گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ طرح سوال از رئیس جمهور در ابتدای هفته گذشته، در صحن علنی مجلس قرائت و اعلام وصول شد. این سوال با کش و قوس های فراوان و پس از بارها اضافه و کم شدن امضا کنندگان، در نهایت به امضای 76 نفر از نمایندگان مجلس رسید.
نکته قابل توجه در موضوع طرح سوال از رئیس جمهور این بود که هشت ماه پیش با صحنه گردانی علی مطهری یکی از اقوام علی لاریجانی، برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی، ریاست جمهور برای پاسخ به سوال نمایندگان به مجلس فراخوانده شده بود. در آن زمان احمدی نژاد به مجلس آمد اما رسانه های همسوی دولت مدعی شدند که اگر طرح سوال قبل از انتخابات برگزار می شد، نتیجه دیگری در انتخابات رقم می خورد.
نکته قابل تامل در طرح سوال برای بار دوم، فراخوانده شدن مجدد یک رئیس جمهور در فاصله کمتر از 9 ماه به مجلس بود. حادثه ای که شاید هیچ رئیس جمهور و مجلس دیگری قادر به تکرار آن نباشند.
این فراخوانی مجدد نشان از اختلافات جدی این دو قوه دارد. اختلافاتی که برخلاف توصیه های مکرر رهبری، به صحنه عمومی و رسانه ای کشانده می شود.
پس از اعلام اسامی نمایندگان سوال کننده از احمدی نژاد، مشخص شد قاطبه کلی آنان از فراکسیون رهروان ولایت بودند. فراکسیون رهروان ولایت، پس از تشکیل مجلس نهم اعلام موجودیت کرد. در ابتدای تشکیل این فراکسیون گمانه زنی های فراوانی درباره عضویت افراد وجود داشت. اما در هنگامه انتخاب رئیس مجلس، فراکسیون رهروان وزن خود را نشان داد و با 180 رای موجب انتخاب علی لاریجانی شد.
این در حالی بود که فراکسیون اصولگرایان در مجلس هفتم و هشتم اکثریت مجلس را در اختیار داشت اما در مجلس نهم به اقلیت تبدیل شده است. فراکسیون اصولگرایان در مجلس نهم از اعضای جبهه پایداری و چهره های متنفذ جبهه متحد اصولگرایی تشکیل شده است.
فراکسیون رهروان به ریاست علی لاریجانی، ابتدا ریاست مجلس و سپس مرکز پژوهش های مجلس را از آن خود کرد. تا پیش از این مرکز پژوهش ها در اختیار احمد توکلی قرار داشت.
اما کاظم جلالی، دبیر فراکسیون رهروان توانست این مرکز استراتژیک در مجلس را به دست آورد. پس از ریاست مجلس و مرکز پژوهش ها، به تدریج از میزان تاثیرگذاری اصولگرایان در مجلس کم شد و صحنه گردانی مجلس اکنون به دست فراکسیونی است که به ریاست علی لاریجانی اداره می شود.
موافقان طرح سوال از رئیس جمهور، از فراکسیون رهروان ولایت و مخالفان از فراکسیون اصولگرایان هستند. اصولگرایانی که پیش از برگزاری انتخابات مجلس دچار تشتت شدند و اگر دو جبهه متحد و پایداری با هم توافق می کردند و افراد مورد مناقشه از صحنه کنار می رفتند، امروز در تصمیم گیری های مجلس اتفاق دیگری می افتاد.
امروز اصولگرایانی همچون زاکانی، رحماندوست، آقاتهرانی، کوچک زاده، نادران و بسیاری دیگر از اعضای جبهه متحد و پایداری در زمره مخالفان طرح سوال قرار دارند. اما فراکسیون رهروان با مدیریت یکپارچه خود توانسته است صحنه گردان اصلی مجلس باشد.
سوال از رئیس جمهور رفتار یکسان دو مجلسی است که حدود 200 نماینده آن تغییر کرده اند ولی رئیس هر دو مجلس یک نفر بوده است. اصولگرایان حاضر در مجلس نهم نیز با طرح سوال مخالف هستند. این شواهد نشان از آن می دهد که دستی پنهان در حال هدایت و مدیریت مجلس است.
سوال اصلی اینجاست آیا اصولگرایان با حضور فراکسیون رهروان، از صحنه تصمیم گیری مجلس حذف شده اند؟ و اگر جواب مثبت است آیا اصولگرایان چوب متحد نشدن در ایام انتخابات را می خورند؟ برنده طرح سوال از احمدی نژاد کیست؟ و سوال آخر آنکه اصرار بر حضور افرادی که باعث انشقاق در میان اصولگرایان شدند، نفعی برای جریان اصولگرایی داشت و یا این گروه توسط نیروهای شبه اصولگرا در حال حذف شدن از صحنه سیاسی کشور است؟