معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: تا زمان انتخابات سه مرحله باید در دانشگاهها اجرایی شود که یکی تبیین انتخابات است، دیگری مشارکت آفرینی و ...
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا خواجه سروی در هشتمین نشست سراسری مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها که امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: موفقیت هایی که در هفت سال گذشته در حوزه فرهنگی دانشگاه ها رخ داد، باعث شد که فضای دانشگاهی از یک فضای سیاستزده به یک فضای آرام و فعال تغییر شکل پیدا کند.
وی ادامه داد: امروز دانشگاه های ما، هم دانشگاههای آرامی هستند و هم فعالیتهای مختلف علمی، پژوهشی، فرهنگی و هنری با شور و نشاط زیادی برگزار می شود؛ البته فضای موجود در دانشگاه با فضای مطبوع فاصله زیادی دارد، اما مطالبات دانشجویان مطالبات نظام و رهبری بوده و در حوزه استادان نیز تقویت نگرش تربیتی رخ داده است.
معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: از دیگر دستاوردهای معاونت فرهنگی در چند سال اخیر احیای نقش فرهنگی و تربیتی اساتید است که نقش مهمی را در دانشگاه ها دارد.
خواجه سروی یادآور شد: امروزه هیچ استادی در دانشگاه نیست که دغدغه تربیت انسان و تحویل دادن یک فرد دانش آموخته به جامعه را نداشته باشد، بنابراین اینکه دانشگاه به یک محیط تربیتی و تعهدی تبدیل شود، دغدغه جامعه ماست.
وی با اشاره به ابلاغ راهبردی سند فرهنگی دانشگاه ها به دانشگاه های سراسر کشور گفت: این سند در روزهای اخیر به صورت رسمی ابلاغ شده، پس باید اجرای آن را جدی تر دنبال کنیم.
معاون فرهنگی وزیر علوم یادآور شد: گلایه تشکل های دانشجویی از مدیران فرهنگی در دانشگاه ها این است که می گویند مدیران فرهنگی اجازه فعالیت به ما نمی دهند، بنابراین ما تاکید می کنیم که از ظرفیت دانشجویان و استادان، خصوصاً در ماههای آینده که انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم، استفاده خواهیم کرد و دانشگاههایی که این ظرفیت را ندارند، فعال می کنیم.
خواجه سروی ادامه داد: دانشگاههای ما حدود پنج میلیون دانشجو و استاد دارد که باید در انتخابات حضور گسترده داشته باشند.
وی ادامه داد: تا زمان انتخابات سه مرحله باید در دانشگاهها اجرایی شود که یکی تبیین انتخابات است، دیگری مشارکت آفرینی و ایجاد زمینه برای انتخاب اصلح و پس از انتخابات نیز مدیریت فضای دانشگاه به سمت حرکت عقلانی دانشگاه مطرح است.
معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: مدیران فرهنگی باید با ایجاد زمینه برای انتخابات، بستر شناخت شخصیتها را فراهم کنند تا در انتخابات بتوانیم از حداکثر ظرفیت دانشگاهها به عنوان مجری و ناظر برگزاری انتخابات استفاده کنیم.
خواجه سروی افزود: حضور دانشگاهیان به عنوان ناظر بر انتخابات فواید مهمی دارد که یکی از آنها روایتگری انتخابات در محیطهای دانشگاهی است.
وی گفت: بعد از انتخابات باید محیط دانشگاه طوری مدیریت شود که سیر عقلانی خود را طی کرده و دستخوش دشمنان نشود.
معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: انتظار ما این است که مدیران فرهنگی رابطه خود را با فعالان دانشجو تقویت و تصحیح کنند.
خواجه سروی در پایان گفت: تأکید ما جذب حداکثری در محیط دانشگاه، بخصوص در ماههای آینده است که باید تحقق یابد.