گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ اساسنامه صدا و سیما در 27 مهر سال 1362 در مجلس به تصویب رسید؛ این مصوبه دارای 30 ماده است که در 6 فصل با عناوین:«کلیات، هدف ها و وظایف و اختیارات،ارکان سازمان،تشکیلات،امور مالی و مقررات مختلف به امضای اکبر رفسنجانی رییس وقت مجلس شورای اسلامی رسیده است.
تا به امروز انتقادات متعددی به این اساسنامه در جنبه های سیاسی و ساختاری شده است.اما با گذشت زمان می توان عملکرد صدا و سیما را در مقیاس با اساسنامه خود سازمان سنجید و دانست تا چه اندازه در مبحث هدف ها وظایف و اختیارات موفق بوده است؟
در فصل دوم اساسنامه ماده نهم آمده است:
هدف اصلی سـازمان به عنوان یک دانشـگاه عمومی نشـر فرهنـگ اسـلامـی ، ایجاد محیط مساعد برای تزکیـه و تعلیـم انسان و رشد فضایل اخلاقی و شتاب بخشیدن به حرکت تکاملی انقلاب اسلامی در سراسر جهان می باشد . این هدفها در چارچوب برنامه های ارشادی ، آموزشی ، خبری و تفریحی تأمین می گردد . مشروح هدف و برنامه های سازمان در زمینه های گوناگون در خط مشی و اصول برنامه های سازمان مصوب مجلس شورای اسلامی ذکر شده است.
در این ماده قانونی به تولید برنامه هایی با تنوعات موضوعی در امر آموزشی،ارشادی،خبری و تفریحی در گستره سراسر جهان اشاره شده است.
با توجه به این مصوبه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توانسته است تا به امروز با ایجاد 6 شبکه رادیویی به زبان های دری، عبری، عربی و فارسی برای ایرانیان مقیم اروپا، آمریکا، آسیا و اقبانوسیه برنامه داشته باشد و در جهت صدور فرهنگ انقلاب اسلامی به جهان تلاش کند.
در همین راستا صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکههای برون مرزی خود را تا ده مورد افزایش داده است که از جمله می توان به جام جم برای ایرانیان مقیم اروپا، آمریکا، آسیا و اقیانوسیه اشاره کرد همچنین صدا و سیما موفق شده 10شبکه از جمله الکوثر (عربی) سحر( فرانسه، ترکی، آذری و بوسنیایی، انگلیسی، ترکی و اردو) و پرس تی وی را به روی آنتن بفرستد.
هرچند که برخی معتقدند تولیدات صدا و سیما در جهت صدور انقلاب به جهان، محصولات ضعیف و نا کار آمدی و بوده است اما با توجه به اقدامات اخیر اروپا می توان اظهار داشت؛ ایران از انفعال در حوزه فرهنگ خارج شده و توانسته تا آن جا فعالیت های خود را جدی دنبال کند که تاثیرات عمیق و جدی را بر افکار عمومی جهان بگذارد تا آن جا که نقش شبکه سحر و العالم را در روشن کردن اذهان اعراب نمی توان نادیده گرفت. هرچند جنبش ها و قیلم های اخیر در یمن و بحرین نیز نشان از آن دارد که ایران در صدور انقلاب فرهنگی و اجرایی کردن این مصوبه گامی رو به جلو برداشته است.
پیشرفت ایران در اطلاع رسانی و جهت دهی به افکار عمومی در جهان تا آن جا قوی و تاثیر گذار عمل کرده است که اتحادیه اروپا با تمام امکانات رسانه ای، وجود 10 شبکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را تاب نیاورده است و در اقدامی غیر قانونی و اخلاقی دست به حذف شبکه های«العالم، پرستیوی، الکوثر، شبکه خبر، سحر1و2 و جام جم 1و 2 » از روی ماهواره هاتبرد کرده است هرچند که این اقدام پس از ماهها پارازیت انداختن روی شبکههای ایرانی توسط انگلیسی ها صورت گرفته است.
اقدام اتحادیه اروپا، هرچند نقض آشکار آزادی بیان است اما از جنبه دیگر می توان این موضوع را موفقیتی بزرگ دانست که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توانسته تا آن جا مصوبات خود را جامه عمل بپوشاند و موفقیت کسب کند که جوامع خارجی تاب وجود شبکه های خارجی ایران را نیاورده اند.