کد خبر:۲۰۶۰۸۲

توافق نظامی ژاپن‌وآمریکا جهت تنگ‌‌کردن حلقه محاصره چین

اگرچه مقامات واشنگتن و پکن هدف خود را از احداث سامانه دفاعي مقابله با موشک های کره شمالی عنوان کرده اند اما نگاهی به سیاست دفاعی آمریکا در منطقه آسیا-پاسیفیک نشان می دهد ...
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ در حالی که تنش ها میان توکیو و پکن بر سر جزایر مورد اختلاف افزایش یافته است، مقامات ایالات متحده از استقرار یک سامانه دفاعی مشترک در ژاپن خبر داده اند که هدف ان را حفاظت از این هم پیمان در برابر موشک های کره شمالی نامیده اند در حالی که به اذعان کارشناسان شرق آسیا، هدف اصلی ایالات متحده در این شرایط تنگ تر کرده حلقه محاصره چین به عنوان قدرت اقتصادی برتر آتی جهان می باشد.
 
لئون پانتا در کنفرانس خبری مشترک با وزیر دفاع ژاپن، دیدار خود را با مقامات این کشور سازنده توصیف کرد. وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد مقاما ت توکیو و کاخ سفید بر سر راه اندازی دومین سامانه دفاع موشکی در ژاپن به توافق رسیده اند.
 
وی در ادامه اظهار داشت: آمریکا و ژاپن روابط کاری بسیار سازنده ای دارند و من بار دیگر تاکید می کنم که اتحاد دو کشور بستر صلح و ثبات در منطقه آسیا - اقیانوس آرام است. ما در دیدارهای خود درباره چالش های امنیتی منطقه به ویژه تهدید کره شمالی بحث و تبادل نظر کردیم. ما همچنین درباره راههای ممکن برای گسترش این اتحاد تاریخی در قرن بیست و یکم از جمله جابجایی نیروهای آمریکایی در ژاپن صحبت کردیم.
 
مقامات آمریکایی تصریح کرده اند این سامانه موشکی بر ضد چین نیست و منافع این کشور را در خطر قرار نمی دهد . این در حالی است که آمریکا پیش از این نیز سامانه های راداری هشدار دهنده مشابهی بر روی کشتی ها در منطقه آسیا -اقیانوس آرام نصب کرده بود.
 
استراتزیست های ایالات متحده با ترسیم قدرت چین به عنوان معضل آتی برای ایالات متحده به دولتمردان این کشور پیشنهاد داده اند جهت ممانعت از به خطر افتادن منافع این کشور و همچنین کنترل چین، با نفوذ به کشورهای همسایه عملا مانع از رشد این کشور گردید. از این روست که کاخ سفید در طی یک دهه اخیر روابط نظامی و سیاسی خود را با همسایگان چین، نظیر کره جنوبی، اندونزی و استرالیا بشدت افزایش داده تا مانع از سیاست های توسعه طلبانه پکن گردد.
 
پانتا در این دیدار به طور تلویحی بدون اشاره به نام چین به اهمیت نفوذ در این منطقه اشاره کرده و گفته است: «منطقه آسیا -اقیانوس آرام در راهبرد جدید دفاعی آمریکا اهمیت زیادی یافته است. این منطقه اهمیت زیادی در امنیت بین الملل و اقتصاد جهانی دارد. هدف اصلی ما از گرایش به سمت این منطقه، حفظ و تقویت حضورمان است. علاوه بر این، حفظ و تقویت قانون، استانداردها و نهادها در آسیا نیز هدف دیگر ماست.»
 
علت تنش
 
تنش ها میان چین و ژاپن طی روزهای اخیر بشدت افزایش یافته است و چینی ها در سراسر این کشو بر علیه سیاست های ژاپن اقدام به برپایی تجمعات کرده اند تا جایی که نخست وزیر ژاپن خواستار حفاظت مقامات چینی از جان شهروندان ژاپنی حاضر در چین و همچنین منافع این کشور شده است. منشا شکلگیری این تنش ها اختلافات ارضی میان دو کشور عنوان شده است.
 
بر اساس گزارش آسوشیتد پرس، مهار خشم عمومی در چین که بدنبال تشدید مناقشه ارضی پکن و توکیو ایجاد شده، به یک چالش تبدیل شده است. تا جایی که آمریکا هشدار داده است که افزایش تنش میان چین و ژاپن بر سر چند جزیره ممکن است به درگیری نظامی منجر شود. هر دو کشور ادعای مالکیت این مجمع الجزایر را دارند که در شرق دریای چین قرار دارد.بعد از اینکه ژاپن سه جزیره مورد اختلاف را از یک مالک خصوصی خریداری کرد، هزاران چینی در سراسر این کشور تظاهرات کردند.
 
بر اساس توافق حاصل شده میان ژاپن و آمریکا، سامانه راداری مور در ژاپن به کشتی ها امکان می دهد نواحی بیشتری از منطقه تحت پوشش عملیات حفاظتی و گشت زنی قرار دهند. که به گفته ی مقامات توکیو جزایر مورد مناقشه نیز توسط این سامانه تحت حفاظت قرار خواهد گرفت. وزیر امور خارجه ژاپن اعلام کرد توکیو و واشنگتن توافق کردند پیمان امنیتی بین دو طرف ، جزایر مورد ادعای ژاپن را در دریای چین شرقی تحت پوشش قرار دهد. کوییچیرو گمبا پس از نشست با لئون پانتا وزیر دفاع آمریکا در توکیو گفت: « من شخصا این مسئله را در این نشست مطرح نکردم اما بر اساس توافق دوجانبه بین ژاپن و آمریکا ، جزایر مورد مناقشه در دریای چین شرقی تحت پوشش این توافقنامه قرار می گیرد.»
 
مطبوعات چین روز دوشنبه ژاپن را به تحریم های اقتصادی در صورت ادامه مناقشه دو کشور در مورد مالکیت جزایر دریای چین شرقی، تهدید کردند.
 
روزنامه خلق چین، وابسته به حزب حاکم (حزب کمونیست)، هشدار داد اگر چین تصمیم بگیرد به تحریم های اقتصادی متوسل شود ، ژاپن با خطر رویارویی با «یک دهه جدید» رکود اقتصادی مواجه می شود و حتی احتمالا باید خود را برای بازگشت به بیست سال قبل آماده کند.

چین شریک اقتصادی نخست ژاپن است. در سال دو هزار و یازده ، تجارت دو جانبه این دو کشور چهارده ممیز سه دهم درصد افزایش داشت و به رکورد سیصد و چهل و پنج میلیارد دلار رسید.
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار