به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی عسکری گفت: با توجه به بررسی های معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی 2 تا 3 سناریو برای درآمدهای مالیاتی تدوین شده که باید براساس مذاکرات دولت و مجلس این فرصت را بدهیم تا مذاکرات به جمع بندی مناسب براساس این سناریوهای در نظر گرفته شده برسد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: این سه سناریو یکی در نظر گرفتن نرخ درآمدهای مالیاتی برپایه 37 هزار میلیارد تومان در بودجه سال 92، دیگری تعیین مالیات در بودجه سال آینده برپایه 42 هزار میلیارد تومان و سوم آن که در نظر گرفتن 43 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در سال 92 است که هر کدام الزامات و ابزارهای خاص خودش را شامل می شود.
عسکری با بیان اینکه در نظام اقتصادی ما باید اخذ مالیات براساس دریافت اطلاعات کالا و خدمات و گردش سرمایه تنظیم شود گفت: چیزی که در نظام اقتصادی کشور ما باید شکل بگیرد تهیه اطلاعات کامل از روند اطلاعات کالا و خدمات و گردش سرمایه است، متأسفانه یک سری انحرافات در شناسایی مالیات وجود دارد که ارایه اطلاعات درست در مورد کالا و خدمات و گردش سرمایه می تواند باعث کاهش انحرافات در شناسایی مؤدیان مالیاتی شود.
عسکری تصریح کرد: اصلاح این اطلاعات به هیچ عنوان به معنی دریافت مالیات زیاد نیست بلکه در راستای تحقق عدالت مالیاتی است.
وی ادامه داد: در این رابطه رقم درستی از میزان گردش مالی در دست نیست، صرفا اخذ مالیات در حال حاضر براساس ارایه اطلاعات از سوی مؤدیان مالیاتی و جمع بندی های خود سازمان امور مالیاتی انجام می شود.
وی در پاسخ به این سوال که طرح شناسایی مودیان مالیاتی در چه شرایطی است گفت: سازمان امور مالیاتی این طرح را به خوبی در همه بخش های اقتصادی دارد انجام می دهد، ما امسال بیشتر وقتمان را برای شناسایی مودیان مالیات بر ارزش افزوده که هنوز ثبت نام نکرده اند گذاشته ایم.
وی در خصوص ایجاد پایگاه جامع مالیاتی با توجه به اصلاح قانون مالیات های مستقیم گفت: براساس ماده 120 قانون برنامه پنجم توسعه با توجه به همکاری بخش های متولی این موضوع در حال اجرا است.
رئیس سازمان امور مالیاتی در ادامه در خصوص ورود سازمان امور مالیاتی به حوزه های اقتصادی همچون حوزه ارز اظهار داشت: همه این موارد جزو اطلاعات اقتصادی است که اگر سازمان به آن ورود پیدا بکند به طور حتم درآمدهای مالیاتی در کشور و اطلاعات اقتصادی شفاف تر می شود.
وی افزود: من پیش بینی نمی کنم که تا پایان سال ما بتوانیم وارد حوزه اطلاعات جدید اقتصادی همچون حوزه ارز بشویم اما ما دنبال نظام بندی بخش مالیات برای ورود به بخش های مختلف اقتصادی هستیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی در خصوص آخرین وضعیت صندوق های فروش گفت: استفاده از صندوق های فروش برای 11 گروه دیگر براساس ماده 121 قانون برنامه پنجم توسعه از ابتدای سال 92 اجباری است که عمده ترین این گروه ها شامل صرافان و داروخانه ها و سایر نهادهای مربوطه است.
وی در خصوص اخذ مالیات از خانه های خالی از سکنه گفت: در صورت قانون شدن اخذ مالیات از خانه های خالی از سکنه ما آن را به طور کامل اجرا می کنیم ضمن آنکه در اصلاح قانون مالیات های مستقیم شرایط به گونه ای درنظر گرفته شده که از واحدهای خالی از سکنه بتوانیم به نوعی مالیات اخذ کنیم.
وی در پایان با اعلام اینکه از مجموع سکه های معامله شده جمعا تاکنون حدود 126 میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده اخذ شده است ادامه داد: از این میزان 86 میلیارد تومان آن مربوط به دوره بهار امسال و حدود 30 تا 40 میلیارد تومان مربوط به دوره فصل تابستان است و سال گذشته این رقم بالغ بر 30 تا 40 میلیارد تومان بوده است.