کد خبر:۲۰۸۲۳۰
سردار فدوی:
درگیری مستقیم با آمریکا از ویژگیهای بارز نبردهای دریایی بود
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به نبرد مستقیم دریایی با آمریکا (شهدای خلیج فارس) در 16 مهرماه 65 گفت: یکی از ویژگیهای بارز نبردهای دریایی ما، درگیری مستقیم با آمریکا بود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، سردار علی فدوی امروز در جمع پاسداران ستاد نیروی دریایی به جریان رویارویی مستقیم آمریکا با جمهوری اسلامی ایران اشاره و تصریح کرد: یکی از ویژگی های بارز نبردهای دریایی ما، درگیری مستقیم با آمریکا بود.
وی افزود: آمریکا زمانی که احساس کرد موازنه قدرت به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده است، خود مستقیما وارد جنگ شد و با حمله به سکوهای نفتی ما سعی کرد تا حمایت روانی و عملیاتی خود را از صدام اعلام کند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان داشت: آمریکایی ها با حمایت های پنهان و آشکار از صدام، بسیاری از زیرساخت های حیاتی ما را در خلیج فارس مورد حمله قرار دادند و شرایط سختی را برای اقتصاد و امنیت ما ایجاد کردند.
فدوی ادامه داد: دوران هشت سال دفاع مقدس، چه در سطح تاکتیکی و چه در سطح استراتژیک، قابلیت های بیشماری را برای ما پدید آورده و مقیاس توانمندی های ما را در همه ابعاد گسترش داده است.
وی افزود: امروز قدرت و توان دفاعی ما با بهره گیری از تجربیات دوران دفاع مقدس به نقطه قابل اطمینانی رسیده است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان تاریخچه ای از حوادث خلیج فارس در طول دوران دفاع مقدس گفت: از اسفند سال 1365 که آمریکایی ها مستقیما با ما وارد جنگ شدند و دست عراقی ها را در دریا برای هدف قرار دادن توانمندی های ما باز گذاشتند، حضورشان را در خلیج فارس پررنگ کردند تا مانع از اقدام مقابله به مثل ما شوند.
فدوی تصریح کرد: به دلیل شرایطی که در خلیج فارس برای ما ایجاد شد، صادرات و فروش نفت ما با مشکلات زیادی مواجه شد؛ در حالیکه قیمت جهانی نفت 18 دلار بود، قیمت نفت ما به شش دلار رسید و در حالی که ما باید سه میلیون بشکه نفت در روز صادر می کردیم.
وی ادامه داد: در بعضی روزها، صادرات نفت جمهوری اسلامی به زیر 100 هزار بشکه رسید.
فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: در چنین شرایطی، ارتش به تنهایی قادر به مقابله با اقدامات دشمن در خلیج فارس نبود و از اینجا بود که سپاه رسما وارد میدان شد.
فدوی افزود: اگر تا قبل از ورود سپاه در ازای هر سه کشتی ما که مورد حمله قرار می گرفت، یک کشتی با عملیات مقابله به مثل مواجه می شد، با ورود آشکار سپاه، این جریان بر عکس شد، یعنی در ازای هر یک فروند کشتی ما که مورد اصابت قرار می گرفت، سه فروند از جبهه دشمن، مورد هدف قرار می گرفت.
وی تصریح کرد: طرح نصب پرچم آمریکا بر روی کشتی ها و اسکورت نفتکش ها توسط ناوها و رزم ناوهایی آمریکایی نیز راه به جایی نبرد و سرآمد شکست این طرح، برخورد نفتکش بریجتون به مین و وحشت رزناوها و ناوچه های آمریکایی اسکورت کننده این نفتکش از جمله رزمنا و فکس و کروملین بود.
خاطرنشان می شود، مراسم بزرگداشت شهدای نبرد مستقیم دریایی با آمریکا(شهدای خلیج فارس)، با گلباران محل شهادت آنها در اطراف جزیره فارسی 11 مهرماه برگزار می شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.