فرمانده نیروی دریایی با بیان اینکه در سال 2020 میزان تأمین انرژی دنیا از طریق تنگه هرمز و خلیج فارس 2 برابر افزایش مییابد، گفت: روز به روز ...
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سردار فدوی صبح امروز در همایش «جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت» با اشاره به اینکه نقاط قوت انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و برکت خون شهدا سمت و سوی تهدیدات دشمن را تغییر داده، گفت: امروز کسی نمیتوان مدعی تهدید جمهوری اسلامی ایران در منطقه شود.
وی افزود: ولی منطقه غیر از امریکا کسی خود را در قد و قوارهای که بگوید من برای انقلاب اسلامی کسی هستم چنین ادعای را میداند و این ادعا دلیلش فاصلهای است که امریکا از منطقه ما دارد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه امریکا یک توان نظامی دریاپایه است، گفت: در واقع امریکاییها تمام توان خود را پشت ناوهایشان قرار دادند و برای ادامه سلطه به دنیا و آنچه بعد از جنگ جهانی دوم به دست آوردهاند از این توان استفاده میکنند.
فدوی با بیان اینکه امریکاییها بعد از جنگ جهانی دوم برنده جنگ بودهاند در حالی که کمترین خسارت را دیده بودند، ادامه داد: در این دوره اقتصاد امریکا شرایط مطلق جهانی را داشت و مسائل سیاسی هم برای امریکا به دنبال ابعاد اقتصادی به وجود آمد.
وی با بیان اینکه امریکاییها 50 سال پیشبینی میکردند که با این ابزار میتوانند بر دنیا تسلط داشته باشند، خاطرنشان کرد: از دهه 70 به بعد کارشناسان پیشبینی کردند که امریکا از اواخر دهه 80 به بعد نمیتواند با ابزارهای قدیمی این سلطه را ادامه دهد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه عنوان کرد: امریکا روند اقتصادی دنیا و مسئله انرژی و منابع آن را در دنیا بررسی کرد و پیشبینی کرد که یکی از عوامل مهمی که میتواند عامل پیشرفت و سلطه باشد در اختیار امریکا نیست و امروز میبینیم که امریکا به لحاظ اقتصادی دچار بحران شده در حالی که کشورهایی مانند چین اقتصادی برتر بر اقتصاد امریکا پیدا کردهاند.
فدوی با بیان اینکه کسی قائل بر این نیست که سلطه اقتصادی امریکا میتواند عاملی بر اقتدار امریکا باشد، عنوان کرد: امریکا متوجه بود که یک عامل، پایداری بسیار زیادی دارد و به این زودیها به آن عامل خدشه وارد نمیشود از این رو تصمیم گرفت که بر آن عامل دسترسی داشته باشد که بر دنیا سلطه دوباره پیدا کند.
وی با بیان اینکه اقتصاد در کشور چین که نیازمند دائمی انرژی است، روند رو به رشد دارد، گفت: حدود 1300میلیارد بشکه نفت در دنیا وجود دارد که از آن میزان 800 هزار میلیارد آن در منطقه کوچکی از خلیجفارس قرار دارد و 90 هزار میلیارد آن در منطقه جنوب خلیج فارس در امارات قرار دارد که امریکا از آن دور است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه آنها به دنبال انرژی خورشیدی و اتمی رفتهاند که این کاستی خود را جبران کنند، گفت: انرژی اتمی به دلیل هزینههای سنگین و تکنولوژی بالا و انرژی خورشیدی که هنوز در حد مطالعه است هنوز نتوانسته نیاز آنها را جبران کند.
فدوی با اشاره به نیاز امریکا به گاز گفت: بیش از 70 درصد گاز دنیا در ایران، قطر و روسیه است و 30 درصد دیگر آن در مناطق بیشمار جهان پخش شده است که جمعآوری آن و هزینه برای آن امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه اسنادی موجود است که امریکا برنامهریزی کرده بود تا اواخر دهه 80 سربازان خود را بر سر منابع خلیج فارس برساند، ادامه داد: محل استقرار امریکاییها براساس اسناد موجود مناطق شمال خلیجفارس مانند چابهار، شیراز و امیدیه بود اما به برکت انقلاب اسلامی این مسئله منتفی شد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه عنوان کرد: اسنادی در دست است که این طرح به عربستان یعنی جنوب خلیج فارس منتقل شده است.
فدوی با بیان اینکه امریکا عامل جدید سلطه خود را بر دنیا در بودن در خلیج فارس میداند، تأکید کرد: امریکا قصد دارد تا از این طریق بتواند شرق آسیا و چین را در اختیار بگیرد.
وی گفت: امریکا معتقد است اگر از اروپا عقبنشینی کنیم جایی برای دفاع داریم اما اگر از خلیجفارس عقبنشینی کنیم جایی برای دفاع از خود نخواهیم داشت.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه اگر در انقلاب اسلامی عواملی مانند سپاه نبود شاید با بودن امریکاییها برسر منابع خلیجفارس آنها به خواستههای خود دست پیدا میکردند، تصریح کرد: آمار نشان میدهد که امروز امریکا نمیتواند این سلطه را داشته باشد.
فدوی با بیان اینکه زمستان سال 1365 حضور متفاوت امریکا در خلیجفارس رقم خورد، تاکید کرد: در آن دوره پنتاگون رسما اطلاعیه صادر کرد که برای امنیت کشتیهای خلیج فارس به این منطقه آمده است و از همان زمان با این روند منطقه ناامنی بسیاری پیدا کرد.
وی با یادآوری اینکه ناو امریکاییها در همان ایام منهدم شد و همه کاروانهایی که امریکاییها در دریا آنها را اسکورت میکردند مورد اصابت قرار گرفت، خاطرنشان کرد: پنتاگون 5 بار اطلاعیه صادر کرد که در خلیج فارس مینی وجود دارد اما باز کشتیها با مین مورد اصابت قرار گرفتند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: در چنین شرایطی که توان دریایی امریکا که خود یک ارتش کامل است نتوانست امنیت خود را حفظ بکند نمیتواند امنیت منطقه را به وجود بیاورد.
فدوی با اشاره به اینکه امریکا به دنبال ایجاد ناامنی گزینشی برای ایران و امنیت گزینشی برای خود است، تصریح کرد: آنچه در وضعیت فعلی و پیشبینی آینده میبینیم این است که هر روز از توانمندی مدیریت امریکا نسبت به آنچه که به آن مدعی است کم میشود.
وی با اشاره به رزمایش اخیر امریکا گفت: رزمایش پرطمطراقی که اخیر امریکا با موضوع مین برگزار کرد را بهطور دقیق رصد کردیم و دیدیم در این رزمایش تنها 5 کشور شرکت کردند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به اینکه تفاوت کمی بین توان فعلی امریکا با توان متأصل شدن آن در سالهای 65 تا 66 درباره موضوع مین را به وضوح میبینیم، خاطرنشان کرد: اگر امریکا در آن سالها با وضعی که ما داشتیم نتوانست به اهداف خود برسد امروز با قابلیتهایی که تنها کمی از آن را امریکا میداند و بیشتر آن را نمیداند نمیتواند به اهداف خود برسد.
فدوی تصریح کرد: امریکا در موضع دفاعی است و هر موضوعی که ایران مطرح میکند به آن تمکین میکند.
وی با بیان اینکه پیشبینی شده که در سال 2020 حدود 35 تا 40 میلیون بشکه از تنگه هرمز رد میشود و میزان تأمین انرژی برای دنیا از این تنگه دو برابر افزایش مییابد، تاکید کرد: روز به روز نقش موثر خلیج فارس و تنگه هرمز بیشتر میشود و این چیزی است که باید اهمیت آن را هویدا کنیم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به اینکه دسترسی به جنوب خلیجفارس تنها از 17 نقطه امکانپذیر است، خاطرنشان کرد: اگر این 17 کانال در خلیجفارس نباشد دسترسی به خلیجفارس امکانپذیر نیست.
فدوی گفت: ما در وضعیت طبیعی عدالتمحور و منطقی به دنبال ایجاد امنیت پایدار در منطقه هستیم.
وی با اشاره به اینکه امریکاییها معتقدند با در دست داشتن منابع خلیجفارس ادامه سلطه تحقیرآمیز آنها وجود خواهد داشت، تاکید کرد: البته در برابر این نظریه نظر انقلاب اسلامی این است که در یک تعامل منطقی عدالتمحور امنیت پایداری که همه دنیا به آن نیاز دارند باید از طریق خلیجفارس امکانپذیر شود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه امریکا هم قادر به ایجاد امنیت نیست و هم به دنبال چیزی است که هیچکس طالب آن نیست، تصریح کرد: کسی طالب این نیست که انرژی آنها تأمین شود و در ازای آن به امریکا باج بدهد.
فدوی خاطرنشان کرد: شرایطی که در حال حاضر ما در آن به سر میبرسیم شرایط انفعالی نیست و ما در خلیج فارس و تنگه هرمز در برابر امریکا منفعل نیستیم.