به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سید شمس الدین حسینی در پنجمین همایش توسعه نظام تأمین مالی گفت: میزان سرمایه گذاری به طور میانگین نسبت به پس انداز یک دوم است.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد اقتصاد کشور از طریق منابع عمومی دولت ، اوراق مشارکت و منابع خارجی ؛ تأمین مالی می شود ، گفت: در سال آینده نگاه جدیدی برای تأمین مالی در بودجه ایجاد شده است.
حسینی افزود : یکی از خلأهای نظام اقتصادی ایران موضوع تأمین مالی کارآمد است و سازکار کنونی نمی تواند به برخی از اهداف توسعه ای کشور پاسخ دهد و به همین خاطر در بودجه سال 92 با اولویت دادن به طرح های نیمه تمام دولتی تلاش کرده ایم به صورتی این طرح ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم که سرمایه گذار به هیچ آورده ای نیاز نداشته باشد و با تحویل گرفتن آن و تنها با استفاده از صندوق توسعه ملی این طرح ها را به اتمام برساند.
وی افزود : در برخی کشورها به خاطر آلودگی محیط زیست بر مصرف حامل های انرژی و توزیع آن مالیات وضع شده است اما در ایران یارانه می دهیم.
وزیر اقتصاد گفت: حوزه تأمین مالی نیز از چنین نقص هایی در رنج است که به افزایش پایه پولی منجر می شود.
وی با اشاره به اینکه باید در کنار برنامه تغییر و تحول اقتصادی و هدفمندی یارانه ها ، نظام تأمین مالی نیز اصلاح شود، افزود: این بازار فرصت های مناسبی برای تأمین مالی دارد و می توان عملکرد آن را به دو برابر هم افزایش داد.
حسینی درباره اعطای تسهیلات مالی به آورده سرمایه گذاران گفت: دو اقدام مناسب در صندوق توسعه ملی در حال انجام است که حوزه تأمین مالی را بهبود می بخشد.
وی افزود : برای تأمین مالی خرد و متوسط در بخش کشاورزی 10 درصد منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانک کشاورزی تخصیص می یابد.
وی با اشاره به اینکه بهره وری در بخش سرمایه کمتر از بازار کار است ، گفت: باید راهکارهای دیگری برای جذب نقدینگی پیدا کنیم.