به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حمید تهرانفر مدیرکل سابق نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در خصوص ادغام بانکها و موسسات اعتباری، گفت: متاسفانه قانون مدون و روش معینی برای ادغام ها وجود ندارد اما بانک مرکزی ناچار است.
وی افزود: بانک مرکزی با تعداد زیادی از موسسات فاقد مجوز که در سرتا سر کشور پخش هستند، مواجه است که باید آنها را سر و سامان بدهد و البته چاره ای جز ادغام ندارد.
این معاون بازنشسته بانک مرکزی ضمن بیان اینکه، بانک مرکزی برای ساماندهی بازار در فشار است، گفت: یک بانک به 400 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، هیچ کدام از موسساتی که هم اکنون در بازار پول هستند، در این قد و قواره نیستند که 400 میلیارد تومان سرمایه بیاورند.
وی ادامه داد: بنابراین بانک مرکزی یا باید این موسسات را جمع کند یا اینکه بخواهد به آنها شکل قانونمند بدهد و مسئله به نام ادغام را پیش روی آنها بگذارد.
تهرانفر تصریح کرد: باید قبول کرد که ادغام کار دشواری است ضمن آنکه تا کنون در کشور ما سابقه نداشته؛ حتی در بورس اوراق بهادار رخ نداده و سازمان بورس هم نمی داند باید در این زمینه چه کاری انجام دهد.
وی ادامه داد: از همه مهمتر صرافی ها هستند، معلوم نیست با ادغام چه بر سر آنها می آید.
این کارشناس اقتصادی به ادغام موسسه یا بانکی شناخته شده با موسسه ای ناشناخته نیز اشاره کرد و گفت: موسسه و بانکی که سپرده گذار و مشتری وفادار دارد با موسسه ای که شناخته شده نیست، از نظر بازار هم وزن همدیگر نیستند. در واقع باید گفت اینها فقط بخشی از چالش های ادغام است و بانک مرکزی کار سختی در پیش دارد.
وی در عین حال گفت: قطعا در زمانیکه بانک یا موسسه ای حذف شود که صرافی و سهامدار دارد، به مشکل خواهیم خورد چرا که آنها مدعی می شوند.