کد خبر:۲۰۸۹۳۲
مشروح نشست خبری سخنگوی جبهه پایداری؛
لجاجت بين قوا گناه نابخشودني است/ از نام حزب گريزانيم/ رابينهودي دانستن نگاه عدالتمحور، جاي تأمل دارد
باقری لنکرانی گفت: اگر قوا به جاي همدلي لجاجت كنند، فرصتها از بين ميرود و اين يك گناه نابخشودني است.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، كامران باقري لنكراني عصر امروز در نشست خبري با حضور خبرنگاران اظهار داشت: اگر قوا به جاي همدلي لجاجت كنند فرصتها از بين ميرود و اين يك گناه نابخشودني است و قوا بايد براي حل مشكلات تشريك مساعي كنند.
وي با بيان اينكه 14 ماه از عمر جبهه پايدراي مي گذرد، گفت: تأسيس جبهه پايداري نقطه عطفي در تاريخ تشكلات بعد از انقلاب بود.
سخنگوي جبهه پايداري افزود: پس از 14 ماه اعلام ميكنيم كه جبهه پايداري علي رغم فعاليتهايي كه داشته با كمك مردم و جوانان توانسته است تجربيات جديد و حركت مومنانهاي داشته باشد.
باقري لنكراني پيگيري حركت دينمدارانه اجتماعي را از جمله اهداف جبهه پايداري برشمرد و تأكيد كرد: بايد در حركات دينمدارانه اجتماعي نگاه جمعي داشته باشيم؛ همانطور كه در سوره والعصر آمده كه حركت اجتماعي ما را از خسران نجات ميدهد.
وي تأكيد كرد: جبهه پايداري تلاش كرده نگاه مصداقي نداشته باشد و در اين 14 ماه سعي بر اين بوده است كه مبنايمان را گروهگرايي قرار ندهيم.
سخنگويي جبهه پايداري افزود: فهرستي را براي انتخابات مجلس ارائه داديم و تلاش كرديم شايستگان را معرفي كنيم؛ حتي اگر ارتباط تشكيلاتي نيز با جبهه نداشته باشند.
باقري لنكراني موضعگيريهاي جبهه پايداري را براساس منافع نظام دانست و تأكيد كرد: در موضعگيريها نظرات شخصي لحاظ نميشود و اگر حتي با برخي افراد دوستي داشته باشيم و نقدي بر او وارد باشد از او انتقاد مي كنيم و البته افرادي هم بودند كه دوست ما نبودند اما از اقدامات خوبشان تقدير كرديم.
وي در ادامه به اركان تشكل جبهه پايداري اشاره كرد و گفت: پس از انتخابات اساسنامهاي تنظيم كرديم كه از تجربيات جديد ديني و اجتماعي است.
سخنگوي جبهه پايداري در ادامه به تشكلهاي جبهه پايداري اشاره كرد و گفت: شوراي فقاهتي كه متشكل از آيت الله يزدي و آيت الله خوشوقت است نقش اصلي را در اين جبهه دارند و هر جا بر خلاف منويات حركت شود با تصميم اين دو عزيز ملغي ميشود.
باقري لنكراني مأموريت هيئت را پايان يافته دانست و افزود: مأموريت هيئت موسس با معرفي اعضاي شوراي مركزي پايان يافت و اين شورا مسئوليت دارد براي امور اجرايي اين جبهه در سطح استانها شوراي استاني تشكيل دهد و بايد ستادي براي امور اجرايي ترتيب دهد.
وي اعضاي مجمع عمومي را متشكل از همه اعضاي جبهه دانست و گفت: آنها وظيفه تصميمگيري را برعهده دارند و بهعنوان ساختاري مورد تصويب قرار گرفتهاند.
سخنگوي جبهه پايداري با بيان اينكه فعاليت شوراي مركزي آغاز شده است، خاطرنشان كرد: دغدغهاي كه در حال حاضر داريم مربوط به وظايف ما در عرصه اجتماعي است.
باقري لنكراني افزود: بيشترين سرمايه ما در اين مسير غير از راهنمايي بزرگان نيروي جواني است كه در صحنه انتخابات گذشته با نشاط عمل كرد.
وي ابراز اميدواري كرد كه نيروي جوان بيشتر مورد توجه قرار گيرد و گفت: در عرصهها كار را به دست آنان بايد سپرد تا مشكلات حل شود.
سخنگوي جبهه پايداري اعضاي اصلي شوراي مركزي را 17 نفر اعلام كرد و اسامي آنان را به اين ترتيب اعلام نمود: مرتضي آقاتهراني، روحالله حسينيان، صادق محصولي، زارعي، كامران باقري لنكراني، مجيد متقيفر، سقاي بيريا، سيدمحمود نجفيان، محمد سليماني، غلامحسين رضواني، زهره طبيبزاده موسوي، فاطمه آليا، قاسم روانبخش، محمدرضا حسيني، علي خطيبي شرفيه، ميثم نيلي، سيدميرهاشم موسوي.
باقري لنكراني اعضاي علي البدل را حسن فاميرزاده، ستار هدايتخواه، حسين جلالي، عليرضا عسگريان، سيداميرحسين قاضيزاده معرفي نمود و تأكيد كرد: اينها در تصميمات جبهه پايداري مشاركت فعال خواهند داشت.
وي با بيان اينكه فضاي ايران به يك بلوغ سياسي رسيده است، تأكيد كرد: انتخابات رياست جمهوري آينده در دهه چهارم انقلاب رخ ميدهد و توقعات از قوه مجريه بيش از گذشته خواهد.
سخنگوي جبهه پايداري دليل اين موضوع را افزايش ظرفيتها بيش از گذشته، بالا رفتن تجربيات و توانمنديها اعلام كرد.
باقري لنكراني با بيان اينكه دشمنان به شكل پيچيدهتري با انقلاب مقابله ميكنند، تأكيد كرد: ويژگيهاي رئيس جمهور آينده بايد براساس گفتمان پيشرفت و عدالت باشد و همچنين بايد برخواسته از انقلاب بوده و نگاهش به مسند رياست جمهوري، ترويج اين گفتمان باشد.
وي با ابراز تأسف از اينكه برخي اظهارنظرها انسان را به تأمل واميدارد، گفت: رابينهودي دانستن نگاه عدالتمحور را جاي بسي تأمل دانست.
سخنگوي جبهه پايداري يكي مشخصات رئيس جمهور آتي را عدالتمحور بودن او دانست و بيان كرد كه بخشي از مشكلات سياسي، اجتماعي و اقتصادي را ريشه در اين موضوع دارد.
باقري لنكراني برخي اظهارنظرها در مقوله آينده كشور را در مبناي ارزشها ندانست و تأكيد كرد: اينكه بگوييم وضعيت كشور در آينده به ماننده كره جنوبي و يا مالزي ميشود بيانگر عدم نگاه عميق است و افرادي كه اينطور صحبت ميكنند متوجه نيستند كه مباني ارزشي در چشمانداز آينده كشور اثر تامي دارد.
وي با بيان اينكه بدون توجه به ارزشها نميتوان نقطه آرماني را يافت، تأكيد كرد: عدالت جايگاه ويژهاي در اين مقوله دارد.
سخنگوي جبهه پايداري مطالبات اين گفتمان را از رئيس جمهوري آتي درخواست كرد و گفت: ايران كشوري است كه از نظر نيروي انساني جايگاه ويژهاي دارد و 10 ميليون فارغالتحصيل در كشور داريم.
باقري لنكراني خاطرنشان كرد: جايگاه رياست جمهوري منصب فردي نيست و جوانان مومن جايگاه ويژهاي در آن دارند و بايداز نسل جوان تحصيل كرده و ارزشي به بهترين وجه استفاده شود.
وي تصريح كرد: يكي از شرايط حضور در شوراي مركزي، حضور نداشتن در كارهاي اجرايي دولت است و اينكه منصب دولتي نداشته باشند؛ از اين رو فردي مثل آقاي الهام كه فردي ارزشي است نميتواند حضور داشته باشد و اساسا شكل گيري جبهه پايداري اين است كه در عرصه اجتماعي نياز به پشتوانه دينداري و توكلي ديني داريم.
سخنگوي جبهه پايداري خاطرنشان كرد: برخي برايشان قابل هضم نيست و مي گويند كار ديني را در قم و كار تشكلي را در تهران انجام دهيد كه ما اعتقاد داريم كار اجتماعي را بايد به صورت دينمدارانه انجام داد.
باقري لنكراني در خصوص انتخاب كانديدا براي رياست جمهوري از سوي جبهه پايداري گفت: ما به تشكل گفتماني پايبنديم و عنوان حزب را مربوط به خود نميدانيم؛ از اين رو مطرح شدن بحث مصداقي را زودهنگام تلقي ميكنيم.
وي با بيان اينكه آنها كه موارد مصداقي مطرح ميكنند رئيس جمهور را فردي ميدانند، تأكيد كرد: رئيس جمهور نماينده يك گفتمان است و بايد ديد چه برنامههايي را انتخاب ميكند.
سخنگوي جبهه پايداري احتمال انتخاب مصداق رياست جمهوري از درون جبهه پايداري را رد نكرد و افزود: در زمان خود وارد مصاديق مي شويم.
باقري لنكراني در ادامه به مسائل سوريه اشاره كرد و گفت: كساني كه كمر به نابودي بسته اند به دنبال اين هستند كه نقاط قوت سوريه را از بين ببرند.
وي با بيان اينكه اگر قوا به جاي همدلي لجاجت كنند فرصت ها از بين ميروند، خاطرنشان كرد: لجاجت بين قوا گناه نابخشودني است.
سخنگوي جبهه پايداري ادامه داد: به جاي اينكه قوا به هم جواب بدهند، تشريك مساعي كنند تا معضلات هر چه زودتر حل شود.
باقري لنكراني تدوين و تصويب بعضي از طرحها در مجلس را سبب نگراني دانست و گفت: بايد مراقب بود رانتي براي افراد بد سابقه توليد نشود و بايد كار كارشناسي بيشتر صورت گيرد.
وي اعتماد مشترك بين دو قوه را مهمترين راهكاري دانست كه مي توان به مطالبه مردم نيز پاسخ دهد.
سخنگوي جبهه پايداري ادامه داد: جبهه پايداري از عنوان حزب گريزان است؛ چرا كه اعتقادي به حزب به معناي متداول ندارد.
باقري لنكراني معناي متداول حزب را برنامهريزي براي رياست جمهوري و قدرتهاي ديگر دانست.
وي تاكيد كرد: در انتخابات مجلس براي كانديداهاي جبهه پايداري هيچ امتيازي قائل نبوديم.
سخنگوي جبهه پايداري در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا اساسنامه جبهه پايداري به ماده 10 احزاب ارائه شده است يا خير گفت: به دنبال راهي قانوني هستيم كه با تمايز نسبت به احزاب بتوانيم با مراجعه به مرجع قضايي به فعاليت خود ادامه دهيم.
باقري لنكراني در خصوص نقش شوراي فقاهتي گفت: برخي تصميمات مهم تا تأييد شواري فقاهتي را نداشته باشد مورد تأييد جبهه قرار نميگيرد.
وي با اشاره به اينكه كليه مصوبات اين جبهه به استحضار شوراي فقاهتي ميرسد، تصريح كرد: موضعگيريهاي مهم و تصميمات اساسي بايد به تأييد شوراي فقاهتي برسد و در موارد عادي نيز تصميمات به استحضار آنان مي رسد و اگر نظري باشد، گوشزد ميكنند.
سخنگوي جبهه پايداري ادامه داد: بايد ظرفيت بيشتري براي استفاده از نظرات كارشناسي در قوه مجريه و مقننه به وجود آيد تا ظرفيتسازي براي تصميمسازي ايجاد شود.
باقري لنكراني مجلس فعلي را داراي ظرفيتهاي خوبي دانست و تأكيد كرد: اين مجلس ميتواند بهتر از ظرفيتها استفاده كند.
وي خواستار اين شد تا مجلس خود را محروم از نظرات كارشناسي نكند و ادامه داد: مركز پژوهشهاي مجلس ميتواند پشتوانه بهتري در تصميمات مجلس ايجاد كند.
سخنگوي جبهه پايداري اظهار داشت: اگر مجلس وظيفه كارشناسي خود را بهتر انجام دهد شرايط بهتري به وجود ميآيد و اخلاق قبيلهاي براي قانونگذاري مناسب نيست.
باقري لنكراني آينده جبهه پايداري را مثبت ارزيابي كرد و گفت: اصولا در موضوعات كارشناسي نگاه نبايد سكولار باشد بلكه بايد نگاهي مومنانه داشت.
وي افزود: از سطح جامعه مي فهميم خواهندگي براي نگاه گفتماني رو به افزايش است.
سخنگوي جبهه پايداري با ارزيابي صحبتهاي رئيس جمهور گفت: صحبتهاي وي داراي نكات منفي و مثبت بود و آنچه كه بايد به آن تعهد داشته باشيم، اين است كه شاهد يك تشريك مساعي بين قوا باشيم.
باقري لنكراني به نقل قولي از رهبري اشاره كرد و گفت: ايشان فرمودند كه همواره همدلي بين مسئولان را مطرح مي كنند؛ اما به جايي توجه به آن بيشتر فاصله مي گيرند و همه قوا بايد به اين صحبت توجه كنند.
وي هيچ موضوعي را مهمتر از حل كردن مشكلات مردم ندانست و گفت: همه بايد درجهت حل كردن مشكلات مردم گام برداريم و هركسي اين موضوع را لحاظ نكند، فرصتسوزي كرده است.
سخنگوي جبهه پايداري در مورد گلايه رئيس جمهور از صدا و سيما گفت: نبايد به دنبال ترويج افراد برويم و نبايد مسائل اصلي را فرعي كنيم.
باقري لنكراني در ادامه در پاسخ به سوالي در مورد وحدت ملي گفت: فردي با مدرك فوق ديپلم و با ماشين ژيان به تهران آمد و به يكباره به دكتر تبديل شد و حال به جاي ژيان داراي دهها ماشين است و نبايد در دولت وحدت ملي شاهد حضور اين افراد باشيم.
وي به تشريح وحدت ملي پرداخت و گفت: در دولت وحدت ملي نبايد به دنبال بازگشت افرادي كه سابقا رد صلاحيت شده اند رفت و آنان روي كار آيند؛ بلكه ورود كساني كه به فساد آلوده نشدهاند و باورشان نيست كه با آمريكا سازش پنهان و يا آشكار كنند، مطلوب همه است.
سخنگوي جبهه پايداري يكي از كارگروههايي كه جبهه پايداري با جديت دنبال مي كند را كارگروه اقتصاد دانست.
باقري لنكراني درمورد بيداري اسلامي در منطقه گفت: جمهوري اسلامي براي حركت بيداري اسلامي تبديل به الگو شده و پيشرفت و حركت رو به جلو كشور نقش مهمي در اين الگوسازي داشته است.
وي توجه به آرمانها و ارزشها را لازمه برون رفت از مشكلات دانست.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.