اما این هفته یک حادثه حیرت آور و معجزه آسا هم در سینمای ایران البته در خارج از مرزهای جغرافیایی اش رخ داد که در جای خود نگران کننده و البته جالب توجه بود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، هفته اي كه گذشت بسيار پرخبر بود، خبر اول اینکه کار تولید فیلم «محمد(ص)» به کارگردانی مجید مجیدی با پایان یافتن صحنه های مربوط به شهر مدینه با فیلمبرداری صحنههای مربوط به غار حرا ادامه دارد.
فیلمبرداری صحنههای مربوط به شهر مدینه در شهرک سینمایی نور واقع در اتوبان قم پایان یافته است و پس از چند روز کار در لوکیشن غار حرا نیز پایان مییابد.
آخرین لوکیشن فیلم دیر بحیرا (عالم مسیحی بشارت دهنده ظهور پیامبر خاتم (ص)) در شهر بصراست که با اتمام کار در این شهر گروه خود را برای ادامه فیلمبرداری در یک کشور خارجی آماده خواهند کرد.
مهدی پاکدل در نقش ابوطالب، علیرضا شجاعنوری در نقش عبدالمطلب، محسن تنابنده در نقش ساموئل، داریوش فرهنگ در نفش ابوسفیان، مینا ساداتی در نقش آمنه، ساره بیات در نقش حلیمه و پانتهآ مهدینیا در نقش فاطمه بنتاسد از بازیگران این فیلم هستند.
تازهترین ساخته مجید مجیدی روایت زندگی خاتم انبیا (ص) در مقطع پیش از تولد تا 12 سالگی ایشان است.
این فیلم در موسسه سینمایی نورتابان تولید میشود و مدیریت این پروژه را محمد مهدی حیدریان برعهده دارد.
اما این هفته یک حادثه حیرت آور و معجزه آسا هم در سینمای ایران البته در خارج از مرزهای جغرافیایی اش رخ داد که در جای خود نگران کننده و البته جالب توجه بود. در این هفته هواپیمای پروژه «فرزند چهارم» که مشغول فیلمبرداری سکانس پایانی فیلم بود، در صحرای کالاری سقوط کرد.
البته بقيه خبر حكايت از يك معجزه دارد و ظاهراً سقوط هواپيما آسيبي به وحيد موساييان و گروهش نرسانده است!
کارگردان و تنی چند از عوامل اصلی فیلم «فرزند چهارم» که این روزها مشغول فیلمبرداری آخرین سکانسهای مربوط به این فیلم در صحرای آفریقا هستند از حادثه سقوط هواپیما جان سالم به در بردند.
گروه تولید «فرزند چهارم» که از حدود یک ماه پیش برای فیلمبرداری صحنههای خارج از کشور راهی آفریقا شده بودند در طی فیلمبرداری صحنههای هوایی مربوط به سکانس فینال این فیلم، به دلیل نقص فنی هواپیمای ملخداری که کارگردان و گروه فیلمبرداری را در خود جای داده بود دچار سانحه شدند که خوشبختانه جز برخی جراحات سطحی آسیب عمدهای به هیچ یک از اعضای گروه وارد نیامد.
وحید موسائیان کارگردان «فرزند چهارم» که خود از سرنشینان هواپیمای فوق بود در توضیح حادثه پیش آمده چنین گفت: «هنگام فیلمبرداری پلانهای مربوط به سکانس آخر فیلم که طی آن قرار بود حامد بهداد با یک هواپیمای ملخ دار به دنبال مهتاب کرامتی و مهدی هاشمی که در صحرا گم شده بودند بیاید هواپیمای حامل کارگردان، فیلمبردار و دستیارش به دلیل از کار افتادن موتور هواپیما با سر به سمت زمین شیرجه زده و پس از برخورد با یک درخت از حرکت ایستاد.»
وي در توضیح بیشتر راجع به صحنه مورد اشاره چنین ادامه داد: «ما روز قبل از این حادثه صحنه های مربوط به فرود هواپیمای بهداد و درگیریهای منجر به تیر خوردن مهدی هاشمی را با استفاده از دو هواپیمایی که در اختیار داشتیم فیلمبرداری کرده و تصمیم داشتیم صحنههای مربوط به پلانهای هوایی را فیلمبرداری کنیم. برای این منظور هنرپیشههای اصلی ما در یکی از هواپیماها و گروه فیلمبرداری در هواپیمایی دیگر سوار شده و پرواز کردیم. پس از یک دور فیلمبرداری با تمام شدن نگاتیو، هواپیمای حامل ما بر زمین نشست و پس از برداشتن نگاتیو دوباره به پرواز درآمدیم. نتیجه کار بسیار عالی بود اما در حین برگشت ناگهان ملخ هواپیمای ما از چرخش باز ایستاد و هواپیما با سر به سمت زمین شیرجه رفت.»
او ادامه داد: «پس از چند لحظه با برخورد دماغه هواپیما به یک درخت از حرکت باز ایستاده و تا به خود آمدیم متوجه شدیم بنزین از در و دیوار هواپیما به سر و رویمان سرازیر شده است. در آن لحظاتی که داخل هواپیمای در هم شکسته و مابین کمربند نجات و صندلیها گیر کرده بودیم تنها نگرانیمان انفجار باک هواپیما بود که خوشبختانه به شکل معجزهآسایی این اتفاق نیفتاد و پس از چند لحظه توانستیم از هواپیما خارج شده و با هلیکوپتری که به دنبالمان آمده بود به بیمارستانی در کالاری منتقل شویم.»
موسائیان با بیان اینکه خود و دیگر عواملی که درگیر این حادثه بودند جز زخمهای سطحی آسیب جدی دیگری ندیدهاند صحبتهای خود را اینطور به پایان برد که: «خوشبختانه پس از گذشت یک روز از این حادثه توانستیم فیلمبرداری را از سر بگیریم. تا این لحظه حدود 80 درصد از کار فیلمبرداری را پشت سر گذاشتهایم کما اینکه اگر با برخی موانع مواجه نمی شدیم تا کنون فیلمبرداری به پایان رسیده بود.»
اما مهم ترین رویداد سینمایی این هفته آغاز جشنواره فیلم کودک در اصفهان بود. آیین گشایش این دوره از جشنواره با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی؛ سیداحمد میرعلایی، مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی؛ مسئولان شهری استان اصفهان، جمعی از اعضاي کمیسیون فرهنگی مجلس و جامعه سینمایی در ورزشگاه گل نرگس اصفهان با اجرای امیرحسین مدرس در سالن ورزشی گل نرگس با حضور پر شور کودکان و هنرمندان و اهالی رسانه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم؛ فیلمی کوتاه با نام «بانوی بی نام و نشان» با حضور هفت تن از بازیگران زن سینمای ایران در پاسداشت مقام بانوی فاطمه زهرا (س) پخش شد که در این فیلم زهرا سعیدی، بیتا بادران، سحر قریشی، آنا نعمتی، آزاده شمس، شقایق فراهانی و ماهچهره خلیلی به عنوان 7 چهره سینمای ایران حضور داشتند که پس از پخش آن فیلم در سالن مراسم نیز حضور یافته و معنویت خاصی را به سالن مراسم بخشیدند.
پس از اجرای این بخش سیداحمد میرعلایی - مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر جشنواره - درباره این دوره از جشنواره گفت: سال گذشته این جشنواره به نام مبارک امام علی (ع) برگزار شد و ما نگران این بودیم که نتوانیم این جشنواره را در شان نام آن حضرت برگزار کنیم که خوشبختانه از پس کار بر آمدیم و امسال را به نام حضرت فاطمه زهرا (س) نامگذاری کردیم.
وی ادامه داد: من چندین صفحه برای گزارش دبیر جشنواره آماده کرده بودم؛ اما وقتی امروز به گلزار شهدای اصفهان رفتیم و با حضور 2 هزار دانش آموز اصفهانی به این شهدا ادای احترام کردیم، حس کردم آنچه که ما انجام دادهایم در مقابل خون شهدا هیچ ارزشی ندارد.
میر علایی ادامه داد: تبریک میگویم به همه عزیزانی که دلشان برای این جشنواره تپید و البته از کسی گلایه نمیکنم؛ اما واقعا این مسیر را به نوعی خدمتگذاری به کسانی که آینده این مملکت را میخواهند بسازند، مي دانم، بدانید این دوران به اعتقاد من دوران حج است، من وقتی تلاش اعضای جشنواره را برای آماده سازی دیدم حس کردم همه آنها انگار برای حج آماده میشوند.
وی در خاتمه گفت: امیدوارم دست به دست هم بدهیم و فراموش نکنیم که آقا امام زمان (عج) نگران ما شیعیان است و اگر همدلی نداشته باشیم اتفاقات خوبی نمیافتد. در حال حاضر جای تولی و تبری در جامعه ما دارد عوض میشود و این مشکل اساسی جامعه ماست و امیدوارم حضرت علی مدد کند تا سینمای ما مد نظر امام زمان قرار گیرد.
در ادامه مراسم و پس از پخش کلیپی با صدای سامی یوسف با موضوع پیامبر اکرم (ص) و همچنین کلیپی با موضوع مرور جشنواره بیست و پنجم با حضور خانواده معظم شهدای ترور از فرزندان آنان تقدیر شد.
در این بخش از مراسم با حضور دکتر سید محمد حسینی، سید احمد میرعلایی، سید مرتضی سقاییان نژاد، شهردار اصفهان و مجتبی شهیدی، مدیر اجرایی جشنواره در اصفهان از آرمیتا رضایی نژاد و علیرضا احمدی روشن و محمد حسین قشقایی تقدیر شد.
در بخش بعدی مراسم از گورگن گریگوریانس و زاون قوکاسیان تقدیر شد. زاون قوکاسیان پس از دریافت لوح تقدیر خود گفت: امشب این بزرگداشت من نیست بلکه بزرگداشت جوانانی است که در این شهر دارند کار میکنند و امیدوارم جشنواره همچنان در اصفهان حضور داشته باشد؛ و با امید به دانشکده سینمایی که داریم از سالهای بعد بتوانیم شاهد حضور فیلمسازانی از همین دانشکده در جشنواره باشیم.
در ادامه مراسم، سید مرتضی سقاییان نژاد، شهردار اصفهان در سخنانی گفت: خوشحالم که میزبان جشنواره مجددا شهر اصفهان است، اصفهانی که پایتخت تمدن ایران اسلامی و شهرموزهای با شش هزار اثر تاریخی است. جشنواره در شرایطی در اصفهان برگزار میشود که دشمنان این مرز و بوم را با شرایط سخت اقتصادی روبه رو کردهاند و برگزاری هر چه با شکوهتر این رویداد سینمایی پاسخی به این کوته نگری است.
وی در خاتمه گفت: امیدوارم جشنواره سرآغاز فصل دیگری از اندیشه آمیخته با صلح و آرامش را در جهان پدید بیاورد.
در ادامه مراسم برگزیدگان بخش پوستر معرفی شدند. در بخش عکس فیلم دیپلم افتخار و جایزه نقدی به لیلا خوش کنار برای عکس های فیلم سینمایی روییدن در باد ساخته رهبر قنبری اهدا شد، همچنین پروانه زرین و جایزه نقدی به ایران انتظام برای عکس های فیلم سینمایی قبیله من ساخته غلامرضا آزادی تعلق گرفت. همچنین به پاس چهار دهه فعالیت هنری در زمینه عکاسی سینما از بهروز صادقی بعنوان عکاس پیشکسوت سینمای ایران تقدیر به عمل آمد.
در بخش پوستر فیلم دیپلم افتخار و جایزه نقدی به طاها ذاکر برای فیلم سیمنایی فصل باران های موسمی ساخته مجید برزگر اهدا شد و پروانه زرین و جایزه نقدی به بهزاد خورشیدی برای فیلم سینمایی کلاه قرمزی و بچه ننه ساخته ایرج طهماسب تعلق گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه طی سخنانی کوتاه گفت: امیدوارم که سینماگران عزیز ما بتوانند این هنرنمایی را داشته باشند که کودکان عزیز را از آن پاکی و صداقتی که در وجودشان دارند حفظ کنند و مانع بشوند از این که ذائقه فرزندان عزیز ایران با آثار مخرب غربی تغییر کند.
وی ادامه داد: اگر ما مسائل فرهنگی خودمان را سرلوحه کار قرار دهیم جوانان ما به دنبال قهرمانان پوشالی دیگران نخواهند رفت.
در ادامه مراسم، از سیروس حسنپور کارگردان سینمای ایران تقدیر شد که وی جایزه خود را به همسرش تقدیم کرد.
سیداحمد میرعلایی نیز در توضیح کاشیهایی که روی سن قرار داشتند، گفت: سال گذشته حرم امام علی (ع) عنایت کرد و پرچم بارگاه خود را به جشنواره هدیه کرد؛ اما امسال هر چه گشتیم نتوانستیم نشانی از حضرت فاطمه (س) پیدا کنیم؛ چرا که ایشان بارگاهی ندارند و این کاشیهای روی صحنه از آب زمزم، تربت امام حسین(ع)، عطر یاس، گلاب قمصر کاشان، تربت شهدای گمنام شلمچه، نمک، آب و اشک چشم آن هفت بانوی بازیگر تشکیل شده و قرار است اولین خشت حرم فاطمه زهرا باشد.
وی افزود: این خشت را نمیشود جایی نصب کرد تا زمانی که امام زمان (عج) ظهور کند و تا آن زمان در موزه امام رضا (ع) به امانت خواهد ماند تا صحن آن بانوی مطهر به دستان خود آقا ساخته شود.
در ادامه مراسم اهدای جوایز سومین دوره مسابقه فیلمنامه نویسی انجام شد و طی آن دیپلم افتخار، جایزه نقدی و قرارداد نگارش فیلمنامه به پریسا شمس برای فیلمنامه خورشید می تابد، دیپلم افتخار، جایزه نقدی و قرارداد نگارش فیلمنامه به مهری عطایی برای فیلمنامه زنگ دوچرخه، دیپلم افتخار، جایزه نقدی و قرارداد خرید فیلمنامه به نیاز اسماعیل پور برای فیلمنامه ماهی گوشواره دار و دیپلم افتخار، جایزه نقدی و قرارداد خرید فیلمنامه به نیاز اسماعیل پور و گلزار رضوی برای فیلمنامه سارا و مامان گلی اهدا شد.
پروانه زرین این بخش به همراه جایزه نقدی و خرید فیلمنامه به سیروس حسن پور و بابک نبی زاده برای فیلمنامه دریا همیشه طوفانی نیست تعلق گرفت.
پس از اهدای جوایز فیلمنامه نویسی از مسعود کرامتی کارگردان مطرح سینمای کودک تقدیر شد.
از خبرهای اکران هم باید به حرف های حبیب کاوش، سخنگوی شورای صنفی نمایش اشاره کرد که گفت: از صبح روز چهارشنبه (19 مهرماه) فیلمهای سینمایی «همبازی» به جای فیلم «ضد گلوله» در گروه سینمایی عصر جدید و فیلم سینمایی «اختاپوس» به جای فیلم «کلاه قرمزی و بچهننه» در گروه سینمایی قدس به نمایش درخواهد آمد.
وی درباره جزئیات اکران گروه سینمایی آزاد گفت: در جلسه این هفته نیز اکران گروه آزاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و احتمالا کارگروه سینمایی آزاد از اول آبان ماه آغاز خواهد شد.
اما اعلام اینکه خبر فوت ابوالفضل پورعرب و مرگ آن در بيمارستان كذب محض است، رخداد دیگری بود که این هفته به وقوع پیوست. همه چیز از اشتباه یک خبرگزاری و سوء برداشت از حرف های یک مسئول سینمایی شروع شد.
پوريا پورعرب (پسر ابوالفضل پورعرب) گفت: پدرم در حال حاضر حالش خوب بوده و در خانه در سلامت كامل به سر مي برد.
وي افزود: از شنيدن اين خبر شوكه شدم و متاسفم از اينكه چرا يك خبرگزاري بدون هيچ اطلاع موثقي چنين خبري را منتشر مي كند و من قطعا از اين خبرگزاري شكايت خواهم كرد.
خبرگزاری مهر طی خبری که این هفته منتشر کرد، به نقل از احمد میرعلایی خبر فوت ابوالفضل پورعرب را اعلام نمود.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي گفت: در حين مصاحبه مطبوعاتي روز (17 مهر)، از اردشير ايراننژاد يادي شد و آقاي احمدي يادداشتي دادند و خواستند يادي هم از ابوالفضل پورعرب شود كه من نام ايشان را هم اعلام كردم.
او ادامه داد: تمام اينها ياد كردن از يك هنرمند سينما بود و هيچگونه قصدي در كار نبوده است و براي ايشان آرزوي سلامتي ميكنم.
همچنين مهدي احمدي ـ تهيهكننده سينما ـ كه اين خبر را اعلام كرده بود، گفت: طي تماسي از تهران اين خبر را به من اعلام كردند و ما عجولانه و بدون تحقيق و به احترام ايشان كه از هنرمندان خوب ما هستند، خواستيم در شروع جشنواره يادي از ابوالفضل پورعرب شود.
او افزود: ضمن عذرخواهي از خانواده ايشان و علاقهمندانشان و همچنين رسانهها كه اين خبر را به نقل از من منتشر كردند، براي پورعرب آرزوي طول عمر و سلامتي ميكنم.
اما خبر سینمایی دیگر در حوزه تولید اینکه با اضافه شدن پيمان قاسم خاني و ترانه عليدوستي فهرست بازيگران فيلم جديد روح الله حجازي كامل شد.
اين فيلم با نام جديد «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» مدتي است در مرحله پيش توليد قراردارد و به تازگي با اضافه شدن دو بازيگر فهرست عوامل آن تكميل شده است.
پيش از اين حضور حميد فرخ نژاد و هنگامه قاضياني در اين فيلم قطعي شده بود. طبق برنامه ريزي انجام شده قرار است فيلمبرداري «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» طي چند روز آينده آغاز شود. تمام صحنه هاي اين فيلم در تهران فيلمبرداري مي شود و احتمالاً اولين نمايش آن در جشنواره فيلم فجر خواهد بود. اين فيلم داستان آقاي محمودي و بانو است كه زندگي مشترك آنها با حضور چند ميهمان تحت تأثير قرار مي گيرد.
فيلمنامه اين فيلم را علي طالب آبادي بر اساس طرحي از روح الله حجازي نوشته است. نكته قابل توجه اينكه حجازي قبل از شروع فيلمبرداري، حتي آهنگساز، تدوينگر و صداگذار فيلمش را انتخاب كرده است. قرار است در پايان فيلمبرداري، مراحل فني «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» توسط كارن همايونفر، سپيده عبدالوهاب و امير حسين قاسمي انجام شود.
اين سومين فيلم بلند حجازي بعد از «در ميان ابرها» و «زندگي خصوصي آقا و خانم ميم» است كه فيلم دوم او هنوز اكران عمومي نشده است. مهدي داوري تهيه كنندگي اين فيلم را به عهده دارد.
جشنواره فیلم کودک با ابعاد بین المللی و با درجه الف در حالی برگزار می شود که از خود سینمای کودک طی دهه اخیر کمتر خبر و جریانی در هنر هفتم ایران در میان ایست!