کد خبر:۲۰۹۱۰۱
پرسه در خبرهای سینمایی هفته‌ای که گذشت؛

روزهایی که سینما مشغول «بوسیدن روی ماه» است!

سینمای ایران در هفته‌ای که گذشت در میان موج خبرهای خوب و بد، امیدوارکننده و یأس آلود و در حالتی میان خوف و رجا در آمد و شد بود.
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ اولین خبر مربوط می شود به محصول جدید شبکه نمایش خانگی که طی این روزها سر و صدای زیادی را به همراه تبلیغات زودهنگامش به پا کرده است.

پروانه نمایش اولین مجموعه از فصل سوم سریال قلب یخی صادر شد و این سریال این هفته توسط شرکت تصویر گستر پاسارگاد توزیع خواهد شد.

سامان مقدم فصل سوم این سریال را کارگردانی کرده و هدیه تهرانی، مهران مدیری، رضا عطاران، هانیه توسلی، طناز طباطبایی، علی قربانزاده، پژمان بازغی، امیر آقایی، امیرحسین رستمی، رضا کیانیان، حسین یاری و مازیار فلاحی در آن ایفای نقش کرده اند.

مازیار فلاحی نیز علاوه بر بازی در سریال ترانه هایی نیز برای سریال خوانده است.

اما واقعه دردناک هفته اخیر مربوط می شود به انتشار مجموعه عكس‌هاي تكان‌دهنده‌اي از ابوالفضل پورعرب، سوپراستار دهه‌ي 60 و 70 در فضاي اينترنتي که برای هر مخاطب و علاقمند به سینمای ایران دردناک است.

ابوالفضل پورعرب كه با فيلم «عروس» بهروز افخمي در سال 1369 مطرح شد، متولد 1340 در تهران است و تحصيلات خود را در رشته بازيگري و كارگرداني تئاتر از دانشسراي هنر به پايان رسانده و سال 1359 با فعاليت در تئاتر و بازي در نمايش «ماموريت حساس» كار هنري خود را آغاز كرده است.

گفته مي‌شود، اين هنرمند به دليل سرطان وضعيت جسماني‌اش نامناسب است.

او با فيلم «زخمه» به كارگرداني خسرو ملكان در سال 1362 وارد سينما شد و در ادامه در فيلم «دزد و نويسنده» به عنوان دستيار كارگردان فعاليت كرد.

ابوالفضل پور عرب به عنوان جوان اول فيلم‌هاي دهه 70 نقش‌هاي زيادي را بازي كرد كه از جمله آنها مي‌توان به «قرباني»،«آواز تهران»،‌ «نرگس»، «رابطه پنهاني»، «مهاجران»، «سوء ظن»، «دوروي سكه»، «نيش»، «چهره»، «مرضيه»، «بهشت پنهان»، «در كمال خونسردي »، «بي‌قرار»، « مردي شبيه باران»، «قاصدك»، «حماسه قهرمانان»، «غريبانه»، «بادوشقايق»، «جواني»، «مردي ازجنس بلور»، «عشق كافي نيست»، «معصوم»، «دست‌هاي آلوده»، «رقص شيطان»، «همسر دلخواه من»، «تيك» و «زنداني 707» اشاره كرد.

اين بازيگر از اوايل دهه 80 دوران كم كاري‌اش در سينما آغاز شد و بيشتر در مجموعه‌هاي تلويزيوني به ايفاي نقش پرداخت.

ابوالفضل پورعرب در سال 1375 براي فيلم «مردي شبيه باران» موفق به دريافت سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش اول مرد شده است.

همچنين براي فيلم «عروس» از جشنواره پيونگ يانگ جايزه بازيگري گرفت.

اما یک خبر جایزه ای-جشنواره ای دیگر؛ فيلم سينمايي «پرويز» ساخته مجيد برزگر جايزه ويژه‌ي هيأت داوران شصتمين دوره جشنواره فيلم «سن‌سباستين» در بخش كارگردانان جديد را از آن خود كرد.

اين فيلم كه دومين ساخته‌ي بلند مجيد برزگر است در چند نمايش خود در اين جشنواره از سوي منتقدان و تماشاگران جشنواره مورد استقبال قرار گرفت و بازتاب زيادي در مطبوعات اسپانيايي زبان داشت.

در مراسم اختتاميه جشنواره، كارگرداني خوب، بازي شخصيت اصلي و داستان فوق‌العاده فيلم نكات مورد اشاره‌ي داوران براي اهداي جايزه ويژه‌شان به اين فيلم عنوان شد.

فيلم «پرويز» از آثار مستقل سينماي ايران است كه در خرداد ماه امسال توليد شد.

تهيه‌كننده فيلم سعيد آرمند است و لوون هفتوان ،حميرا نونهالي،محمود بهروزيان در آن بازي مي‌كنند.

فيلم محصول ميلاد فيلم و رسول صدرعاملي ست و فيلمنامه آن را حامد رجبي، برديا يادگاري و مجيد برزگر در طول دو سال و بعد از فيلم اول برزگر « فصل باران‌هاي موسمي» نوشته‌اند.

«فصل باران‌هاي موسمي » فيلم اول برزگر بعد از حضور در جشنواره‌هاي معتبر بين‌المللي هنوز فرصت اكران داخلي پيدا نكرده است.

«پرويز» بعد از سن سباستين در بخش مسابقه‌ي جشنواره رم ، سائو پائولو ،تسالونيكي و جشنواره‌هاي ديگر ، شركت خواهد كرد.

پخش كننده جهاني فيلم شركت دريم لب فيلمز است. اين پخش كننده به زودي اكران فيلم را در فرانسه آغاز خواهد كرد.

اما در ادامه مجادله پیچیده و پایان ناپذیر حوزه هنری و فیلمهای توقیفی اش از سینمای امروز ایران، دو فیلم دیگر هم به فهرست سیاه حوزه هنری اضافه شد.

دو فیلم «خرس» به کارگردانی خسرو معصومی و «بیتابی بیتا» ساخته مهرداد فرید در این فهرست قرار گرفته اند تا از نمایش در سینماهای حوزه هنری محروم باشند.

پیش از این تهیه کنندگان و کارگردانان 6 فیلم «من همسرش هستم»، «من مادر هستم»، «پل چوبی»، برف روی کاج ها»، «بی خود و بی جهت» و «پذیرایی ساده» در یک کنفرانس مطبوعاتی با رسانه ای کردن نام فیلم های شان از عملکرد حوزه هنری انتقاد کردند.‌

با توجه به حرف های چندی پیش جواد شمقدری مبنی بر دریافت فهرستی 8 فیلمه از سوی حوزه هنری ظاهرا وظیفه شورای بازبینی حوزه هنری در خصوص اکران فیلم ها پایان پذیرفته.

قضیه عجیب و غریب و البته جای سوال اینکه در میان این فهرست «خرس» تنها فیلمی است که اداره نظارت و ارزشیابی علی رغم اصلاحات انجام نشده هنوز پروانه ساخت آن را صادر نکرده است. هم «خرس» و هم «بیتابی بیتا» سال قبل در جشنواره فیلم فجر به نمایش درامده بودند.

«حبیب کاوش» سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره جلسه اخیر شورای صنفی نمایش گفت: فیلم‌هایی که پشت خط اکران ماندند زیاد است و ما مانند سال گذشته در شش ماه دوم سال گروهی را با عنوان گروه آزاد راه‌اندازی می‌کنیم که فیلم‌ها بتوانند امکان نمایش پیدا کنند.

وی در ادامه درباره جزئیات گروه آزاد گفت: به احتمال زیاد یکی از سالن‌های سینما آزادی به عنوان سرگروه به گروه آزاد اختصاص خواهدیافت اما در جلسه بعدی شورای صنفی نمایش درباره جزئیات آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

کاوش درباره اکران فیلم‌ها هم یادآور شد: در جلسه امروز قرارداد فیلم سینمایی «گیرنده» به کارگردانی مهرداد غفارزاده در گروه سینمایی قدس پس از نمایش «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» به ثبت رسید.

سینمای ایران در هفته ای که گذشت در میان موج خبرهای خوب و بد، امیدوارکننده و یأس آلود و در حالتی میان خوف و رجا در آمد وشد بود.

موجی که قطعا زیباترین و دلنوازترین و امیدبخش ترین مایه و پایه اش، اکران و فروش نسبتا خوب فیلم بوسیدن روی ماه در روزهای اول اکرانش بود. اتفاقی که امیدواریم به بهترین و امیدوارکننده ترین و خوش فرجام ترین حالتش ادامه یابد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار