رفتارهای بیمارگونه برخی جوانان در آخرین چهارشنبه سال و هرج و مرج ناشی از منفجر کردن ترقههای خطرناک جشن زیبای ایرانیمان را به دلهرهای سیاه تبدیل کرده است.
گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ آخرین چهارشنبه اسفند ماهیمان با بوی تند بنزین و آتش و صدای فریادهای گاه و بیگاه پسران محله همراه است؛ محله آرام و بی هیاهویمان در فاصله چند ساعت به میدان جنگی تمام عیار تبدیل میشود و صدای ناهنجار ترقه و بمبهای دستساز پسران جوان ناگهان آرامش سفید آخرین روزهای زمستانمان را سیاه می کند.
«سال هاست چهارشنبه های آخر سال برایمان یادآور یک خاطره تلخ و زجرآور است که دختر خردسالم را مجروح کرد»؛ این را صدیقه، مادر جوانی میگوید که دخترش، راضیه در مراسم چهارشنبه سوری چند سال قبل مجروح شد.
او می گوید: دخترم به همراه چند تا از همبازیهایش ترقه روشن کردند، ترقه در دستش منفجر شد و او انگشت سبابهاش را از دست داد.
امسال راضیه کوچک باید به مدرسه برود و دستان نحیفش اولین هجاها و کلمات الفبای فارسی را بنویسد، اما با دستی که یک انگشت ندارد.
این روزها که راضیه با نقاشی کردن و نوشتن سرمشق های فارسی، خودش را برای رفتن به دبستان حاضر می کند، هر از چند گاهی خیره می شود به دستان کوچکش و جای خالی انگشت سبابه ای که می توانست باشد و دنیای کوچک او را زیباتر کند.
چهارشنبه سوری یکی از آیین های کهن ایرانیان است که با پریدن از روی بوته کوچک آتش و آرزوی خیر و نیکی برای سال جدید تمام می شد و در آن خبری از انواع و اقسام ترقه ها و بمب های دست ساز و صدای ناهنجار کوکتل مولوتوف های دستی نبود.
رفتارهای بیمارگونه برخی جوانان در آخرین چهارشنبه سال و هرج و مرج ناشی از منفجر کردن ترقه های خطرناک جشن زیبای ایرانی مان را به دلهره ای سیاه تبدیل کرده که همه دوست دارند فقط به سلامت بیاید و زود تمام شود.
اگر چه صدا و سیما و مراکز فرهنگی کشور هر سال با نمایش صحنه های دلخراش حوادث چهارشنبه سعی در آگاه سازی جوانان از عواقب شوم رفتارهایشان دارند، اما هنوز هم جوانان زیادی هستند که یک عمر زندگی آرام و سالم را با لذت یک هیجان زودگذر معامله می کنند.
این هیجان های زودگذر و آتشین، سال گذشته دو نفر را در تهران به کام مرگ کشاند و 338 نفر را مجروح کرد؛ غلامرضا معصومی، رئیس اورژانس کشور در این مورد گفت: بر اساس آخرین آمار اورژانس کشور تا کنون 338 مجروح حوادث چهارشنبه سوری آخر سال ثبت شده است که 185 نفر از آنها در محل مداوا هستند و 153 نفر در بیمارستان بستری شده اند.
روزهای اسفند سال 90 خاطره تلخی داشت برای آنهایی که از ناحیه چشم دچار آسیب شدند و نتوانستند زیبایی بهار را ببینند؛ معصومی در این باره گفت: شلوغ ترین بیمارستان کشور در چهارشنبه سوری سال 90 بیمارستان فارابی بود؛ به طوری که بیش از 250 مصدوم چشمی به این بیمارستان مراجعه داشتند و بنا بر گزارش های رسیده، وضعیت چشم 11 نفر از این افراد وخیم است.
آخرین روزهای سال 91 را با دلشوره های همیشگیمان سپری می کنیم؛ دلشوره هایی که از زیاده خواهی ها و لذت جویی های بی محابای جوانان ایرانی نشأت می گیرد.
بیایید اسفند ماه امسال شعور ایرانیمان را به پیشواز نخستین روزهای بهار بفرستیم و در آرامشی که هم شأن سبک زندگی ایرانی-اسلامی است، به استقبال بهار برویم.