
پذيرش مشروعيت حماس در ساختار سياسي
به گزارش «شبكه خبر دانشجو» روز پنجشنبه، 12 گروه فلسطيني در قاهره گرد هم آمده و در خصوص دولت وحدت ملي فلسطين تصميم گرفتند.
در اين گردهم آيي كه به رهبري حماس و فتح صورت گرفت اعلام شد گروه هاي فلسطيني تا پايان ماه مارس (اواسط فروردين) دولت وحدت ملي را اعلام كرده و فلسطين با يك دولت، خواست هاي سياسي خود را در عرصه منطقه و بين الملل دنبال خواهد كرد.
اين مسئله باعث مي شود كه گروه هاي مخالف جنبش حماس بخصوص تشكيلات خودگردان فلسطين به رهبري ابومازن و همچنين كشورهاي غربي مخالف حماس اين جنبش جهادي را در فلسطين به رسميت شناخته و از آن استقبال كنند تا به طور رسمي وارد عرصه ساختار سياسي فلسطين شود.
اگر چه بيش از يك سال پيش و در انتخاباتي گسترده جنبش حماس اين موقعيت را براي خود و مردم فلسطين فراهم كرد، اما از آنجا كه رژيم صهيونيستي با اين رژيم مخالف بود، كشورهاي غربي در حمايت از اسرائيل قدرت سياسي حماس را نامشروع اعلام كرده و روند سياسي فلسطين را به سمت تحريم، تهديد و جنگ 22 روزه كشاندند.
پيروزي حماس در جنگ 22 روزه و سرخوردگي رژيم صهيونيستي و ديگر كشورهاي غربي به رهبري آمريكا و همچنين حمايت همه جانبه افكار عمومي جهان باعث شد تا مخالفان حماس عقب نشيني كرده و مشروعيت اين گروه سياسي را به رسميت بشناسند.
بسياري از كشورهاي غربي بخصوص اتحاديه اروپا علنا اعلام كرده اند كه مشروعيت حماس را به رسميت شناخته و خواهان بازگشت اين گروه به عرصه سياسي فلسطين هستند.
هر چند طيف تندروي رژيم صهيونيستي كه اخيرا روي كار آمده است، هنوز جنبش حماس را به رسميت نمي شناسد، اما مجبور است به اين مسئله تن دهد؛ زيرا فلسطين و مردم دنيا خواستار چنين خواسته اي هستند.
اين مسئله باعث مي شود تا حماس بار ديگر بتواند به عرصه انتخابات بازگردد، با توجه به اينكه پس از پيروزي در جنگ 22 روزه از حمايت گسترده شهروندان فلسطيني برخوردار است، حماس در صورت پيروزي در انتخابات آينده مي تواند بار ديگر دولت فلسطين را تشكيل دهد.
حال پرسش اين است آيا غرب بار ديگر به مخالفت با دولت جديد فلسطيني به رهبري حماس مي پردازند و يا اينكه اين حاكميت و دولت اين گروه تاثير گذار را به رسميت مي شناسند يا خير؟
رضا حجت شمامی
/انتهاي پيام/