گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ با نزدیک شدن به زمان جشنواره سی و یکم فیلم فجر، خبرها و اظهارنظرها پیرامون این جشنواره هر روز پررنگ تر و جدی تر می شود.
فرهاد اصلانی، بازیگر برجسته و خوش استعداد سینما و تلویزیون ایران با اشاره به اختلافات پیش آمده در سینما بیان داشت: وضعیتی که در حال حاضر پیش آمده، به نظرم خندهدار است؛ نمیدانم چگونه میشود از این وضعیت خارج شد، اما با این حال من خوشبین هستم و میدانم که وضعیت تغییر خواهد کرد و شرایط برای سینماگران بهتر خواهد شد.
وی افزود: کسانی که عاشق سینما هستند، نمیتوانند شاهد نابودی و مرگ سینما باشند، بنابراین تمام تلاش خود را برای بهبود این شرایط انجام میدهند؛ شاید جشنواره فجر هم در این میان بتواند به این اتفاق کمک کند.
بازیگر فیلم «من مادر هستم» با اشاره به دیجیتالی شدن نمایش فیلم ها در جشنواره امسال بیان داشت: این یک نوع شیوه نمایش فیلم است و از الان نمی توان در مورد آن نظر خاصی داد؛ فکر میکنم اظهارنظر کردن در این رابطه را باید به بعد از جشنواره موکول کرد و باید دید که آیا پخش دیجیتال کیفیت نمایش فیلم ها را بهتر کرده است یا بالعکس.
این بازیگر سینما با تاکید بر اهمیت کیفیت فیلم ها بیان داشت: من اعتقاد دارم که هر فیلمی را باید ابتدا دید و پس از آن در مورد آن قضاوت کرد که آیا فیلم خوبی بوده است یا نه؛ مهم نیست که کارگردان فیلم اسم بزرگی داشته باشد یا بازیگران معروفی در آن فیلم حضور داشته باشند، بلکه از همه چیز مهمتر، کیفیت فیلم است؛ چون با توجه به کیفیت میتوان استعدادهای بزرگی را کشف کرد که این میتواند به آینده سینمای ایران کمک شایانی کند.
بازیگر فیلم «خصوصی» با استقبال از تولید انبوه فیلم در سینما، به شرح علت آن پرداخت و گفت: به نظرم با توجه به جوایز مهم سینمایی جهان که در چند سال اخیر سینمای ایران دریافت کرده است، عده بیشتری ترغیب شدهاند که فیلم بسازند و همین هم باعث شده که سینمای ایران از لحاظ کمی یک جهش محسوس داشته باشد و تعداد متقاضیان حضور در جشنواره فجر تا این اندازه زیاد شود.
وی افزود: تولید زیاد فیلم خوب است، اما از آن مهمتر کیفیت فیلمهاست که برای قضاوت در این مورد باید تا زمان جشنواره صبر کرد و پس از آن قضاوت نمود که آیا از لحاظ کمی هم پیشرفت داشتهایم، اگر این اتفاق بیفتد می توان به آینده سینمای ایران خیلی امیدوار بود.
بازیگر فیلم «خرس»، نمایش فیلمها در شهرستانها را اقدام بسیار مثبتی ارزیابی کرد و بیان داشت: سینما یکی از المانهای زندگی است و در آن زندگی جریان دارد، بنابراین خیلی خوب است که به پایتخت محدود نباشد و در شهرستانهای دیگر هم مردم امکان تماشای فیلم ها را داشته باشند.
خبر دیگر از جشنواره اینکه عکاسان متعددی با 39 مجموعه عکس مربوط فیلم های سینمایی، در بخش مسابقه اقلام تبلیغی سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر شرکت کردند.
این عکاسان در بخش مسابقه عکس فیلم های سینمایی با یکدیگر رقابت خواهند داشت.
اسامی عکاسان متقاضی شرکت در این بخش به این ترتیب است: امید صالحی، مهرنوش دژبان، نوید سجادی حسینی، امیرحسین شجاعی، رضا عباسی، احسان خلوصی، مهدی دلخواسته، آرش صادقی، صبا سهیلی، محمد فوقانی، شاهین حدادیان، داوود بهمن، ساتیار امامی، محمدحسن ناحی، فاطمه زیاری، بهرنگ دزفولی زاده، بهروز صادقی، لیلا خوش کنار، احسان بشارت، ابراهیم مختاری، مسعود اشتری، سید جواد سیدی، مانی لطفی زاده، حبیب مجیدی، علی اسداللهی، سیامک قدکچیان، رامتین فیروزیان، احمدرضا شجاعی، مرتضی اتابکی و وحید شاهوند.
سی و یکمین جشنواره بین المللی همزمان با سالگرد سی و چهارمین پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، مسابقه اقلام تبلیغی و اطلاع رسانی سینمای ایران را با توجه به اهمیت روزافزون تبلیغات در سینما و نقش انکارناپذیر آن در جذب طیف های مختلف مخاطبان به سوی سینما و همچنین ترغیب و تشویق هنرمندان عرصه مواد تبلیغی برگزار می کند؛ در این راستا مسابقه عکس، پوستر، آنونس و تیزر سینمایی برگزار می شود و کلیه آثاری که از 20 دی ماه 1390 تا 25 آذر ماه 1391 به مرحله اکران رسیده باشند، می توانند در این دوره از جشنواره شرکت کنند.
لازم به ذکر است، سازمان سینمایی کشور مقارن با سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سی و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر را در قالب مسابقه سینمای ایران و جهان از 12 تا 22 بهمن ماه 1391 به دبیری محمدرضا عباسیان برگزار میکند.
خبر دیگر از جشنواره اینکه بیش از 20 عنوان فیلم سه بعدی از آثار شاخص روز سینمای دنیا همزمان با سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در سه سالن سینمایی در تهران اکران می شود.
محمدرضا عباسیان با اعلام این خبر افزود: نمایش فیلم های سه بعدی در جشنواره سی و یکم با توجه به استقبال مخاطبان از تجربه سال گذشته و اهتمام به تکنولوژی های جدید صنعت فیلمسازی، در برنامه های جشنواره گنجانده شده است.
وی ادامه داد: سازمان سینمایی کشور در چند سال اخیر به دنبال اکران فیلمهای سه بعدی در سینماهای کشور به صورت گسترده بود و خوشبختانه برنامه ریزی برای این امکان، با هدف بومی کردن این فناوری و امکان دسترسی سینماهای کل کشور به اکران فیلم های سه بعدی انجام شد تا بتوانیم در نهایت به تولید فیلمهای سه بعدی دست پیدا کنیم.
دبیر جشنواره بین المللی فیم فجر با بیان اینکه باید به سمت تکنولوژی های جدید در سینما برویم و از ریسک کردن وحشت نداشته باشیم، خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنیم فیلم های سه بعدی جشنواره با استقبال علاقه مندان، فعالان سینمایی و منتقدان روبرو شود، بنابراین با توجه به زمینه های موجود و برخلاف هزینههای بالا در تهیه سیستمها و تجهیزات لازم و عدم دسترسی به امکانات کافی در این زمینه، ترجیح دادیم این برنامه را در نظر بگیریم.
به اعتقاد وی گسترش زمینه اکران فیلم های سه بعدی و انتخاب فیلم های سه بعدی شاخص روز دنیا در کنار اکران دیجیتال فیلم های جشنواره منجر به شکل گیری جریانی می شود که مبالغه آمیز نخواهد بود اگر از آن به انقلاب در اکران تعبیر کنیم.
عباسیان گفت: عناوین فیلم های سه بعدی جشنواره فجر سی و یکم بزودی از طریق روابط عمومی جشنواره معرفی می شوند.
لازم به ذکر است، سال گذشته و در سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر، پنج فیلم سه بعدی با عناوین «بچه های جاسوس 4» به کارگردانی رابرت رودریگز محصول 2011 از ایالات متحده آمریکا، «هوگو» به کارگردانی مارتین اسکورسیزی محصول 2011 از ایالات متحده آمریکا، «حریم» به کارگردانی آلیستر گریرسن و تهیه کنندگی جیمزکامرون، «هیولایی در پاریس» به کارگردانی بیبوبرگرون محصول 20011 از کشور فرانسه و «شنل قرمزی علیه پلیدی» به کارگردانی مایک دیسا در سالن ایوان شمس همزمان با جشنواره به نمایش درآمد.
ناگفته نماند هفته گذشته خبر اول سینمای ایران استعفای نابهنگام علیرضاسجادپور بود که همه را بهت زده کرد و تا کنون علت آن در میان گمانه زنی رسانه ها مبهم مانده است.
همچنین اینکه پرویز شیخ طادی هم از مراسم بزرگداشتش در جشنواره فجر انصراف داد!
به نظر می رسد سینمای ایران روزهای سخت و مبهم و احتمالاً عجیب و خاصی را خاصه در روزهای جشنواره فیلم فجر در پیش دارد.