آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۵۰۰۹
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

بی ثبات در بازار ارز، چالش‌ها را در سال آتی بیشتر می‌کند

نایب رئیس کمیسیون بودجه با اشاره به اجرای مرحله دوم هدفمندی گفت: اگر نتوانیم ثبات را در بازار ارز حاکم کنیم، چالش‌ها در سال 92 بیشتر می‌شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، قوامی امروز در دومین همایش فرصت‌ها و چالش‌های کسب و کار در تجارت انرژی الکتریکی که با همکاری دانشگاه فردوسی در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با اشاره به اجرای گام دوم هدفمندی یارانه‌ها، ثبات نرخ ارز را در این امر مهم دانست و تأکید کرد: اگر این ثبات در بازار ارز و پول حاکم شود، می‌توانیم گام دوم را برداریم و اهداف هدفمندی یارانه‌ها را محقق کنیم.


وی گفت: کل واگذاری‌هایی که از زمان اجرای اصل 44 صورت گرفته، 112 هزار میلیارد تومان است که 40 هزار میلیارد تومان در قالب سهام عدالت واگذار شده و بخش اعظم آن به دولتی‌ها تخصیص یافته است.


نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه سهم بخش حقیقی اقتصاد از این واگذاری‌ها بسیار محدود است، خاطرنشان کرد: ما به دنبال اصلاح قانون اصل 44 هستیم، چون مشکلاتی در نوع واگذاری‌ها وجود دارد و این نوع واگذاری‌ها مهمترین هدف آن که افزایش بهره‌وری است را محقق نکرده است.


قوامی با اشاره به اینکه واگذاری در صنعت برق ویژگی بهتری دارد، بیان داشت: 18 مورد این واگذاری‌ها در مورد نیروگاه‌ها در بخش تولید انجام شده و 26 نیروگاه دیگر نیز در حال واگذاری است که زمینه آن انجام شده است.


وی با اشاره به کاهش آمار تلفات در صنعت برق و با تأکید بر اینکه باید در مجلس بتوانیم مصوبه خوبی به بخش‌های صنعت برق داشته باشیم، بیان داشت: این مصوبه‌ها باید منجر به حضور واقعی بخش خصوصی در این صنعت شود، چراکه با حضور بخش خصوصی در صنعت برق رفتار کارآفرینانه پیدا می‌شود و به بازارهای جدیدی نیز دست می‌یابیم.


نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: امروز به عدد 70 هزار مگابایت در تولید برق رسیده‌ایم که می‌توانیم در صادرات هم گام‌های خوبی برداریم، البته بخش خصوصی نیز با پیدا کردن بازارهای جدید می‌تواند در این زمینه نقش آفرینی خوبی داشته باشد.


قوامی با بیان اینکه بخش انتقال برق قابل واگذاری نیست، از آماده بودن شرکت‌های توزیع برای انتقال برق خبر داد و گفت: بین مجلس و صنعت برق ارتباط ایجاد کرده‌ایم و سعی شده تا در سال 91 بخشی از تفاوت قبل و بعد از هدفمندی یارانه‌ها که باعث زیان‌دهی شده، تصفیه شود.


وی خاطرنشان کرد: بحث تحریم‌ها و شرایط بازار ارز باعث شد تا ما دچار دور باطل شویم؛ این امر یک رابطه دو طرفه بین هدفمندی یارانه‌ها و افزایش نرخ ارز ایجاد کرد و وقتی این افزایش نرخ به وجود آمد باعث شد تا ما نتوانیم در بخش انرژی به خصوص برق، تصمیم‌های متناسب با شرایط به وجود آمده را اتخاذ کنیم.


نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه ثبات در بازار ارز باعث برداشتن گام دوم هدفمندی یارانه‌ها می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم شرایط ثبات را در بازار ارز حاکم کنیم، چالش‌های ما در سال 92 بیشتر از امسال خواهد بود.

 

قوامی با بیان اینکه در صنعت برق خود اتکایی منجر به خود اکتفایی شده است، تأکید کرد: ما می‌توانیم صادرات این انرژی را به سایر نقاط جهان داشته باشیم.


وی در پایان با تأکید بر اینکه محقق کردن اهداف هدفمندی یارانه‌ها نباید در تعارض با اهداف بخش خصوصی باشد، گفت: خصوصی سازی باعث می‌شود صنایع دیگر مرتبط با صنعت برق از حضور کارآفرینانه این صنعت استفاده کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار