رضا برجی در خصوص ورود قشر هنرمند و بویژه مستندسازان به بحث «تولید ملی» گفت: آنچه که در حال حاضر در سینمای ما انجام می شود، به نوعی تولید محسوب می شود؛ به این معنی که سینماگران و مستندسازان ما به موضوعات وارداتی ای که سنخیتی با فرهنگ و مسائل کشور ندارد، می پردازند.
این مستندساز کشورمان با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به نام سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» گفت: متاسفانه شاهد بودیم که در روزهای اول فروردین ماه که رهبری شعار امسال را مشخص کردند، فردی با گستاخی تمام از واردات 600 میلیارد دلاری کالا از کشورهای دیگر خبر داد.
وی افزود: آن چیزی که مدنظر مقام معظم رهبری در سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در عرصه هنر و فرهنگ می باشد محقق شده و مستندسازان و سینماگران توانسته اند مسائل مربوط به تولید ملی را به گونه های مختلف هنری به منصه ظهور بگذارند.
پخش مستند «در امتداد غدیر» با موضوع «تولید ملی» از شبکه اول سیما
برجی با اشاره به مستند جدید خود با نام «در امتداد غدیر» گفت: موضوع این مستند مربوط به «تولید ملی» می باشد که قرار است در ماه محرم از شبکه اول سیما پخش شود.
این مستندساز کشورمان با بیان اینکه عملکرد صدا و سیما در زمینه فرهنگ سازی برای ترویج و نهادینه کردن شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» ضعیف است، گفت: متاسفانه صدا و سیما در این زمینه آن طور که شایسته است، وارد نشده و از فیلمسازان و مستندسازان در این عرصه حمایت نمی کند.
رسانه ملی از طرح فرهنگی در زمینه تولید ملی حمایت کند
وی با بیان اینکه صدا و سیما می تواند کارهای بسیاری برای تحقق شعار امسال انجام دهد، گفت: یکی از کارهایی که صدا و سیما می تواند در این زمینه انجام دهد، این است که شعار امسال را حدود یک ماه در گوشه ای از صفحه تلویزیون به نمایش بگذارد که این خود کمک بزرگی برای تحقق این شعار است.
برجی با اشاره به اقدام دیگر صدا و سیما برای محقق شدن شعار امسال بیان داشت: صدا و سیما می تواند از کسانی که طرح یا اثری در زمینه فرهنگ سازی و نهادینه کردن تولید ملی دارند، حمایت و پشتیبانی کند.
این مستندساز در پایان گفت: در حال حاضر هنرمندان و سینماگران به طور جدی در جهت پیشبرد منویات مقام معظم رهبری که هر ساله از سوی ایشان برای ملت و همه اقشار جامعه مشخص و تبیین می شود، وارد نشده اند.
شمقدری: تولیدات صدا و سیما در زمینه تولید ملی ضعیف و شعاری است
حسین شمقدری، دیگر مستندساز کشورمان در خصوص نقش و عملکرد صدا و سیما برای تحقق شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» بیان داشت: صدا و سیما در این زمینه خیلی افراطی کار کرده است.
وی با بیان اینکه صدا و سیما با متن مردم حرکت نمی کند، افزود: بسیاری از کارهایی که از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید ملی پخش می شود، مانند بحث تورم و قیمت ارز، شعاری بوده و با واقعیت فاصله زیادی دارد.
شمقدری در خصوص قسمت دوم مستند «میراث آلبرتا» گفت: موضوع سری دوم مستند «میراث آلبرتا» در رابطه با نوع زندگی، اهداف و نحوه کار نخبگانی است که در خارج از کشور بسر می برند.
مستند «میراث آلبرتا 2» در یک قدمی جشنواره فیلم فجر
این مستندساز کشورمان با بیان اینکه کار فیلمبرداری این مستند به پایان رسیده است و در حال تدوین این مستند هستیم، افزود: طبق پیش بینی ها این مستند تا دو سه ماه آینده آماده خواهد شد و در جشنواره فجر اکران می شود.
وی بیان داشت: هنوز اسم خاصی برای این مستند انتخاب نشده، ولی اسم حاشیه ای این مستند «میراث آلبرتا 2» است.
شمقدری با بیان اینکه بسیاری از نخبگان ایرانی از توان و انرژی خود برای کشور استفاده نمی کنند، گفت: اگر بسترهای لازم برای فعالیت نخبگان در کشور فراهم شود آنها می توانند وضع کشور را بخصوص در زمینه تولید ملی تغییر دهند.
این مستندساز کشورمان با اشاره به اینکه کارها در زمینه تولید ملی به دو بخش تقسیم می شود، گفت: یک بخش این کارها مربوط به مسئولان کشور و تمامی کسانی است که می توانند زمینه را برای فعالیت نخبگان ایجاد کنند.
وی در همین زمینه افزود: بخش دیگر کار بر عهده خود نخبگان کشور است؛ آنها باید خودباوری داشته باشند و به شعار «ما می توانیم» اعتقاد راسخ پیدا کنند.
شمقدری بیان داشت: من به عنوان یک هنرمند وظیفه دارم که نشان دهم در کشور فضایی برای کار کردن وجود دارد؛ اگر نیروی نخبه بتواند برای کشور کاری انجام دهد خود به خود فضای تولید ملی و اجرای منویات رهبری فراهم می شود.
این مستندساز کشورمان در ادامه بیان داشت: اتفاق بدی که در کشور در حال رخ دادن است این است که نیروی نخبه و فعال کشور انرژی خود را برای کار در سیستم غربی و اروپایی صرف می کند و این معضل بزرگی برای کشور ما به حساب می آید.
رضوانی: صدا و سیما با این وضعیت تولید نمی تواند نیاز جامعه را برطرف کند
رضوانی، دیگر مستندساز کشورمان در خصوص نقش صدا و سیما در بحث حمایت از «تولید ملی» بیان داشت: صدا و سیما در بحث سریال های داستانی و تلویزیونی اصلاً نتوانسته نیاز جامعه را برطرف کند.
وی با اشاره به برنامه های زنده و گزارش های خبری صدا و سیما افزود: صدا و سیما در این زمینه خوب ظاهر شده، ولی به دلیل کمبود در آثار و گزارش های تولیدی چندان اثری را در مخاطب خود ایجاد نکرده است.
کرباسی: صدا و سیما هنوز نتوانسته به طور جدی وارد مباحث تولید ملی شود
سید مهدی کرباسی، از دیگر مستندسازان کشورمان در خصوص عملکرد صدا و سیما در بحث فرهنگ سازی و ترویج شعار حمایت از «تولید ملی» گفت: یکی از کارهای قابل قبولی که صدا و سیما در زمینه حمایت از تولید ملی انجام داده، راه اندازی شبکه بازار است، ولی متاسفانه این شبکه نتوانسته مخاطبان زیادی را به خود جذب کند.
وی با اشاره به اقدامات دیگر صدا و سیما در زمینه حمایت از تولید ملی گفت: برنامه هایی مانند «سرزده» می توانند با ارتباط گیری با مسئولان و تولیدکنندگان، در زمینه نهادینه سازی و ترویج فرهنگ حمایت از تولید ملی نقش بسزایی ایفا کنند.
این مستندساز کشورمان در همین زمینه بیان داشت: ولی متاسفانه در برنامه تلویزیونی مثل «پایش» که به طور تخصصی در مورد وضعیت اقتصادی کشور است، شاهدیم که تنها دو سه قسمت به بحث تولید ملی اختصاص داده می شود.
کرباسی افزود: صدا و سیما باید مدت و تعداد این گونه برنامه ها را افزایش دهد و به صورت تخصصی به بحث حمایت از تولید ملی وارد شود.
مستندسازان مشکلات اقتصادی جامعه را به تصویر بکشند
وی با بیان اینکه برخی از مسئولان از مشکلات و مسائل اقتصادی کشور باخبر نیستند، افزود: باید در صدا و سیمای ما برنامه هایی مانند 90 تولید شود که مشکلات و مسائل را به گوش مسئولان برساند و از مسئولان در راستای بهبود شرایط مطالبه گری کند.
این مستندساز کشورمان با اشاره به اینکه صدا و سیما از آثار مستندسازانی که در زمینه تولید ملی فعالیت کرده باشند، حمایت می کند، خاطرنشان کرد: مستندسازان به راحتی و بدون مانع تراشی از سوی صدا و سیما می توانند مشکلات و مسائل اقتصادی کشور را به تصویر بکشند و راه حلی برای حل بحران و برون رفت از شرایط فعلی پیدا کنند.
صدا و سيما به ابزاري براي نابود كردن فرهنگ و آرمانهاي انقلاب تبديل شده