ثروتی ضمن اشاره به اختصاص 18 درصد از منابع صندوق توسعه ملی به شکل ارزی گفت: این میزان در صنایع بالادستی نفتی سرمایهگذاری میشود.
موسیالرضا ثروتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص تأثیرات کاهش درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده گفت: اینکه چه بخشهایی با کاهش بودجه مواجه شوند، بستگی به نظر دولت دارد و مجلس هم معمولا خیلی دخل و تصرف نمیکند تا دولت بهعنوان مجری دست بازتری داشته باشد.
وی افزود: در سه برنامه قبلی 5 ساله جمهوری اسلامی، همواره تلاش بر عدم وابستگی به نفت بوده ولی هر سال میزان وابستگی به نفت بیشتر و بیشتر میشود.
نماینده مردم بجنور در مجلس گفت: طبق اصل 52 قانون اساسی رئیس جمهور مسئول برنامه و بودجه است و بایستی میزان وابستگی به دقت را در بودجه مشخص کند و معمولا نظر دولت در این زمینه تأمین میشود.
وی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی تأکید دارند، بایستی وابستگی ما به نفت کم شود و به این منظور دو سال است که بخشی از درآمدهای حاصل از فروش نفت خام به صندوق توسعه ملی واریز شد.
ثروتی گفت: سال گذشته 20 درصد و امسال 25درصد از این درآمدها به حساب صندوق رفته و بناست هر سال 3 درصد به این میزان افزوده شود.
وی همچنین گفت: در حال حاضر موجودی صندوق 43 میلیارد دلار است که دولت حق استفاده از آن را ندارد و به سرمایه گذاری در بخش خصوصی و تعاونیها اختصاص دارد.
ثروتی گفت: 18 درصد از موجودی صندوق هم به شکل ارزی به صنایع بالادستی نفتی اختصاص یافته است.
این عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس در پایان ضمن اشاره به کاهش فروش نفت از 2 میلیون و سیصدهزار بشکه به یک میلیون و دویست هزار بشکه افزود: دولت بایستی از طریق عوارض و مالیات این میزان کاهش را جبران کند.