پیشنهادهای بنیاد مسکن برای مقابله با بلایای طبیعی
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۱۶۷۰
در صحن علنی مجلس مطرح شد؛

پیشنهادهای بنیاد مسکن برای مقابله با بلایای طبیعی

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پیشنهادی برای آماده‌سازی کشور در مقابله با بلایای طبیعی به مجلس ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، تابش امروز در صحن علنی مجلس در مورد آخرین اقدامات انجام شده در مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی اظهار داشت: بعد از وقوع زلزله دوران امداد و نجات آغاز شد که اقدامات خوبی با همت مردم، مسئولان و دولت صورت گرفت که این اقدامات مورد تقدیر مقام معظم رهبری در سفرشان به آذربایجان شرقی بود.


وی با اشاره به زمان آغاز بازسازی مناطق آسیب‌دیده افزود: در سوم شهریور یعنی 55 روز پیش ماموریت بازسازی مناطق آسیب‌دیده را به ما واگذار کردند که در سفر رئیس جمهور این ماموریت ابلاغ شد و قرار شد برنامه‌ریزی گسترده‌ای در بازسازی اماکن دائمی مردم به عمل آوریم این برنامه‌ریزی از همان تاریخ‌ آغاز و ما به فرصت‌ها و محدودیت‌های موجود در این کار توجه کردیم.

 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به فرصت‌ها و محدودیت‌های موجود گفت: وجود عزم راسخ در مردم و مسئولان به عنوان یک فرصت و نبود زمان کافی و لزوم انجام مطالعات لازم و تامین مصالح کلان در شرایط اقتصادی موجود از محدودیت‌های ما بود.


تابش افزود: بازسازی و تبدیل اسکان اضطراری به اسکان دائمی با سرعت موجود از ویژگی بارز این اقدامات بود و برای تحقق این اقدامات مصوباتی لازم بود که در سفر رئیس جمهور به منطقه صورت گرفت.


وی در ادامه با اشاره به مهم‌ترین اقدامات بنیاد مسکن در مناطق زلزله‌زده گفت: آمارگیری‌های دقیقی از منطقه صورت گرفت که طی این آمارگیری‌ها باید گفت 9489 واحد مسکونی روستایی بالای 60 درصد آسیب دیده بودند که در اولویت اول بازسازی قرار گرفتند.


رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: ولی جمعیتی از این تعداد واحد فصلی هستند که در سال‌های گذشته نیز در فصل زمستان در منطقه حضور نداشتند که آمارها موید این مسئله است و البته باید گفت این آمار یک مقدار دسته بالاست.


تابش با اشاره به جمعیت این منطقه گفت: آمار افرادی که یارانه می‌گیرند نشان می‌دهد که جمعیت این منطقه به این مقدار نیست جمعیت منطقه زلزله‌زده 3 هزار و 3264 خانوار است که آسیب عمده نیز در 56 روستا صورت گرفته است.


وی افزود: در 3 شهر اهر، ورزقان و هریس آسیب‌هایی به 25 هزار واحد وارد شده که بخش عمده‌ای از آسیب‌ها جزئی و بخشی دیگر نیاز به تخریب و بازسازی دارد.

 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به تعداد بنیاد مسکن‌های مستقر در این منطقه گفت: بعد از آمارگیری‌ها 11 بنیاد مسکن سراسر کشور در این منطقه حضور یافتند و روستاها را بین خود تقسیم کردند و در هر روستا یک ناظر حضور دارد و مسئولیت بازسازی نیز بر عهده آن واحد قرار گرفته که سازماندهی بسیار وسیعی بود.


تابش با اشاره به بخش دیگری از کار گفت:‌ آواربرداری از دیگر کارهای انجام شده بود که توسط نیروهای ما صورت گرفت که این حجم کار عظیم به پایان رسیده و 3 میلیون تن آواربرداری صورت گرفت و باید گفت هزار کامیون در منطقه مشغول کار بودند.


وی افزود: 9 هزار و 500 واحد را نیز پی‌کنی کردیم و به مرحله واحدهای مسکونی رسیدیم که مردم هم در این اقدامات مشارکت جدی داشتند.

 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به روند کار گفت: ‌باید گفت که ما هیچ تاخیری در ورود به منطقه نداشتیم و 12 روز پس از زلزله اسکان دائمی آغاز شد و این خود یک رکورد بود.
تابش گفت: ‌تامین بخش عمده‌ای از مصالح یعنی بیش از 10 هزار تن سیمان از دیگر اقدامات بود که همان‌طور که می‌دانید تامین این حجم مصالح بسیار سخت بود.

 

وی با بیان اینکه بیشترین مشارکت را مردم داشتند، گفت: ‌در هیچ پروژه‌ای به این اندازه محدودیت نداشتیم ما تصور می‌کردیم تا آخر فصل پاییز بتوانیم کار را تمام کنیم و نوعا نیز به ما می‌گویند تا آخر این فصل امکان کار وجود دارد.


رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه در این حادثه شاهد همکاری و همدلی همه مسئولان بودیم گفت‌: ‌ورود مقام معظم رهبری و رئیس جمهور به منطقه، مشارکت نهادهای مختلف از جمله سپاه پاسداران، کمیته امداد امام خمینی، وزارتخانه‌های مختلف، بانک مسکن و سایر نهادها و ارگان‌ها بسیار چشمگیر بود.


تابش تاکید کرد: ‌امروز در منطقه شاهد یک صحنه زیبایی از مشارکت استا‌ن‌ها و اقوام گوناگون و حضور خود مردم و عزم جدی دولت هستیم که بدون هیچ سر و صدا، توقع و مظلومانه تلاش می‌کنند تا به یک نتیجه مطلوبی دست یابند.


وی در ادامه با اشاره به اسکان دام‌ها گفت:‌ در زمینه دامی نیز اسکان دائم و موقت صورت گرفته و بیش از 10 هزار اسکان موقت دائمی انجام دادیم و نگرانی شدیدی وجود ندارد.


رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: اگر فصل سرمای زودرسی هم داشته باشیم می‌دانیم که کار را به اتمام می‌رسانیم.

 

تابش در ادامه با بیان درخواست خود از مجلس گفت: در بودجه‌های سنواتی برای آینده فکری کنید که بنیادهایی همچون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که تجربه زیادی در نوسازی زلزله داشتند امکاناتی همچون اسکله‌های فلزی آماده، ماشین‌های آماده و مجهز داشته باشند تا در فصل‌های مختلف اگر در مناطق حادثه‌ای پیش آمد به سرعت اقدام کنند.

 

لاریجانی نیز در ادامه با اشاره به این پیشنهاد رئیس بنیاد مسکن گفت: لازم است که کمیسیون عمران در طرحی که بعدا ارائه می‌شود این پیشنهادات را مدنظر قرار دهند. 

پربازدیدترین آخرین اخبار