علی رغم تلاش های کاخ سفید برای تحت فشار قرار دادن پیونگ یانگ، دولت چین مخالفت خود را با تشدید تحریم های غربی علیه کره شمالی اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، منابع دیپلماتیک اعلام کردند شورای امنیت سازمان ملل متحد در برخورد با اقدام به آزمایش موشک بالستیک کره شمالی ناتوان است چون دولت چین به هیچ وجه از این تحریم ها که به سرکردگی آمریکا صورت می گیرند حمایت نخواهد کرد.
گری لوک سفیر آمریکا در پکن روز دوشنبه اعلام کرد چین و آمریکا بر سر یافتن بهترین راه برای مقابله با نقض قطعنامه های شورای امنیت توسط کره شمالی در استفاده از فن آوری بالستیک به شدت با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
شورای امنیت پانزده عضوی سازمان ملل - از جمله چین - ساعاتی پس از شلیک راکت از سوی کره شمالی در روز چهارشنبه آن را محکوم کردند .
اما پس از آن پکن اعلام کرد با اعمال تحریم های جدید علیه کره شمالی موافقت نخواهد کرد. پس از آزمایش هسته ای کره شمالی در سال های دو هزار و شش و دو هزار و نه شورای امنیت تحریم هایی علیه پیونگ یانگ اعمال کرد.
یک دیپلمات در شورای امنیت گفت: « هیچ گونه مذاکره جدی درباره هر نوع قطعنامه جدید علیه کره شمالی صورت نگرفته است.»
یک نماینده دیگر که خواست نامش فاش نشود ، نیز گفت:« با موضعی که چین هم اکنون دارد صدور قطعنامه جدید هفته ها طول خواهد کشید و هیچ تضمینی وجود ندارد آنها با اقدامات جدید موافقت کنند.»
سوزان رایس سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد هفته گذشته از شورای امنیت خواست این موضوع را روشن کند که کره شمالی با « عواقب » اقدامات خود مواجه خواهد شد.
دیپلمات ها اعلام کردند رایس و لی بائودونگ در مذاکرات شورای امنیت در ارتباط با صدور بیانیه در روز چهارشنبه با یکدیگر درگیری لفظی پیدا کردند.
روز پنجشنبه وزارت امور خارجه چین اعلام کرد هر گونه واکنش شورای امنیت در قبال کره شمالی باید از روی احتیاط ، متناسب و تأمین کننده صلح و ثبات در شبه جزیره کره باشد و مانع از تشدید اوضاع در این منطقه شود.
اما دیپلمات ها اعلام کردند شرکت ها و نهادهای جدید بدون صدور قطعنامه به فهرست تحریمهای جدید افزوده خواهند شد.
یک دیپلمات شورای امنیت گفت:« راههایی برای افزایش فشارها وجود دارد اما بهتر است شورای امنیت با چین درباره هر گونه اقدام متحد شوند.»
لوک در مجمع آسیا در نیویورک گفت که آمریکا « از نظر دیپلماتیک با چین و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اعمال تحریم های سخت گیرانه تر در تعامل است.»
لوک گفت:« چین معتقد است که ما باید به کره شمالی یک فرصت بدهیم و ما باید از نظر اقتصادی به آنها کمک کنیم.»
چین خواستار از سر گرفتن مذاکرات شش جانبه درباره کره شمالی است.
چین، آمریکا، کره شمالی ، روسیه ، کره جنوبی و ژاپن آخرین بار در سال دو هزار و هفت در مذاکرات شش جانبه شرکت کردند.