کد خبر:۲۱۱۴۵۹
احمدی نژاد در آیین سالروز حافظ شیرازی:

حافظ همواره در جست وجوی انسان کامل بود

رئیس جمهور گفت: حافظ همواره انسان کامل را جست و جو کرده است و کسی که جام جهان نما را یافته و از افقی بسیار بالا عالم هستی را به نظاره نشسته است به زیبایی رمز ماندگاری یعنی توحید را تصویر می‌کند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، محمود احمدی‌نژاد امشب در آیین شانزدهمین یادروز حافظ شیرازی در آرامگاه خواجه اهل راز گفت: حافظ به واسطه عشق به انسان کامل، کمال یافت و تمام عمر را در فرج انسان کامل و امام معصوم(عج) بود.

 

وی با بیان اینکه سخن از حافظ سخن از همه هستی و توحید ناب است، بیان کرد: سخن از حافظ سخن از راه درست تعالی است.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: حافظ همواره در یافتن انسان کامل جست و جو کرده است و کسی که جام جهان نما را یافته و از افقی بسیار بالا عالم هستی را به نظاره نشسته است به زیبایی رمز ماندگاری یعنی توحید را تصویر می‌کند، از همه عالم در می‌گذرد، عاشق همه حقیقت یعنی انسان کامل می‌شود و در اوج لذت انسانی می‌ماند و صعود می‌کند و بالا می‌رود.

 

احمدی نژاد ادامه داد: حافظ محب زیبایی‌ها و حقیقت است.

 

وی با تاکید بر اینکه موضوع سخن حافظ انسان است تصریح کرد: فصل مشترک ما انسان است، موضوع آفرینش انسان است، خداوند انسان را در بالاترین مرتبه خلق کرد، تنها موجودی که برای آفریدن آن به خودش آفرین گفت، اگر انسان را از عالم برداریم موضوع مهمی در عالم خلقت باقی نمی‌ماند، خداوند در بالاترین رتبه اما در دل خاک انسان را خلق کرد.

 

رئیس عالی دولت دهم با بیان اینکه خداوند از انسان خواسته از این خاک بالارفته و تجلی خدا بشود، گفت: انسان تجلی همه اسما و صفات خداوند عالم و بزرگترین آیت او در جهان می باشد، سیر صعودی بی‌انتها از پایین‌ترین مرتبه یعنی خاک به بالاترین مرتبه یعنی خدا را در برابر او قرار داده است.

 

وی افزود: طی کردن این راه نیازمند چند عامل دانست که شامل شناخت خود، شناخت مقصد و شناخت راه است.

 

رئیس جمهور با تصریح بر طی کردن این راه خاطرنشان کرد: اول باید انسان را شناخت، حقیقت انسان چیست؟

 

احمدی نژاد تاکید کرد: معلوم است که برای شناخت انسان باید حقیقتی به‌نام انسان کامل را شناخت زیرا مجموعه انسان‌های ناقص نمی‌توانند معرفی درستی برای انسان کامل باشند، حقیقت انسان در جوهر ارزشمندی به‌ نام انسان کامل متجلی است.

 

رئیس قوه مجریه بیان داشت: شناخت مقصد یعنی خدا امکان پذیر نیست زیرا بر انسان احاطه کامل دارد و تنها راه دسترسی به این شناخت راز طریق خود انسان به عنوان برترین و کاملترین آیه ازآیات الهی میسر است.

 

احمدی نژاد اضافه کرد: نقطه شروع حرکت انسان، مسیر حرکت و نقطه اوج حرکت با انسان کامل گره خورده و خدا این نیاز را بی‌پاسخ نگذاشته و در هیچ‌برهه‌ای زمین خالی از انسان کامل نبوده است.

 

وی تصریح کرد: انسان کامل از مرز صفات گذشته است که این مهم نیازمند بحثی جداگانه است و سوخت و موتور حرکت انسان در مسیر کمال، معرفت و عشق است.

 

رئیس جمهور گفت: از این دیدگاه همه حافظ و موجودیت حافظ عرفان و دلدادگی به انسان کامل و عشق به او، نام و یاد و شناخت او تمام زوایای وجود حافظ را پر کرده و همه عمر تکاپوی حافظ در شناخت انسان کامل است.

 

وی ادامه داد: حافظ همه حقایق را اصل توحید بیان و توحید ناب را انقطاع از غیر دانست و در این راستا فطرت انسان الهی و تجلی‌گاه ذات الهی است.

 

احمدی نژاد گفت: دل انسان جام جهان‌نما است یعنی انسان از طریق دل به همه عالم سیطره پیدا می‌کند و همه معرفت را از ناحیه انسان کامل می‌شناسد.

 

احمدی نژاد تصریح کرد: حافظ اعتقاد داشت بدون جان جانان و انسان کامل حضور در جهان هستی وجود ندارد و هر پدیده‌ای خود به عشق جان جهان‌نما میل به حیات و زندگی یافته است.

 

رئیس جمهور بیان داشت: شاید معنای شعر حافظ این باشد که موجودات با دیدن جان جانان انسان کامل میل به حیات پیدا کرده بهانه خلق و هبوط در عالم پیدا می‌شود.

 

رئیس قوه مجریه گفت: از منظر حافظ مقصد نهایی بازگشت به خود و یار خود بازگشت به دیار خود که دیار معشوق، دیار انسان کامل می‌باشد است چراکه هر دیاری جز این غربت است و حافظ استقرار در آرامش را در کوی یار جست و جو می‌کند، در دیار حافظ هرچه غیر یار اغیار و دیار اغیار غربت است.

 

احمدی نژاد ادامه داد: از منظر حافظ عشق رمز و راز وصال، خلق همه عالم است، در ازل پرتو حسنت به تجلی دم زد عشق پیدا شد و آتش به همه عالم زد.

 

وی گفت: حافظ معتقد است که باید اوج کمال را خواست نباید به این سطوح پایین قانع شد، معتقد است که حتی یک جرعه از جام می‌ناب معرفت معشوق آب حیات است و داستان شکار سیمرغ حافظ بیانگر این حقیقت است.

 

رئیس عالی دولت تصریح کرد: راه و راهنما از نظر حافظ انسان کامل است که باید او را جست وجو کرد و با او نجوا کرد و همراه دائمی شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار