گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ با فرا رسیدن ایام عاشورای حسینی و عزاداری سیدالشهدا خبر رسید احمدرضا درویش به مناسبتِ ایام محرم، بخشی از متنِ فیلم سینمایی «رستاخیز» به همراه تصاویری جدید از آن را به آزادگان و تشنگانِ عدالت تقدیم کرده است.
فیلمِ «رستاخیز» به عنوان فیلم تاریخی، مذهبی و حماسیِ سینمای ایران از مقطعِ تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا را روایت میکند.
فیلمبرداری این فیلم که از 16 بهمن 1388 همزمان با اربعین حسینی در شهرستان بم آغاز شده بود، پس از پشت سر گذاشتن بیش از 250 جلسه فیلمبرداری در شهرها و مناطقی چون بم، کلوتهای شهدادِ کرمان، شاهرود، اصفهان، کاشان، فومن، شهرکِ پرندِ تهران و شهرکِ سینمایی دفاع مقدس در 14 شهریور 1390 به اتمام رسید.
فیلم «رستاخیز» به سه زبان و با سه نامِ متفاوت به نمایش درخواهد آمد؛ زبان اصلی «رستاخیز» فارسی خواهد بود و به زبانهای عربی و انگلیسی دوبله و اکران خواهد شد. علاوه بر «رستاخیز» که نام فارسی فیلم است، «یوم الحریه» (روز آزادی) نام عربی فیلم و «He who said no» (آن که گفت نه) نام انگلیسی فیلم خواهد بود.
زیرنویس فیلم به زبانهای مختلف پیش بینی شده است. این فیلم از تکنیک های برتر جلوههای ویژه تصویری CGI بهره میبرد و با پرده عریض اسکوپ و بهرهمندی از صدای دالبی دیجیتال ساخته شده است.
تقی علیقلیزاده، تهیه کننده فیلم سینمایی «رستاخیز» در مورد حضور بازیگرانِ سرشناس، تدوینگر، صداگذار و آهنگساز اروپایی و انجام مراحل پس از تولید در انگلستان میگوید: «با توجه به اینکه بازار اصلی این فیلم، کشورهای اسلامی است، به صورت مطالعه شده و طی مذاکرات متعدد، برخی بازیگران مطرح از کشورهای سوریه، عراق، کویت و لبنان برای برخی نقشها انتخاب شدند که امیدواریم این حضور در کنار نقشآفرینی هنرمندان ِ پرتوانِ ایرانی بتواند راهگشای موفقیت اقتصادی این فیلم باشد.»
وی تصریح کرد: «در مورد کارکنان اروپایی فیلم، پس از بررسیها و مذاکرات مفصل، تصمیم گرفته شد جلوههای ویژه رایانهای فیلم در خارج از ایران انجام شود، سرانجام قرارداد مراحل پس از فیلمبرداری و فنی فیلم «رستاخیز» با شرکت انگلیسی «مولینر» منعقد شد. در پی این کار و به سبب مذاکره و تعامل با این استودیو و نیز در پی موفقیت آمیز نبودن مذاکراتمان با تدوینگران ایرانی، با آقای «طارق انوار» تدوینگر معروف و نامزد دریافت اسکار برای فیلم «سخنرانی پادشاه» و با آقای «استفن واربک» آهنگسازِ برجسته و برنده اسکار قرارداد همکاری منعقد شد. این فرآیند تدریجی، انجام کامل کارهای پس از فیلمبرداری در لندن را به عنوان بهترین راه، توجیه و در نتیجه با عقد قرارداد صداگذاری عملاً تمرکز این امور در یک استودیو به دست آمد.»
تهیه کننده «رستاخیز» در مورد جلب مشارکت سرمایه گذاران فیلم توضیح داد: «با توجه به بودجه فیلم «رستاخیز» که در قواره سینمای ایران بخصوص بخش خصوصی، بسیار زیاد است و نیز با اصرار ما در مؤسسه «فرهنگ تماشا» مبنی بر پرهیز از بودجههای دولتی و تلاش برای جذب سرمایه بخش خصوصی، سعی کردیم با طراحی بستههای توجیهی در زمینههای موضوعی، ساختاری، فنی و اقتصادی، نظر صاحبان سرمایه علاقه مند به این گونه مضامین را در کشورهای مختلف جلب کنیم. در این کار متخصصان و مشاوران متعددی در زمینه نگارش طرح توجیه اقتصادی، تحلیل اجتماعی و فرهنگی و ... ما را یاری دادند و در یک تلاش گسترده میدانی، سرمایهگذارانی از کشورهای متعدد با سهامی بیش از پنجاه درصد جذب این کار شدند.»
احمدرضا درویش درباره تجربه خود در ساخت یک اثر تاریخی و مذهبی میگوید: «ده، پانزده سالی میشد که یکی از دغدغههایم این بود که در خصوص موضوع عاشورا و ماجرای قیام امام حسین (ع) تجربهای داشته باشم. حدود سال 1380 بود که فرصتی به وجود آمد تا فکر کنم چگونه میشود به این ماجرا وارد شد. در حین فیلمبرداری «دوئل»، صحبتها و مشورتهای اولیه صورت گرفت و طرح اولیه فیلمنامه و تحقیقات آن از سال 1383 شروع شد.»
احمدرضا درویش همزمان با آغاز ماه محرم بخشی از متن فیلم سینمایی «رستاخیز» را منتشر کرده است:
31 - شب - خارجی - مکه – کعبه - میدانگاه:
تصاویر در شکلی ترکیبی و گردشی، از طوافِ زائران به دورِ کعبه تأثیر گرفته، همراه با صدایِ امام حسین(ع) با هم پیوند میخورند.
- بُکِیر در میانِ زائران به گِردِ خانه کعبه در حالِ طواف است.
تصویر به صورتِ عمود و از زاویه بالا خانهی کعبه را نشان میدهد. زائران در حالِ طواف به دورِ کعبه هستند. مشعلداران در نقاطِ مختلف ایستادهاند. ستارههای بیشمار در آسمان به دورِ ماه در گردش هستند، انگار ستارهها، ماه را طواف میکنند. صدای امام حسین به گوش میرسد.
- جمعیتی مُتِراکِم از زائران، در محوطه میدانگاه و خیمهها گِرد آمدهاند. امام حسین(ع) در وسطِ جمعیت رویِ سَکو ایستادهاند و در حالِ ایرادِ خُطبِه هستند. بُکِیر که در میانِ جمعیت آرام در حرکت است، حیرتزده به سخنان امام(ع) گوش می دهد، او به قرصِ ماه در آسمان نگاه میکند.
صدایِ امام حسین(ع):
«اِی خدایی که برایِ رهایی بشر از بندهایِ جهل و خودکامگی تورات را بر موسی، انجیل را بر عیسی و قرآن را بر محمد نازل کردی ...، انسان را به توحید، نَبوَّت، عدالت و جهاد در برابرِ ظلم و بیداد بِشارت دادی و بر اسارتِ پابرهنگان خطِ بُطلان کشیدی، من حسین ابن علی، فرزندِ پیامبرت شکایت بر تو آوردهام که غاصِبانِ قدرت، فرمانِ تو را در پناهِ شمشیر و تزویر و دِرهَم به طاقِ نِسیان کوبیدهاند. آنان خیر را با شَر، حق را با باطل، عدل را با سِتم، توحید را با شِرک، جهاد را با جنایت و خلافت را با سلطنت درآمیختهاند. ای زائرانِ خانه خدا، من، به پیروی از سیرهی جَدَّم رسولِ خدا و عمل به تعالیمِ قرآن به مکه آمدهام تا حقیقتِ کعبه را با جهاد درآمیزم و حُجت را بر شما تمام کنم ...»
بازیگران: آرش آصفی، پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهادر زمانی، یاور احمدی فر، انوشیروان ارجمند، انوش معظمی، کوروش زارعی، محمود محکمی، سعید علیپور، امیر مولوی، علی جاویدفر، میرطاهر مظلومی، حمید جدیدی، قادر پزشکی، محمدرضا حقگو، علی عباسی، تورج فرامرزیان، بابک والی، رضا اکبری ارطه، ابراهیم سلطانی، خلیل الله خواجه نظام، پژمان جعفری سمرقندی و ...
بازیگران مهمان: پرویز پورحسینی، شقایق فراهانی، مهتاب کرامتی، لیلا بلوکات، زهره حمیدی، سروش گودرزی و سیدجواد یحیوی.
بازیگران عرب: جمال سلیمان، طلحت حمدی، رضوان عقیلی و فواز سرور از سوریه، داوود حسین از کویت، جواد الشکرچی از عراق،فادی ابراهیم از لبنان.
خبر دیگر اینکه جدیدترین ساختهی علیرضا داودنژاد، «کلاس هنرپیشگی» کمتر از دو ماه دیگر آماده نمایش میشود.
این کارگردان سینمای ایران درباره آخرین مراحل آمادهسازی فیلمش گفت: مراحل نهایی پس از تولید فیلم «کلاس هنرپیشگی» در حال انجام است.
وی توضیح داد: ساخت موسیقی بر اساس ایدهای از حسین یعقوبپور توسط امیر واجد سمیعی و یحیی سپهری در حال انجام است. صداگذاری توسط علیرضا علویان مراحل آخر را سپری میکند و امیدواریم کمتر از دو ماه دیگر فیلم آماده نمایش شود.
داودنژاد دربارهی زمان اولین اکران «کلاس هنرپپیشگی» گفت: با توجه به اینکه فرصتی برای اکران کردن تا زمان جشنواره به دست نمیآید به طور طبیعی فیلم اولین نمایشش در جشنواره فیلم فجر خواهد بود.
این کارگردان درباره پخش دیجیتال فیلمها در جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: من برای پخش دیجیتال این فیلم مشکلی ندارم اما به یاد دارم که در زمان جنگ و با وجود بحرانهای شدیدی که داشتیم نگاتیو، وسایل مونتاژ و صداگذاری به واسطه برنامه درست مسئولان وارد میشد اما الان متاسفم که نمیتوانیم حتی نگاتیو وارد کنیم.
وی درباره آماده سازی نهایی فیلمش که در مقطعی با همراهی کیومرث پوراحمد انجام شد، گفت: پیش از فاین کات نهایی، فیلم را برای برخی از دوستانم اکران خصوصی کردم، آنها فیلم را دوست داشتند و توصیههایی هم داشتند تا قبل از فاین کات نهایی برخی این توصیهها را لحاظ کردم و در نهایت با همراهی کیومرث پوراحمد فیلم را آماده کردیم.
داودنژاد درباره «کلاس هنرپیشگی» و شباهت آن با فیلمهای دیگرش گفت: این فیلم به همه فیلمهایم شبیه است و یک رنگ و بویی از همه فیلمهایم دارد ولی شبیه هیچکدام از آنها نیست.
این کارگردان معتقد است: حتی بین فیلمهای ایرانی و خارجی از لحاظ نوع روایت، شیوه بازیگری و بیان سینمایی متفاوت است.
جدیدترین ساخته داودنژاد پس از «مرهم» در یک «کلاس هنرپیشگی» میگذرد که ضمن آموزش، داستانی با الهام از مسایل روز در آن روایت میشود.
رخشان بنیاعتماد پس از نمایش این فیلم گفته است: «فیلم «کلاس هنرپیشگی» یک اتفاق مبارک است.»
علیرضا داوودنژاد در کارنامه کارگردانی خود تاکنون فیلمهای «مرهم»، «تیغ زن»، «هوو»، «هشت پا»، «ملاقات با طوطی»، «بچههای بد»، «بهشت از آن تو»، «مصائب شیرین»، «عاشقانه»، «نیاز» و ... را داشته است.
در فیلم جدید «علیرضا داوودنژاد» بازیگرانی چون رضا داوودنژاد، محمدرضا داوودنژاد، زهرا داوودنژاد، علی داودنژاد، مهرداد کیشمهر، احترامالسادات حبیبیان، عباس حبیبیان، مسعود میری، کیارش داودنژاد، یلدا محمودی، انوش محمودی، کبری حسنزاده، اقدس سعادت رضایی، زهرا حبیبیان، مهرانگیز عدالت ایفای نقش میکنند.
خبر دیگر اینکه دوبله عصر یخبندان4 هم وارد شبکه نمایش خانگی شد. این انیمیشن به مدیریت دوبلاژ مهرداد رئیسی توسط موسسه گسترش صنعت جیحون همراه با نرمافزار مسابقه و سرگرمی برای کودکان از چهارشنبه عرضه شده که با استقبال زیادی هم همراه بوده است.
مهرداد رئیسی، مدیر دوبلاژ چهارگانه «عصریخبندان 1 تا 4»، با تقدیم این اثر به بچههای ایران از حضور به موقع دوبله این انیمیشن در بازار و تدبیر خوب مسئولان ذیربط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مبارزه با سودجویان عرصه قاچاق فیلم، ابراز خرسندی کرد و این دوبله را نیز همچون دوبلههای پیشین، اثری ماندگار و دارای نکات طنز و بومیسازی شده فراوان از انجمن گویندگان جوان (گلوری) برشمرد.
وی همچنین افزود: دوبله این اثر که برای اولین بار همراه با بازی و سرگرمی در یک محصول ارائه شده است، حرکتی فرهنگی آموزشی محسوب میشود.
خبر بعدی اینکه فیلم سینمایی «عملیات مهد کودک» به کارگردانی فرزاد اژدری و تهیه کنندگی رویا شریف برای حضور در سیویکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر آماده میشود.
هم اکنون موسیقی کلیپ های فیلم توسط ناصر چشم آذر به پایان رسیده و اتودهای اولیه موسیقی متن فیلم نیز تمام شده و پس از پایان تدوین که توسط حسن ایوبی در حال انجام است، ساخته خواهد شد.
جلوههای ویژه بصری (رایانهای) توسط امیررضا معتمدی بطور همزمان با تدوین انجام میشود. همچنین صداگذاری فیلم نیز بر اساس برنامه ریزی های به عمل آمده از چند روز آینده آغاز خواهد شد.
در «عملیات مهد کودک» علیرضا خمسه، اکبر عبدی، شمسی فضلاللهی، رویا شریف، حسام نواب صفوی، سروش صحت، مریم سعادت، فرزاد حسنی، بهنوش بختیاری، لیلا بلوکات، نرگس محمدی، شبنم فرشاد، آفاق بهشتی، ژاکلین آواره، اصغر کردبچه، علی اسکندری، مرضیه اکبرنژاد، مجید مختارپور، طوفان مهردادیان، نفیسه قدرتی به همراه بازیگران خردسال کیمیا حسینی، مبیناسادات آتشی، ساینا اژدری، ایلیا مجیدی، دانیال ابوطالب، یاس نوروزی و امیرمحمد ولیپور و با حضور امیر حسین رستمی نقش آفرینی میکنند.
«عملیات مهد کودک» فیلمی در ژانر کودک بوده و داستان آن روایتگر چند کودک است که برای جلب توجه والدینشان دست به کار بزرگی می زنند. بخشهایی از این فیلم به صورت جلوههای ویژه رایانهای تولید خواهد شد.
اما حاشیه های فیلمبرداری فیلم «آینه شمعدون» در طی این روزها خبرساز بوده است. در این فیلم عطاران در نقش یک کارگر سابق سیرک ایفای نقش می کرد که در بخشی از فیلم مجبور میشود شود الاغ خود را عقیم کند. گویا همین مفهوم موجود در فیلمنامه باعث شده اداره نظارت و ارزشیابی ارشاد جلوی ادامه فیلمبرداری اثر را بگیرد.
لغو فیلمبرداری «آینه شمعدون» در شرایطی رخ می دهد که حدودا 25 درصد فیلمبرداری انجام شده بود و البته تهیه کننده کار محمد کمالی پور به تازگی ادعا کرده بود فیلمنامه کار را با تعدیل جلوی دوربین برده است. با این حال انتشار خبر خط داستانی فیلم از سوی شبکه ایران باعث شد اداره نظارت ارشاد بار دیگر به بررسی فیلمنامه کار پرداخته و حکم به تعطیلی موقت پروژه دهد.
کارگردان «آینه شمعدون» درباره لغو فیلمبرداری این پروژه به شبکه ایران می گوید: «والله هیچ چیز نمی توانم بگویم. هیچ سوالی از من نپرسید چون درباره این فیلم نمی توانم صحبت کنم.»
وقتی به بهرامیان می گوییم اگر کارگردان اثر نتواند درباره لغو فیلمبرداری صحبت کند پس چه کسی قادر است در این باره سخن گوید وی اظهار میدارد: «میتوانید از عوامل فنی کار و آنهایی که صلاحیت بیشتری برای اظهارنظر دارند سوال کنید. کارگردان هزار تا محدودیت دارد و به همین دلیل نمیتواند صحبت کند.»
بهرامیان درباره این پرسش که این تعطیلی به دلیل سوژه فیلم بوده یا چیز دیگر هم میگوید: «هیچی نمیگویم.»
و بالاخره اینکه بازهم در حوزه تولید و فیلمبرداری آثار جدید سینمای ایران خبر می رسد فیلمبرداری «چه خوبه که برگشتی» تازهترین فیلم داریوش مهرجویی در تهران ادامه دارد.
فیلمبرداری این فیلم که از هفته گذشته آغاز شده با مدیریت فیلمبرداری بهرام بدخشانی در حال انجام است.
حامد بهداد، رضا عطاران، رویا تیموریان، علیرضا جعفری و مهناز افشار با حضور حسن پورشیرازی در این فیلم ایفای نقش میکنند.
«چه خوبه که برگشتی» یک فیلم طنز اجتماعی است که با حال و هوای «اجارهنشینها» و «مهمان مامان» ساخته میشود و فیلمبرداری آن در تهران و شمال کشور انجام میشود.
داریوش مهرجویی ساخت فیلمهای چون «گاو»، «اجارهنشینها»، «هامون»، «لیلا»، «سارا»، «پری»، «مهمان مامان»، «بمانی»، «سنتوری»، «نارنجیپوش» را در کارنامهی هنریش دارد.
این کارگردان متولد 1318 است. او فارغالتحصیل رشته فلسفه از دانشگاه کالیفرنیا و فعالیت در سینما را با کارگردانی فیلم «الماس 33» آغاز کرد.