آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۹۷۸۹
سرلشگر صفوی در نشست خبری:

خرید 100 میلیاردی سلاح توسط کشورهای حوزه خلیج فارس / تا سال 2050 خلیج فارس کانون توجه جهان است

مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت: کشورهای پیرامون حوزه خلیج فارس غیر از ایران، طی 10سال گذشته بیش از یکصد میلیارد دلار خرید سلاح داشتند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سرلشکر رحیم صفوی صبح امروز در نشست خبری همایش سراسری «جغرافیای توسعه دفاع و امنیت»، گفت: شعار امسال این همایش این است که بدون پژوهش، مطالبه و تحقیق، تصمیم‌گیری نکنید.
 
وی افزود: منطقه خلیج فارس مرکب از هشت کشور است که از دیدگاه ژئوپلوتیک با دیگر مناطق در دنیا قابل مقایسه نیست.
 
دستیار و مشاور فرمانده کل قوا تاکید کرد: تطابق مسائل ژئوپلوتیک خلیج فارس سبب شده طی یکصد سال گذشته و طی چند دهه آینده و تا سال 2050، خلیج فارس کانون توجه و رقابت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای باقی باشد.
 
سرلشکر صفوی با بیان اینکه خلیج فارس با داشتن62 تا 63 درصد نفت خام جهان تا سال 2009 و تولید روزانه 28 تا 30 درصد نفت خام دنیا از اهیمت خاص برخورد است، گفت: روزانه 17 میلیون بشکه نفت از طریقه تنگه هرمز مبادله می‌شود.
 
وی با اشاره به نفش مهم تنگه هرمز گفت: این تنگه در رقابت‌های اقتصادی و استفاده بین‌المللی از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
دستیار و مشاور فرمانده کل قوا به گاز منطقه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: حدود 35 درصد گاز منطقه در خلیخ فارس است که عمر آن به چندصد سال خواهد رسید.
 
صفوی به ورود و خرید تجهیزات از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس طی 10 سال اخیر اشاره کرد و گفت: کشورهای که پیرامون منطقه هستند، غیر از ایران بیش از یکصد میلیارد دلار خرید و ورود سلاح داشتند.
 
وی به جمعیت 140 میلیون نفری حوزه خلیج فارس اشاره و تصریح کرد: این جمعیت احتیاج به کالاهای مصرفی و نیازهای تکنولوژیک دارد که از این حیث یک بازار مصرفی بزرگ محسوب می‌شود.
 
دستیار و مشاور فرمانده کل قوا یکی از محورهای اساسی ترانزیت کالا را آسیایی مرکزی دانست و گفت: جمعیت پاکستان و افغانستان و همچنین جمیعیت 56 میلیون نفری پنج کشور آسیایی میانه از محورهای اساسی یک بازار جمعی محسوب می‌شود که در مجموع یک جمیعت 392 میلیون نفری را پدید می‌آورد.
 
صفوی افزود: توسعه برابر جمهوری اسلامی ایران در منطقه چاربهار و خلیج فارس بیشتر از پاکستان است.
 
وی در ادامه صحبت‌های خود به نقش خلیج فارس اشاره کرد و گفت: خلیج فارس در حقیقت محور ارتباطی غرب به شرق و شمال به جنوب است و دریایی مدیترانه را به دریایی سرخ و در نهایت به اقیانوس اطلس پیوند می‌دهد.
 
دستیار و مشاور عالی کل قوا یادآور شد: با توجه به اینکه 85 درصد مبادلات جهانی از طریق دریا انجام می‌گیرد، منطقه خلیج فارس کانون توجه همه قدرت‌های جهانی قرار است.
 
صفوی با اشاره به اینکه ایران 2025 کیلومتر ساحل از خلیج گواتر در بندر چابهار تا دهانه اروند رود دارد، تصریح کرد: ایران با جمعیت 75 میلیونی، بالاترین جمعیت را در منطقه دارد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) خاطرنشان کرد: کشور ما دارای یک نظام مردم سالار دینی و قدرتمند است.
 
وی ایران را از نظر امنیتی بعنوان کشوری با نفوذ در مقیاس جهانی و منطقه‌ای دانست و بیان داشت: ایران بالاترین نقش را در امنیت و صلح پایدار در خلیج فارس دارد.
 
صفوی رسیدن به امنیت و صلح پایدار را درگرو هم‌پیمانی هفت کشور دیگرمنطقه دانست افزود: برای رسیدن به این مهم نیاز به یک سازوکار جمعی داریم و ایران بعنوان ستون اصلی مبانی توسعه منطقه قلمداد می‌شود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) به همایش «جغرافیا، توسعه و امنیت» اشاره کرد و گفت: در این همایش سه محور فرصت‌‌ها و چالش‌های توسعه‌ای و فرصت‌ها و چالش‌های دفاعی و امنیتی طی دو روز 27 و 28 آذر ماه در سالن غدیر وزارت کشور برگزار می‌شود.
 
وی ادامه داد: ‌346 مقاله به دست ما رسیده است و در این دروس 24 مقاله برتر انتخاب و 30 مقاله نیز به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
 
صفوی تاکید کرد: 73 مقاله برای چاپ برگزیده شده و 91 مقاله نیز پذیرفته نشد و برای این همایش بیش از شش ماه کار علمی انجام دادیم.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) ادامه داد: در این همایش و همایش‌های دیگر که به همت دانشگاه جامع امام حسین (ع) انجام می‌شود، علاوه بر مباحث نظری به کاربردی کردن علوم و چگونگی استفاده از سخنرانی‌ها در مباحث توسعه‌ای و امنیتی نیز تأکید داریم.
 
وی ادامه داد:‌این مباحث را در اختیار استانداران، فرمانداران و وزارتخانه‌های مربوطه قرار خواهیم داد.
 
صفوی بیان داشت:چکیده مباحث امنیتی که طی همایش‌های قبل عنوان شد را نیز در اختیار نیروهای مسلح و مباحث امنیت عمومی را در اختیار فرماندهان انتظامی قرار دادیم.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) در ادامه یکی از مبادی ورودی کالاهای قاچاق را خلیج فارس دانست و افزود: از بندر ماهشهر و بندر چابهار که حدود 2025 کیلومتر طول دارد، ایران حدود 90میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است.
 
وی افزود: ‌در بخش بنادر جنوبی کشور در حال توسعه هستیم و تنها در بندر چابهار که ظرفیت ورود یک میلیون تن کالا را داشت، امروز در حال برنامه‌ریزی برای ورود پنچ میلیون تن کالا به این بندر هستیم.
 
صفوی در ادامه صحبت‌های خود بیشتر مقاله‌های استفاده شده در این همایش را از دانشجویان دکتری و یا کارشناسی ارشد دانست و خاطرنشان کرد: ترنوول مالی کشورها تنها در یک سال و در منطقه خلیج فارس 150 میلیارد دلار بوده است.
 
این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص دعوت از کشورهای حوزه خلیج فارس در این همایش گفت: این همایش بین المللی نیست، بر این اساس از هیچ کشوری دعوت صورت نگرفته است.
 
وی در ادامه به نقش مهم کشورهای ایران، ترکیه، عراق و عربستان اشاره کرد و افزود: این کشورها از تأثیرگذاران منطقه هستند، هر چند برخی کشورهای کوچک حوزه نیز تلاش می کنند که در منطقه نقش اساسی ایفاد کنند، اما دلارهای نفتی هرگز نمی‌تواند این نقش را برای آنان ایجاد کند.
 
صفوی در خصوص استقرار موشک‌های پاتریوت توسط ترکیه گفت: امنیت منطقه‌ای جنوب غرب آسیا و کشورهای مثل لبنان و شش کشور حوزه خلیج فارس در یک منطقه می باشد؛ بنابراین امنیت آنها نیز به هم پیوسته است.
 
این استاد دانشگاه در ادامه صحبت‌های خود به تفاوت دانشگاه امام حسین (ع) با دیگر دانشگاه‌های کشور اشاره کرد و گفت: هر تصمیمی اگر مبتنی بر آموزش‌های عملی و علم باشد، صحیح و بهینه است؛ یکی از تفاوت‌های دانشگاه امام حسین (ع) با دیگر دانشگاه‌ها این است که دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی می‌داند که کجا باید فعالیت کند، در صورتی که دانشجویان دیگر دانشگاه‌ها پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال کار می‌گردند.
 
وی اساتید دانشگاه جامع دانشگاه امام حسین (ع) را دارای تجربیات عملی دانست و افزود: اساتید این دانشگاه به غیر از مبانی نظری تجربه عملی نیز دارند و من سرکلاس‌های درسم غیر از مباحث علمی تجربیات خود را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهم.
 
صفوی همچنین به توسعه بنادر جنوبی ایران در منطقه چابهار و خلیج فارس اشاره کرد و گفت: چینی ها در پاکستان سرمایه‌گذاری زیادی کردند، اما دارای پیشرفت کندی هستند و به لطف خدا توسعه بنادر ایران در مقایسه با پاکستان در درجه بالاتری قرار دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار