به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آقامحمدی امروز در دومین همایش فرصتها و چالشهای کسب و کار در تجارت انرژی الکتریکی که با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد در هتل پردیسان این شهر برگزار شد، با اشاره به اینکه تحریم نفتی کشورهای عربی، غرب را با چالش جدی مواجه کرد، تصریح کرد: غرب با طراحی اقتصاد مقاومتی، ذخیره سازی انرژی را در دستور کارش قرار داد و به دنبال منابع مختلف انرژی افتاد.
وی با بیان اینکه هیچ کشوری جرأت نمیکند شوکهای سنگین به خود وارد کند، افزود: گاهی این شوکها تحمیل میشوند و آن کشوری موفق است که این شوکها را به فرصت تبدیل کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تحریم غرب علیه ایران را وحشیانهترین تحریم دانست و بیان داشت: تا کنون چنین تحریمی که یک گروه با چنین مجموعهای گسترده از امکانات، جلوی نیازمندیهای کشوری را بگیرند، نبوده است.
آقا محمدی تصریح گرد: ایران اگر نفت میفروشد آن را تحریم میکند، اگر پول جابه جا کنیم، جابهجایی پول تحریم میشود؛ آنها در مقابله با ما، هر کار و هر چیزی را انجام میدهند.
وی ادامه داد: امروز غرب با ورود به هر کشوری ادعای حاکمیت امنیت را در آن کشور داشت؛ اما میبینیم این امنیت چیزی جز جنگ و خونریزی نیست؛ بنابراین برای اینکه بتوانیم استقلال کشور را در مقابل زیادهخواهی دیگران حفظ کنیم باید اقتصاد مقاومتی را مورد توجه قراردهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ظرفیتهای موجود منطقهای برای تبادل انرژی گفت: صنعت برق یکی از بهترین فرصتها است که میتواند به بیرون منتقل شود. در ترکیه 17 هزار مگابایت برق نیاز است که ترک ها آمادگی تامین 10 هزار مگابایت آن با ایران را دارند.
آقا محمدی با بیان این مطلب که باید یک منطقه اقتصادی مشترک میان ایران و ترکیه راهاندازی کنیم، پیشنهاد کرد اولین منطقه مشترک در این خصوص انرژی صنعت برق باشد که کشور ترکیه نیز مصرفکننده آن است.
وی تأکید کرد: ظرفیت کشورهای همسایه و منطقه را باید مورد توجه قرار دهیم و هر قدر که ما در این زمینه فعالیت کنیم به نقطه دلخواهی که میخواهیم، نمیرسیم؛ چون ظرفیتهایش بسیار زیاد است،اطراف ما برای فعالیت بسیار بزرگ و وسیع است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تحولات تکنولوژی و نگاه به آینده را مهم دانست و افزود: امروز ما خودرو با مصرف سوخت فسیلی داریم که در آینده این امر چندان جایگاهی ندارد؛ چراکه خودروهایی با انرژی الکتریکی مورد توجه قرار میگیرد، این تغییر حوزهها به نفع حوزه صنعت برق خواهد بود.
آقا محمدی گفت: ما هماکنون هفت تا 10 هزار مگابایت برق در کشور تولید میکنیم، همچنین خط لوله گاز ما به عراق خردادماه سال آینده افتتاح میشود، همچنین خطوط گازی به ارمنستان و گرجستان نیز بسیار جدی است و همه فرصتها برای انجام کار و پیدا کردن راهکار وجود دارد.
وی تأمین مالی را مهمترین بحث در خصوص صنعت برق دانست و با اشاره به سرمایهگذاری بلندمدت خاطرنشان کرد: ما نیروی انسانی و فکر و اندیشه کم نداریم، در درجه اول باید به تأمین مالی و تکنولوژی اهمیت ویژهای قائل شویم و دانشگاههای ما باید دوباره از نو فکر کنند و به تحصیلات تکمیلی اهمیت ویژهای دهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همکار تخصصی بودن در صنعت برق را توسط یک دانشگاه مهم دانست و گفت: باید ظرفیت و امکانات دانشگاههای بزرگ در زمینه صنعت برق به ما کمک کند.
آقا محمدی ذخیره گاز آمریکا 200 BCM دانست و ادامه داد: ایران ظرفیت 800 BCM را دارد که این یک فرصت تاریخی برای ایران است.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) بیان داشت: شیعه علی، همتش بزرگ است ما اعتقادمان است که حکومت جهانی مربوط به ماست آن وقت خودمان در تحقق این حکومت عجلهای نداریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هماکنون ما عصر طلایی را از لحاظ جوان بودن نیروی انسانی کشور داریم، گفت: اگر نتوانیم برای این نیروی انسانی کار ایجاد کنیم بزرگترین خیانت را کردهایم، خائن کسی است که جوانی را ببیند و برای مسئول شدن او فکری نکند.
ایران در همه عرصهها پیروز شده است
آقا محمدی با بیان اینکه کشور ما همه امتحانات انبیاء را پشت سر گذاشته، به جنگ ملت با فرعون و همچنین جنگ هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در جنگی که در مقابل جهان ایستادیم ابتداییترین چیزها را نداشتیم، آیا پیدا کردن راهکار مالی سختتر از ساختن موشک است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی عوض کردن جهت، خاطرنشان کرد: آمریکا هر چی به دنبال ما بیاید کارش خرابتر میشود و این را بداند که سرنوشت فرعون در انتظار اوست و نابودیش حتمی است.