آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۶۴۰۷
صفار هرندی در نشست «فجر بیداری»:

در دوران پس از انقلاب تنها یک مجله مورد تائید داشتیم

عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به عرصه روزنامه و مجلات در دوران بعد از انقلاب گفت: در این دوران تنها یک روزنامه و مجله درست و مورد تأیید داشتیم و آن ...

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدحسین صفار هرندی امروز در سومین همایش از سلسله نشست‌های فجر بیداری با اشاره به نقش حوزه فرهنگ در انقلاب در دوران انقلاب و پس از آن بیان داشت: در اوایل دوران انقلاب دشمن هنوز  اطلاع صحیحی از دیدگاه و فلسفه تفکر انقلابی نداشت و آن را همانند سایر انقلاب‌های جهان می‌پنداشت.


عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به انقلاب‌های شکل گرفته در جهان در 200 سال اخیر تصریح کرد: در اوایل انقلاب پس از روی کار آمدن نظام سیاسی با تفکر اسلامی همه نظام‌های سیاسی جهان به چالش کشیده شد و پس از سال‌ها تمدن غرب متوجه فاجعه‌ای شد که اکنون گریبانگیر او شده است.


وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در شکل‌گیری انقلاب، تنها دغدغه آمریکا، اخراج 40 و نزدیک به 60 هزار مستشار آمریکایی از ایران بود اما بعدها متوجه شدند که این تفکر گریبانگیر همه ملت‌های تحت مستعمره آنها خواهد شد، البته قبلا مدعیان به نام اسلام دست به انقلاب زده بودند اما در  این دوران حکومت خدا بر انسان‌ها جایگزین تفکر لائیک شده بود.


صفار هرندی با اشاره به مضمون اصلی انقلاب فرهنگی اسلامی که حاکمیت خدا بر انسان‌هاست یادآور شد: در این دوره بود که توسط ایران این ادعا مطرح شد که حکومت را نیز می‌توان از طریق شریعت اداره کرد در حالی که در انقلاب‌های دیگری که انجام شده بود این مسئله مطرح نبود.


عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به مضامین اصلی انقلاب‌های دیگر کشورها خاطرنشان کرد: دیگر انقلاب‌ها با محوریت انسان با حاکمیت انسان بر انسان و تفکر فلاسفه غربی مطرح شده بود که می‌گفتند خدا مرده است و یا خدا وجود نخواهد داشت و در دل انقلاب‌ها فلسفه اومانیسم به شدت جریان داشت.


وزیر سابق ارشاد با اشاره به انقلاب چین و سایر انقلاب‌های اومانیستی تصریح کرد: اولین بار پس از چندصد سال که خدا از حاکمیت دور شده بود توسط انقلاب فرهنگی ایران دوباره حاکمیت کشورها از طریق خدا در جریان بود ولی اکنون در سالگرد پیروزی انقلاب، باید انقلاب اسلامی را آسیب‌شناسی کرد تا به اصلاح در نقاط ضعف خود برسد.


وی با اشاره به ویژگی اصلی انقلاب اسلامی که مسئله فرهنگ است بیان داشت:‌ متأسفانه مشکل اصلی انقلاب اسلامی نیز در همین مسئله وجود دارد و همه توجه دشمن به مسئله فرهنگ نشانگر تهاجم فرهنگی آنها به انقلاب اسلامی ایران است.


صفار هرندی با اشاره به تهاجم فرهنگی غرب علیه ایران خاطرنشان کرد: این مسئله باعث شد تا از دهه 60 تا کنون زلزله‌ای در تفکر ایران و مردم آن شکل بگیرد که امروزه مشکلاتی برای جوانان ایران به وجود آورده است.


وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به قدرت ایران در سایر حوزه‌های مورد نیاز بیان داشت: در سایر صنایع به‌جز صنعت فرهنگ اشخاص برجسته‌ای چون شهدای جنگ تحمیلی داشتیم که در عین تسلط به دانش غربی در علوم دینی نیز در درجه بالای بودند به‌عنوان مثال شهید قندی در علم دینی نزدیک به اجتهاد بود.


عضو مجمع تشخیص مصلحت افزود: در این عرصه اداره وزارتخانه‌های صنایع مختلف بدون هیچ مشکلی اهداف انقلاب را محقق می‌کردند به‌عنوان مثال وزارت نیرو، کشاورزی و ... چون دانش‌آموخته‌های این رشته‌ها با توجه به علمی که کسب کرده بودند در حوزه‌های دین نیز درجات بالایی داشتند اما در مسئله فرهنگ دانش‌آموخته‌های این رشته‌ها در دوران قبل از انقلاب تفکرات سکولار را آموخته بودند و نقطه اتکای برای ترویج انقلاب نبودند.


وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به علوم فرهنگی که در دانشگاه‌ها در دوران قبل از انقلاب تدریس می‌شد اظهار کرد: در برخی از رشته‌ها تفکر اسلام هیچ جایگاهی نداشت و همه آنها در اختیار متفکرین غرب‌گرا بود و در میان دانش‌آموختگان آنها خبری از احکام دین و گرایشات خدایی نبود حتی این مسائل را نیز مورد تمسخر قرار می‌دادند به گونه‌ای که اولین کسی که بعد از انقلاب مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد را بر عهده گرفت بعد از مدتی به این نتیجه رسید که باید این وزارتخانه حذف شود.


صفار هرندی با اشاره به اینکه افراد حزب‌اللهی که در حوزه فرهنگ در دوران انقلاب وارد شدند یادآور شد: در این دوران شرایط عرصه فرهنگ به‌گونه‌ای بود که افراد چون محسن مخلباف که امید انقلاب به آنها در زمینه فرهنگ بود به افرادی تبدیل شدند که در مقابل دین اسلام ایستادند و این به خاطر فضای مسموم این عرصه در دوران پس از انقلاب بود و این مسئله به این خاطر بود که عقبه علمی و محتوای در مسئله فرهنگ وجود نداشت.


عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به عرصه رسانه و روزنامه و مجلات در دوران بعد از انقلاب افزود: در این دوران تنها یک روزنامه و مجله درست و مورد تأیید داشتیم و تنها امید ما در این عرصه مجله‌ای بود که آیت‌الله مکارم شیرازی سردبیر آن بودند و امثال آیت‌الله سبحانی و نوری همدانی در آن مطالبی می‌نوشتند و تنها بضاعت ما در حوزه رسانه همین بود.


وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی از رشته‌های فرهنگی در دوران انقلاب را سرشار از تفکرات لیبرالیستی عنوان کرد و بیان داشت: ما در حوزه پیام و محتوا مشکلی نداشتیم بلکه بدون نیاز به رسانه پیام انقلاب را به همه جهان منتقل کردیم ولی نباید از این مسئله غافل شد که اگر در حوزه رسانه نیز در حد قابل قبولی می‌توانستیم فعالیت کنیم به مراتب از شرایط کنونی پیشرفت بالاتری داشتیم این بدان معناست که عرصه فرهنگ همپای سیاست پیشروی نکرده است.


عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان صحبت‌های مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ کشور خاطرنشان کرد: ایشان عرصه فرهنگ را به‌صورت جبهه فرهنگی مطرح کردند یعنی باید در این حوزه جبهه‌بندی صورت گیرد و به صورت جبهه‌بندی شده عمل کرد و دشمن نیز در این عرصه این‌گونه عمل کرد اما در عرصه داخل کشور جبهه بندی صورت نگرفت و حوزه‌های مختلف با یکدیگر هماهنگ عمل نکردند و این باعث شد تا حد مطلوب را در صحنه فرهنگی کشور نتوانیم ایجاد کنیم.


وی با اشاره به قدرت ایران در جنگ نظامی تصریح کرد: در این عرصه چون اقتضائات و توانمندی‌های خود را درست سنجیدیم و عمل صحیح صورت گرفت توانستیم به نقطه اوج در عرصه نظامی برسیم و افرادی چون شهید حسن باقری به ژنرال‌های جنگ نظامی ما تبدیل شدند که مورد افتخار ما در عرصه نظامی شدند در مقابل ژنرال‌های صدام، ولی در عرصه فرهنگ، کارگردانان هالیوود، ژنرال‌های جبهه فرهنگی علیه ایران بودند. ما افرادی نداشتیم که بتوان در مقابل آ‌نها به نیروهای خودی افتخار کرد و بنابراین دفاع صحیح و مقابله درستی صورت نگرفت.


وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح مقابله فرهنگی با دشمن بیان داشت: در فیلم‌های هالیوودی چندین هزار سینما در امریکا و جهان عرصه توزیع فرهنگ اومانیستی را در میان انسان‌های جهان به عهده دارند اما در ایران سینماها در شهرستان‌ها به دلیل نبود مشتری تعطیل می‌شوند که این دلیل کم‌کاری مدیران فرهنگی کشور است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار