به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رضا الماسی امروز در نخستین نشست مربوط به هجدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که در وزارت نفت برگزار شد، گفت: هماکنون 34 هزار کیلومتر شبکه انتقال گاز فشار قوی در ایران وجود دارد که این میزان شبکه موجب شده است، ایران در رتبه چهارمین کشور جهان قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به اینکه 71 ایستگاه تقویت فشار در طول خطوط لوله قرار گرفته است، تصریح کرد: در سال 91 توانستیم 177 میلیارد متر مکعب گاز را از طریق این خطوط انتقال دهیم، به طوری که 11.9 میلیارد متر مکعب گاز ترش از فازهای 6 و 7 پارس جنوبی به پالایشگاههای فجر جم، بید بلند و همچنین میدان نفتی آغاجاری انتقال داده شد.
الماسی با اشاره به انتقال 2.4 میلیارد مترمکعب گاز ترش به پالایشگاه فجر جم گفت: 3.4 دهم میلیارد مترمکعب گاز به پالایشگاه بیدبلند و 6.1 میلیارد مترمکعب گاز نیز برای تزریق به میدان نفتی آقاجاری ارسال شده است.
وی ادامه داد: در سال 91 واردات گاز 4 میلیارد و 700 میلیون مترمکعب بود که این آمار در سال 91، 12 میلیارد مترمکعب شامل میشد.
وی با اشاره به کاهش میزان واردات در سال گذشته تصریح کرد: این کاهش واردات موجب قطع گاز در سراسر کشور نشد و توانستیم گاز را با پایداری هر چه تمامتر در سراسر کشور انتقال دهیم.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران خاطرنشان کرد: در سال 91 مقدار 9 میلیارد 300 میلیون مترمکعب صادرات گاز داشتیم که این آمار نسبت به سال 90 نیز ثابت بوده است.
الماسی در ادامه با اشاره به اینکه افت فشار در هیچ کجای خطوط لوله شاهد نبودیم، گفت: اما اختلاف در محاسبات ورودی و خروجی گاز وجود داشته است، به طوری که میزان گاز ورودی به شبکه و خروجی از آن با هم یکسان نبود.
صادرات بنزین ایران به عراق و افغانستان/ بدهی 460میلیارد تومانی ایرلاینها
در ادامه مصطفی کشکولی در دومین نشست از سری نشست های هجدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز پالایش و پتروشیمی گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در سال گذشته 15 میلیارد لیتر نفت کوره و 8 میلیارد لیتر نفت گاز تحویل نیروگاه ها داده است.
وی با اشاره به میزان مصرف بنزین در کشور ادامه داد: اگر صنعت سی ان جی نبود امروز باید بیش از 82 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شد که با مصرف سوخت سی ان جی امروز توانستیم میزان مصرف بنزین را کنترل کنیم.
مدیرعامل شرکت پخش فراورده های نفتی با اشاره به ذخیره سازی سوخت از 3 ما قبل از تعطیلات نوروز افزود: از تاریخ 24 اسفند ماه حدود یک میلیارد و 800 میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است که براین اساس می توان گفت در پایان سال 91 یک میلیارد و 800 میلیون لیتر بنزین 400 تومانی در خودروهای سواری وجود داشت که با تزریق یک میلیارد و 175 میلیون لیتر بنزین ویژه نوروز و سهمیه فروردین ماه حجم بنزین موجود در خودرو های سواری افزایش یافت.
وی افزود: در طول تعطیلات نوروز تنها 650 میلیون لیتر از این میزان بنزین مصرف شد که هم اکنون در باک خودرو ها 2 میلیارد و 340 میلیون لیتر بنزین تا تاریخ 16 فروردین ماه در باک ها موجود بوده است.
کشکولی با اشاره به اینکه هنوز بدهی ایرلاین ها با شرکت پخش تسویه نشده است گفت: در حال حاضر ایرلاین ها باید 460 میلیارد تومان به شرکت پخش پرداخت کنند که شرکت هما 188 میلیارد تومان، آسمان 121 میلیارد تومان و شرکت ماهان 92 میلیارد تومان به شرکت پخش بدهکار است.
وی با اشاره به آخرین آمار کشفیات سوخت قاچاق گفت: در سال 90 حدود 38 میلیون لیتر سوخت قاچاق در کشور کشف و سال گذشته نیز این آمار به 40 میلیون لیتر رسیده است.
کشکولی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت سوخت گازوئیل در مناطق مرزی کشور گفت: تا یک یا دو ماه آینده قیمت سوخت گازوئیل افزایش و به قیمت سوخت بین المللی می رسد.
وی در پایان تصریح کرد: یکی از برنامه هایی که در سال جاری قصد داریم انجام دهیم صادرات بنزین و گازوئیل به دو کشور افغانستان و عراق است که مذاکرات در خصوص حجم و نحوه صادرات در حال انجام است.