به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از المنار، معارضان سوری، بویژه گروه موسوم به مجلس ملی سوریه روز گذشته نشست چهار روزه خود در دوحه، پایتخت قطر را آغاز کردند.
این نشست که با حمایت مستقیم و گسترده آمریکا انجام می شود، پس از آن صورت گرفت که معارضان بعد از یک سلسله شکست ها در درگیری با نیروهای دولتی به دنبال راه تازه ای برای براندازی دولت سوریه هستند.
آمریکا تصمیم تازه خود برای تغییر رهبری مخالفان دولت سوریه را اعلام کرده و اظهارات اخیر کلینتون حاکی از آن است که این تغییر به منظور تلاش برای تجمیع و اتحاد گروه های مختلف سوری صورت می گیرد.
عبدالباسط سیدا، رئیس مجلس ملی سوریه طی سخنرانی در افتتاحیه نشست دوحه این نشست را یک دیدار مشورتی میان مجلس ملی و دیگر گروه های معارض در داخل سوریه عنوان کرده و از تلاش برای تشکیل یک هیئت رهبری جدید برای مخالفان خبر داده است.
برهان غلیون، رئیس پیشین مجلس ملی سوریه نیز دیروز در گفت و گو با فرانس پرس گفته بود که نشست دوحه یک «طرح آمریکایی» است و تحت نام «طرح کمیسیون ملی سوریه» انجام می شود.
وی تاکید کرد: هدف این طرح، تجمیع همه گروه های مخالف دولت سوریه در چارچوب یک طرح مشترک و تشکیل هیئتی است که همگی آنان با آن موافق باشند.
در حالی که منابع خبری از تلاش ها برای تشکیل آنچه معارضان سوری و آمریکایی ها آن را دولت در تبعید می خوانند، خبر داده اند، برخی منابع می گویند، اختلافات در میان گروه های مختلف معارض و همچنین در داخل خود مجلس ملی سوریه همچنان ادامه دارد.
گفته می شود عمر الشواف، از اعضای شاخص مجلس ملی سوریه به دلیل برخی اختلافات از این گروه خارج شده است.
در همین حال فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه که روز گذشته در ادامه سفر خاورمیانه ای خود از لبنان به جده رفته و با ملک عبدالله، پادشاه سعودی دیدار کرده، از تشکیل حکومت انتقالی در سوریه حمایت کرده است.
وی بعد از دیدار با ملک عبدالله در کنفرانس مطبوعاتی در جده گفت که فرانسه با جدیت از تلاش های مخالفان دمشق برای تشکیل حکومت انتقالی در سوریه حمایت می کند.