به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بهمن وکیلی امروز در نشست خبری در وزارت اقتصاد با اعلام اینکه به دلیل وجود تحریم ها نوع بانکداری در کشور تغییر یافته است، گفت: نمی توانیم در یک جنگ تمام عیار اقتصادی باشیم و از روش های کلاسیک بانکداری استفاده کنیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم از سد تحریم ها بگذریم و نقل و انتقال وجوه را برای فعالان اقتصادی انجام دهیم لازم است، زمان زیادی را به پاسخگویی دستگاه های نظارتی می گذرانیم.
وکیلی تصریح کرد: اگر تحریم ها را نداشتیم امروز از بسیاری کشورها در منطقه جلوتر بودیم. با این حال ما راهکارهایی را برای نقل و انتقالات پولی پیدا کرده و مشکلات را حل کرده ایم.
وی ادامه داد: در آخر سال گذشته بم یزان 46 هزار میلیارد ریال مانده تسهیلات بانک بود که این میزان در 10 ماهه اول سال جارینیز اتفاق افتاد.
این مقام مسئول بانکی کشور، گفت: از ابتدای سال جاری نرخ تسهیلات ارزی را تا 1.5 درصد کاهش دادیم و این میزان برای صادرکنندگان نمونه تا نیم درصد هم بیشتر است.
به گفته وکیلی، تا پایان آذرماه امسال 1800 میلیارد تومان تسهیلات در این بانک پرداخت شد. به دلیل وابسته بودن تولید در کشور به تسهیلات بانکی، شبکه بانکی پس از تخلف صورت گرفته کمی محتاط تر شده و سخت گیری های فراوانی در این بین به وجود آمده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، اظهار داشت: حمایت هایی از سوی بانک برای توسعه صادرات کالا، صادرات خدمات فنی و مهندسی و سایر فعالیت ها صورت می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه نوسانات ارزی تبدیل ارز به ریال را مشکل کرده ولی انجام مبادلات بانکی به صورت ارزی مشکلی ندارد. از سویی افزایش 2 هزارمیلیاردتومانی سرمایه اولیه بانک که از 2 سال قبل در جریان افتاده بود، فعلا انجام نشده است.
وکیلی میزان ارز موجود در کشور را بیش از حد نیاز دانست و تصریح کرد: این مسئله باعث شده تا بخشی از ارز در اقتصاد گردش نداشته باشد.
وکیلی در ادامه در رابطه با برداشت شبانه بانک مرکزی از حساب این بانک گفت: ما همچنان پیگیر این برداشت از حساب بانک توسعه صادرات هستیم و متاسفانه هنوز این مسئله حل نشده است.
وی با تاکید بر اینکه بانک توسعه صادرات به هیچ وجه در این قضیه تخلفی نداشته است، گفت: مگر خائن هستیم که ارز دولتی بگیریم و در بازار آزاد بفروشیم. این کار خیانت به اقتصاد کشور است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: 16 اسفندماه سال 90 حدود 486 میلیاردتومان از حساب بانک توسعه صادرات برداشت شد ما پیگیری کردیم گفتند که بابت مابه التفاوت نرخ ارز این برداشت صورت گرفته اعلام کردند که ارز را در جایی غیر از جایی که ما گفتیم به مصرف رساندید ما هم گفتیم به همان جایی که شما گفتید فروختیم اگر آمار و اطلاعاتی دارید ارائه دهید که آماری ارائه ندادند.
وی ادامه داد: 26 اسفندماه صورت جلسه ای امضا شد و البته عنوان نمودند که بانک توسعه صادرات هیچ گونه تخلف ارزی نداشته است. 486 میلیاردتومان را به ما برگرداندند. اما دومرتبه بعد از عید 325 میلیارد تومان دیگر از حساب ما برداشت کردند که عنوان نمودند این قسمت دوم برداشت است که ما گفتیم که اگر بتوانیم ثابت کنید که چه تخلفی صورت گرفته که این برداشت را انجام داده اید مستندات ما حاضر است.
وکیلی اظهار داشت اگر تخلفی صورت گرفته است باید ثابت شود که متاسفانه هنوز این مسئله حل نشده و ما نمی دانیم که چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است.