نظارت مردم بر حكومت مبناي مستحكم شرعي دارد
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از زاهدان، دكتر عماد افروغ روز گذشته در اختتاميه اولين اجلاس علمي «آيت» كه در دانشگاه سيستان برگزار شد، اظهار داشت: با همان مبنايي كه مشروعيت فرمان وجود دارد، اين مشروعيت شامل نظارت مردم بر اجراي احكام نيز مي شود؛ شرعيت وجه دو سويه دارد كه از بالا به پايين و بالعكس است و شرعيت نظارت مقدم بر شرعيت فرمان است.
وي همچنين با اشاره به سخنان حضرت امام (ره) تصريح كرد: اگر احدي از مسلمانان تصميم بگيرد رهبر جامعه را استيضاح كند، بايد پاسخ دهد و گرنه معذور است؛ چرا كه هايدگر و اگزستانسياليزم و ..... از ويژگيهاي انسان صحبت مي كنند و طرفداران زيادي دارند اما ما از انسان عاطفي و مطيع محض صحبت مي كنيم.
افروغ با اشاره به اينكه انقلاب اسلامي حادثهاي محصور به 22 بهمن 57 نيست، بيان داشت: هر پديدهاي منتج دو عامل است كه شامل عوامل علي، اعدادي و بيروني است؛ در عصر كنوني بيشتر به عوامل اعدادي و بيروني پرداخته شده و به عوامل علي توجه زيادي نشده است.
وي گفت: مرجعيت و مبارز بودن امام مهم بود، اما در كنار آن، مبناي فلسفي برگرفته از ملاصدرا نقش بسزايي در پيروزي انقلاب داشت و اين كه مي گويند انقلاب اسلامي انفجار نور بود، درست است؛ چرا كه مي توان گفت با انقلاب اسلامي، خدا رخ نمايي كرد.
استاد جامعه شناسي دانشگاه تربيت مدرس تهران در ادامه با اشاره به اينكه ما در مورد انقلاب اسلامي دچار روزمرگي شدهايم، افزود: بايد در جامعه به تبيين تئوريك انقلاب اسلامي بپردازيم؛ انقلاب نبايد تضعيف شود، بلكه بايد پس از گذشت 30 سال، از معرفت عميق تري نسبت به انقلاب برخوردار شده باشيم.
وي با اشاره به اينكه انقلاب اسلامي ريشه در فرهنگ و تاريخ دارد، تصريح كرد: بايد عظمت انقلاب اسلامي را به درستي به نسل بعد منتقل كنيم.
دكتر عماد افروغ در پايان تاكيد كرد: ما دچار بحران مقبوليت يا جمهوريت شدهايم؛ بايد در اين راستا پاي اختلافها و تضادها را به ميان بكشيم، بازنگري به مشروعيت داشته باشيم، مفهوم مشروعيت را نقادي كنيم و از مردم در امر نظارت بر حكومت غفلت نكنيم./انتهاي پيام/