به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مسعود سامی وند در ادامه نشست های مربوط به هجدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که در وزارت نفت برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه مراحل پایانی طرح ذخیره سازی گاز در شوریجه در شرق کشور نزدیک است و در اردیبهشت ماه نیز ذخیره سازی انجام می گیرد، پیش بینی می شود روزانه 12 میلیون متر مکعب گاز به این مخزن تزریق شود که با این ذخیره سازی ایران در جهان در بخش ذخیره سازی گاز به پله پنجم صعود می کند.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی گفت: این شرکت که تنها پنج سال از شروع فعالیت آن می گذرد ثمره و نتایج خوبی و بسیار چشمگیری داشته است.
وی گفت: سال 86 که سرمای شدید جان چند تن از هموطنان عزیزمان را گرفت برای کشوری که دارای دومین منابع گاز جهان می باشد غیر قابل قبول بود و به همین دلیل در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت که ذخیره سازی گاز را انجام دهد.
سامی وند افزود: از سوی دیگر حدود 98 درصد گاز کشور در جنوب تولید می شود، در حالی که بخش عمده ای از مردم کشور در بخش شمالی و مرکز کشور زندگی می کنند؛ به همین دلیل گاز رسانی به آنها دارای زحمات و دشواری های خاصی است.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی گفت: به همین دلیل سیاست این بوده است که در نقاط پر مصرف و دور از مناطق تولید ذخیره سازی گاز انجام شود و از سوی دیگر به توجه به قراردهای خارجی که سال گذشته با کشورهای دیگر بسته ایم باید یک امنیت خاطری برای تامین آن و نیز خریداران وجود داشته باشد.
وی سودآوری اقتصادی طرح های ذخیره سازی گاز را از دیگر مزیت های اجرای این طرح ها خواند و گفت: در طرح ذخیرهسازی گازی همچون شوریجه از محل فروش مایعات گازی کل هزینه انجام شده در این طرح در مدت زمان کوتاهی مستهلک و برگشت خواهد شد.
به گفته سامی وند تا کنون ٢٢٠ مخزن برای ذخیره سازی گاز شناسایی و از این تعداد ٤٠ مخزن مناسب تشخیص داده شده است.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی تصریح کرد: به طور متوسط هر کشور به منظور حفظ امنیت انرژی در داخل خاک خود باید نزدیک به ١٤ درصد از گاز مصرفی سالانه خود را به ذخیره سازی اختصاص دهد و با فرض مصرف سالانه ١٠٧ میلیارد مترمکعب گاز در ایران دست کم باید به ذخیره سازی ١٤ میلیارد مترمکعب گاز در سال اقدام شود.
وی اظهار کرد: با توجه به برنامه های تعریف شده در این زمینه، پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم توسعه ذخیره سازی ١٤ میلیارد مترمکعب گاز و برداشت روزانه ١٣٠ میلیون مترمکعب از آنها تحقق یابد.
سامی وند در پایان خاطرنشان کرد: سیاست گذاری و هدف ما این است که هیچ کمبودی در گازرسانی و صادرات آن نداشته باشیم و از تمام بحران ها حفظ شویم، همچنین از دید اقتصادی ذخیره سازی گاز طبیعی یکی از مهمترین عاومل پدافندی در بحث انرژی در کشور است.