به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام سیدعلی قاضی عسکر در جلسه کمیته عتبات عالیات با اظهار تاسف از حادثه تروریستی انفجار اتوبوس زائران ایرانی در مسیر سامرا گفت: این حادثه که منجر به شهید و مجروح شدن تعدادی از هموطنان مان شد، موجب تاثر شدید گردید.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: این گونه حوادث، اولین یا آخرین حادثه از این نوع نبوده و نیست، اما مهم این است که مسئولان مربوطه در هر دو کشور برای مقابله با آنها و نیز پیشگیری از حوادث احتمالی بعدی چه تمهیداتی اندیشیده اند؟
بانک مرکزی و مسئولان باید پاسخگوی زائران عتبات عالیات باشند
وی تصریح کرد: با توجه به هزینه هایی که به شرکت های امنیتی عراق پرداخت می شود، آنها باید در قبال این حوادث پاسخگو باشند و اگر نمی توانند، مقامات و مسئولان امنیتی دو کشور با توجه به تجربه هایی که در مسیر مبارزه با تروریسم دارند، برای این گونه امور چاره اندیشی کنند تا از این گونه حرکت های ناجوانمردانه و خائنانه جلوگیری نمایند.
قاضی عسکر افزود: با وجود این گونه حوادث ما نباید تسلیم اهداف تروریست ها که هدفشان جلوگیری از اعزام زائران ایرانی است، بشویم و این جنایات نباید در روند اعزام زائران به عتبات خللی ایجاد کند، بنابراین لازم است تدابیری اندیشیده شود تا روند اعزام زائران به عتبات عالیات رونق بیشتری پیدا کند، در عین حال وظیفه ما تلاش برای رفاه و امنیت بیشتر زائران است.
انتقاد از بیتوجهی مسؤولان به زائران عتبات
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: بی توجهی به مشکلات موجود در عرصه اعزام زائران به عتبات و عدم تامین بموقع نیازمندی های ارزی این حوزه متاسفانه موجب کاهش سطح خدمات به زائران و آسیب جدی به وجهه جمهوری اسلامی ایران شده و کارهای ارزشمند گذشته و زحمات کارگزاران حج و زیارت را زیر سوال برده است؛ به این ترتیب بانک مرکزی و مسئولان مربوطه باید چاره اندیشی کرده و پاسخگوی وضع موجود باشند.
وی افزود: با توجه به نوسانات و افزایش نرخ ارز، کمیته قیمت گذاری عتبات باید با کارشناسی های دقیق و سریع خود، ضمن کاستن از هزینه های غیر ضروری، در کاهش نرخ سفر به عتبات تلاش کرده و زمینه را برای اعزام هر چه بیشتر زائران فراهم سازد.
هزینههای عتبات عالیات باید کاهش یابد
قاضی عسکر ادامه داد: متاسفانه شرایط بوجود آمده و کاهش اعزام زائران به عتبات، بسیاری از دفاتر خدمات زیارتی را متضرر ساخته و برخی از آنها توان ادامه کار را ندارند، بنابراین لازم است برای افراد تلاشگر و زحمت کشی که در طول سالیان متمادی به زائران خدمت کرده اند، پوشش های حمایتی ایجاد شود تا بتوانند به این خدمت ارزشمند ادامه دهند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: هم اکنون صدها هزار زائر عراقی در سال برای زیارت به ایران می آیند، بنابراین شایسته است برای آنها نیز برنامه ریزی دقیق صورت گیرد و با هماهنگی مسئولان مربوطه در کشور عراق، سیستمی طراحی شود تا این دفاتر بتوانند با تحویل آنان از مرز تا مرز زمینه خدمات رسانی بیشتر را برایشان فراهم سازند.