مدیرکل فرهنگی وزارت علوم با توجه به نزدیکی ایام انتخابات ریاست جمهوری گفت: نباید اجازه دهیم تشکلهای دانشجویی دستاویز مقاصد سیاسی افراد در دانشگاهها شوند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جلیل دارا در حاشیه نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی که روز گذشته در وزارت علوم برگزار شد در جمع خبرنگاران در خصوص فعالیت تشکلها در دانشگاهها گفت: ما در دانشگاهها تشکلهای مختلفی داریم که همه اینها به نوعی درگیر فعالیتهای فرهنگی هستند، البته تشکلهای سیاسی در عرصه انتخابات حضورشان پررنگتر است.
وی افزود: ما در چند سال اخیر از کاهش رشد تشکلهای دانشجویی به ویژه تشکلهای سیاسی برخوردار بودیم این در حالی است که در حال حاضر تعداد آنها در حال افزایش است.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم گفت: وظیفه اصلی دانشگاهها در محدوده زمانی که تا انتخابات داریم بصیرتافزایی و تبیین اهداف انتخابات است؛ چرا که رهبری اولویت اصلی را در بحث انتخابات حضور حداکثری گذاشتهاند و طبیعی است که دانشگاهها به عنوان یک قشر فرهیخته میتوانند حساسیت انتخابات ریاست جمهوری را برای جامعه دانشگاهی و جامعه غیردانشگاهی تبیین کرده و نقش بسزایی داشته باشند.
دارا اضافه کرد: کرسیهای آزاداندیشی بستر بسیار خوبی برای انتخابات است که تمهیدات خوبی هم نسبت به گذشته برای آن اندیشیده شده تا بتوانیم بهتر از گذشته آن را در فضای دانشگاه نهادینه کنیم، همچنین در جهت تبیین اهداف از آنها استفاده نماییم.
وی در خصوص گرفتن مجوز تشکلها در دانشگاهها گفت: مجوز گرفتن تشکلها محدود به انتخابات نیست و قرار هم نیست که در زمان انتخابات محدودیت خاصی ایجاد شود و اگر تشکلی مطابق آییننامه تقاضای مجوز داشته باشد مجوز داده خواهد شد و طبیعی است که همه تشکلها موظف هستند که در قالب آییننامه و ضوابط فعالیت کنند.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: نگاه مجموعه وزارت علوم این است که دانشگاهها مستقلا در بحث انتخابات فعال شوند همان طور که در گذشته این فعالیت را داشتهاند و میتوانند به عنوان کلان نظام پتانسیل خوبی برای تبیین مباحث انتخابات باشند اما نباید بگذاریم که تشکلهای دانشجویی دستاویز مقاصد گروههای سیاسی شوند بلکه باید در این پتانسیلی که دارند مبنی بر بصیرتافزایی در جامعه تلاش کنند.
دارا گفت: کرسیهای آزاداندیشی یکی از حوزههای بسیار ظریف و حساسی است که در مجموعه فرهنگی دانشگاهها تشکیل شده و با ابلاغ آییننامه اصلاح شده این در حالی است که تشکیل باشگاه آزاداندیشی میتواند فضای بهتری را در دانشگاهها ایجاد کند.
وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم کرسیهای آزاداندیشی منطبقتری را با آییننامه جدید در دانشگاهها ارائه دهیم.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم گفت: تیم آموزشی در نظر گرفته شده که شامل کمیته آموزشی، اجرایی و محتوایی است که به دانشگاهها اعزام میشوند تا افراد مسئول را بتوانند آموزش دهند.
دارا در خصوص مجوز تشکلها نیز گفت: هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی را داریم و هیچ دانشگاهی نمیتواند مطابق آییننامه اگر تشکلی شرایط گرفتن مجوز را دارد امتناع کند، تشکل ها در صورت چنین موردی میتوانند به هیئت مرکزی شکایت کرده تا درخواست آنها رسیدگی شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش تبلیغات عرفانهای کاذب در دانشگاهها گفت: عرفانهای کاذب در محیط دانشگاهی یک تهدید است و مجموعه دانشگاه باید با در این زمینه با تفکر اصلی اسلامی کار کند و بهترین راه این است که هویت اسلامی و ایرانی را در دانشگاهها تدوین کنیم.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم تصریح کرد: اگر بتوانیم نگاه دقیقی ارائه دهیم و دانشگاه را از انحراف دور کنیم میتوانیم یکی از بسترهای انحراف در دانشگاهها را از بین ببریم.