گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»: دور جدیدی از خشونت ها بر علیه اقلیت مسلمان میانمار آغاز شده است. بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل متحد بر اثر خشونت های اخیر حداقل 80 هزار مسلمان میانماری آواره و منازل آنها تخریب شده است.
گزارش های مستقل حاکی از تعداد بیشتر مسلمانان آواره است.
گفته می شود در درگیری های اخیر میان بودائیان افراطی و مسلمانان میانمار نیز صدها تن کشته شده اند که غالب آنها از مسلمان می باشند.
سازمان ملل میگوید که اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار، یکی از تحت ستمترین اقلیتهای جهان است. در منازعه چند روزه بوداییان برمه با این اقلیت، خانههای مسکونی آنها به آتش کشیده شده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر تصاویری ماهواره از شهر محل درگیری منتشر کرده که نشان میدهند منطقه به تلی از خاکستر مبدل شده است. این سازمان از دولت برمه خواسته که برای حفاظت از جان اقلیت مسلمان روهینگیا کاری کند. سازمان عفو بینالملل نیز دولت برمه را به توقف روند تبعیض و خشونت در این کشور فراخوانده است.
در پی خشونت های چهار ماه پیش، ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت طبق برخی گزارش ها، نیروهای دولتی که برای پایان دادن به خشونت به منطقه اعزام شده بودند، مسلمانان را هدف حمله قرار داده اند.
پیلای خواستار انجام تحقیقات مستقل در این باره شد.
دیدهبان حقوق بشر نیز که مقر آن در نیویورک است، از دولت میانمار خواسته تا فورا امنیت مسلمانان که در پی حملات بودائیان در حال فرار از منطقه هستند، را تامین کند.
این در حالی است که رسانه های میانمار روز یکشنبه گزارش دادند مقامات این کشور متعهد شدند درباره خشونت های فرقه ای اخیر در ایالت راخین در غرب این کشور تحقیق کنند و اقدام قانونی علیه خاطیان انجام دهند.
روزنامه نیولایت آف میانمار اعلام کرد ژنرال هلا مین فرمان کل نیروهای ارتش میانمار متعهد به تحقیقات درباره خشونت های هفته گذشته شد که دست کم شصت و هفت کشته و نود و پنج زخمی بر جا گذاشت.
این مقام بلند پایه نظامی میانمار همچنین متعهد به مجازات عاملان این خشونت ها ، میان مسلمانان و بوداییان شد.
پس از خروج برمه از استعمار بریتانیا در سال 1948، روهینگیاها به تدریج به عنوان یک اقلیت شناخته شدند.
خونتای نظامی برمه پس از کسب قدرت در سال 1962، سیاست برمهای سازی را در پیش گرفت. غرب برمه بر همین اساس از دهها سال پیش تاکنون صحنه پاکسازی قومی، آزار و قتل سیستماتیک مردان بوده است. روهینگیاها شهروند برمه محسوب نمیشوند و عملا اقلیتی بدون ملیت و سرزمین به شمار میروند.
کارشناسان سازمان ملل معتقدند که اقلیت روهینگیا جزو مظلومترین و تحت ستمترین اقلیتهای جهان است. کسی نمیداند که این همه نفرت نسبت به این اقلیت از کجا سرچشمه میگیرد. 89 درصد جمعیت برمه بودایی هستند و تعداد مسلمانان این کشور تنها 4 درصد کل جمعیت است. روزنامههای دولتی برمه از آنها با الفاظ تحقیرآمیزی چون «سیاهه»، «عربه» یا «بنگلادشیه» نام میبرند.
حتی آن سانگ سوچی رهبر اپوزیسیون برمه و حزب لیگ ملی برای دمکراسی نیز از موضعگیری آشکار نسبت به روهینگیاها خودداری میکند. سان سوچی تاکنون کلمهای در مورد خشونت با این اقلیت و سرکوب آنان بر زبان نرانده است.
و «بان کي مون» در رأس آن.