آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۴۰۸۹
رئیس کل بانک مرکزی:

طرح شاپرک از تراکنش های مشکوک جلوگیری کرد

بهمنی گفت: با اجرای طرح شاپرک از انتقال تراکنش های مشکوک با مبالغ بالا در سیستم بانکی جلوگیری شد.
طرح شاپرک از تراکنش های مشکوک جلوگیری کرد

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، ریس کل بانک مرکزی امروز در دومین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد گفت: در حال حاضر بانک های ایران به طور مستقیم طرح های بانکداری الکترونیک را به طور مستقیم انجام می دهند و در سمت مشتریان نیز در ایران به ازای هر نفر 8/2 کارت بانکی وجود دارد که معادل کارت های فعال در کشورهای پیشرو است.


بهمنی با بیان اینکه هر ایرانی به طور متوسط 3 بار در روز از کارت بانکی استفاده می کند افزود: 5/2 میلیون پایانه فروش در کشور وجود دارد به این معنی که به ازای هر 34000 نفر یک پایانه فروش وجود دارد.


وی با اشاره به برگزاری موفق اولین همایش بانکداری الکترونیک در سال گذشته گفت: ما باید در دومین همایش، دستاوردهای نوین صنعت بانکداری را از طریق رسانه ها به مردم و کارشناسان معرفی کنیم.


رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در حالی که در بانکداری الکترونیکی به دلیل سرعت پیشرفت تکنولوژی هر روز یک سال محسوب می شود باید توجه داشت که در کنار این تحولات ریسک های فراوانی نیز وجود دارد که از جمله آن می توان به ریسک های قانونی، ریسک های ویروسی و هکرها، ریسک های پولشویی، ریسک های استراتژیک و ریسک های مالی اشاره کرد.


بهمنی با تاکید بر لزوم توسعه ابزارهای جدید پرداخت الکترونیک گفت: در سال گذشته بانک مرکزی دو طرح زیرساختی را ایجاد و راه اندازی کرد و در خردادماه امسال نیز سامانه الکترونیکی پیام رسانی (سپام) هم ایجاد شد.وی راه اندازی طرح شاپرک (شبکه الکترونیکی پرداخت کارت) را باعث از بین بردن تراکنش های مشکوک و با ارقام بالا برای فعالیت های سوداگرانه دانست و گفت: همچنین تسویه آنی در بانک ها که مبلغ آن تا 70 هزار میلیارد تومان نیز برآورد می شد، مورد کنترل قرار گرفت.


وی همچنین از برنامه ریزی برای سامانه پرداخت الکترونیکی سیار (سپاس) و ایجاد سیستم فوریت های بانکی (کاشف) خبر داد و افزود: سیستم های نظارتی باید خود را به سرعت به بانکداری الکترونیک برسانند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار