آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۲۱۸۶
یک پژوهشگر تئاتر کودکان و نوجوانان:

آثار جشنواره ملی نمایشنامه‌‌نویسی به چاپ می رسد

یک پژوهشگر تئاتر کودکان و نوجوانان ضمن تاکید بر لزوم برگزاری جشنواره ملی نمایشنامه نویسی خواستار اهتمام دست اندرکاران این جشنواره نسبت به چاپ آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره شد.
آثار جشنواره ملی نمایشنامه‌‌نویسی به چاپ می رسد

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، داود کیانیان برگزاری جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی را قدم موثری در زمینه اعتلای هنر نمایشنامه‌نویسی دانست و گفت: این جشنواره دارای کاربردهای بسیار خوبی در این زمینه است اما کافی نیست، به دلیل اینکه طبیعتاً در یک جشنواره نمایشنامه‌نویسی صرفاً بهترین‌ها انتخاب می‌شوند و از آن‌ها نیز برای چاپ حمایت می‌شود.

 

وی افزود: در واقع بنیاد ادبیات نمایشی که برگزارکننده این جشنواره است، آثاری را که منتخب می‌شوند، در زمینه چاپ از آن‌ها حمایت می‌کند؛ در صورتی که بین همه آثار رسیده به جشنواره اگر کارشناسی دقیق صورت گیرد بیش از نیمی از آن‌ها قابل چاپ خواهد بود، به همین دلیل لازم است برای چاپ دیگر نمایشنامه‌ها که در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرند برنامه‌ریزی شود و امید است بنیاد ادبیات نمایشی برای تحقق این موضوع برنامه‌ریزی جدی‌ داشته باشد.

 

نویسنده نمایشنامه «اجاق کور» تصریح کرد: بنیاد ادبیات نمایشی می‌تواند با توصیه و سفارش برای چاپ نمایشنامه‌ها به انتشارات و خرید آن‌ها بعد از چاپ، در جهت حمایت از نمایشنامه‌نویسان گام بردارد.

 

کیانیان در ادامه از عدم دسترسی نمایشنامه‌نویسان به چاپ آثارشان به عنوان بزرگترین معضل در زمینه نمایشنامه‌نویسی یاد کرد و گفت: وقتی یک نمایشنامه چاپ نشود و دیگران نتوانند آن را بخوانند و کارگردانان نتوانند آن را به اجرا درآورند، آن نمایشنامه ابتر می‌ماند.

 

 وی چاپ آثار نمایشنامه‌نویسی را به عنوان بزرگترین و مفیدترین اقدام بنیاد ادبیات نمایشی عنوان کرد و افزود: اگر بنیاد اقدام به چاپ نمایشنامه‌ها کند با این کار می‌تواند ضعف در نمایشنامه‌نویسی و نبود نمایشنامه‌های خوب را از بین ببرد؛ چرا که خوانندگان می‌توانند آن‌ها را بخوانند، منتقدین نقد کنند و در نتیجه نمایشنامه‌نویس می‌تواند یک روند تکاملی را طی کند.

 

این پژوهشگر تئاتر کودکان و نوجوانان در پایان به برگزاری همایش با حضور کارشناسان برتر نمایشنامه‌نویسی به عنوان راهکاری به منظور ایجاد انگیزه برای نمایشنامه‌نویسان اشاره کرد و اظهار داشت: نقد نمایشنامه‌ها مسئله بسیار مهمی است و این جشنواره یقیناً کارشناسانی دارد که نمایشنامه‌ها را می‌خوانند اما هرگز این نمایشنامه‌ها نقد نمی‌شوند در صورتی که کارشناسان می‌توانند برای تک تک نمایشنامه‌های رسیده به جشنواره نقد درست داشته باشند و از نمایشنامه‌نویسان دعوت به عمل آورند تا در این گفت‌وگو حضور داشته باشند و نقاط ضعف و قدرت نمایشنامه را به نویسنده آن اثر بگویند؛ چراکه این گفت‌وگو می‌تواند باعث رشد و ارتقای سطح کیفی هنر نمایشنامه‌نویسی در کشور شود.

 

نخستین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی به همت بنیاد ادبیات نمایشی در تاریخ 21 فروردین ماه سال 1392 برگزار خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار