آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۴۳۶۲
طاهریان در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

جذب جوانان به مسجد کار سختی نیست؛ باید برنامه‌ریزی کرد

معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های مساجد گفت: جذب جوانان به مسجد کار سختی نیست، باید برای نگه داشتن آنها برنامه‌ریزی کرد. چون برنامه های ...
طاهریان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت:‌ فعالیت‌های معاونت فرهنگی ستاد عالی کانون های مساجد ناظر بر فعالیت‌های فرهنگی از جمله جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری، ز جمله جشنواره‌هایی که در طول سال به عنوان سلسله جشنواره‌های بزرگ جوانان در مساجد کشور در رشته‌های قرآنی، جشنواره‌های هنری تجسمی، آوا و نغمه‌ها، نشریات تجربی، هنرهای نمایشی و ... است.
 
وی با اشاره به بخش دیگری از فعالیت‌های این کانون گفت: یکی از فعالیت‌های مهم کانون‌های مساجد کشور کتابخانه ها هستند. الان بیش از 10هزار کتابخانه در مساجد کشور فعالندکه نیمی در شبستان ها و نیمی دیگر کتابخانه های عمومی مساجد هستند. ساماندهی کتابخانه های مساجد از اولویت های ما در سال 92 است. الان در طول سال به طور ثابت بیش از 4 میلیارد تومان کتاب به کتابخانه های مساجد ارسال می کنیم. سال گذشته هم  بیشتر از یک میلیارد تومان تجهیزات کتابخانه ای با استفاده از منابع ستادی و همچنین منابع استانی تهیه و به کتابخانه های مساجد ارسال شد.
 
طاهریان خاطر نشان کرد:‌ تجهیز کتابخانه ها و نرم افزار های مورد نیاز از دیگر فعالیت های جدی ما است. اواخر سال گذشته برای اولین بار مجوز رسمی کتابخانه ها را صادر کردیم،  در این برنامه تلاش شده کتابخانه های مساجد صاحب مجوز رسمی شود چون قبلا فعالیت های کتابخانه ها ذیل کانون ها تعریف می شد اما الان بادریافت این مجوزها هویت مستقل پیدا کرده و می تواند به طور مجزا فعالیت کنند. در حقیقت ساماندهی و توسعه کمی و کیفی کتابخانه ها جز اولویت های ما در سال جاری است.
 
 
تعمیق ارزش های دینی در تعطبلات تابستانی
معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های مساجد کشور با اشاره به نزدیکی اوقات فراغت در ایام تابستان گفت: از جمله فعالیت های اصلی معاونت فرهنگی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در سه ماه تعطیلی تابستان است و به دلیل مقارن شدن این ایام با ماه رمضان در چندسال اخیر تلاش شده است زمان اوقات فراغت در جهت تعمیق ارزش های دینی و آشنایی بیشتر جوانان و نوجوانان با مباحث دینی و اعتقادی برنامه ریزی شود که امسال هم رویکرد جدی با محور اوقات فراغت و توجه به مباحث دینی در اولویت های کاری ما قرار گرفته است.
 
طاهریان با اشاره به کاهش برنامه های ورزشی و آموزشی به دلیل تقارن ماه رمضان با ایام تابستان گفت: طبیعی است که با کاهش این برنامه جوانان و نوجوانان فرصت بیشتری پیدا می کنند با حضور در مساجد با مباحث دینی بیشتر آشنا شوند. با تلاش همکاران منابع بودجه ای برنامه های اولویت دار مثل کتابخانه ها و اوقات فراغت تامین شده تا لطمه ای به اجرای این برنامه ها نخورد. بخشی از منابع اوقات فراغت تا ماه آینده به حساب کانون های مساجد واریز خواهد شد.
 
 
متخصص ها را به کانون ها آوردیم
معاونت فرهنگی ستاد کانون های عالی مساجد کشور گفت:‌ با شکل گیری کانون های تخصصی فرصت خوبی فراهم شده که متخصصان فن در رشته های مختلف بتوانند در قالب کانون ها، توانمندی های خود را به نمایش بگذارند. الان حدود 24 رشته در کانون های تخصصی مساجد فعالیت دارند؛ عموم این رشته ها با حضور افرادی است که حداقل تخصص را داشته باشند و بتوانند از ظرفیت های دیگر استفاده کنند و بازوان اجرایی مدیران کانون ها شوند.
 
وی اظهار داشت: مثلا در بحث مهدویت این فعالیت را به کانون های تخصصی مهدویت واگذار کردیم تا بتواند خروجی مناسبی داشته باشد که البته عموم کانون های تخصصی ما با تولید اثر همراه هستند.
 
طاهریان اضافه کرد: مجموعه تولیدات فرهنگی و هنری و پروژه های فرهنگی از طریق کانون های تخصصی در مساجد پیگیری می شوند و ما کمتر به دنبال اجرای این پروژه ها هستیم برای مثال سال گذشته حدودا بیش از 18 استان نمایشگاه هایی با عنوان توانمندی های کانون های مساجد را برگزار کردند و توانمندی های خود را به نمایش گذاشتند.
 
معاون فرهنگی ستادعالی کانون های مساجد گفت: خروجی اصلی ما در کانون های مساجد این است که بتوانیم ارتباط بین جوانان و نوجوانان با مساجد را بیشتر کنیم و این ارتباط عملا تعمیق شود که در واقع بسیاری از مساجد توانسته اند این ارتباط را ایجاد کنند.‌  
 
 
با کمک های مردمی قدم های خوبی برداشته ایم
وی با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی مساجد رو به گسترش است گفت: عمدتا فعالیت هایی که در مساجد صورت می گیرد با اعتبارات مردمی است که خدمات فرهنگی و مذهبی ارائه می دهند.در سال های گذشته با کمک هیئت امنای مساجد توانستیم فعالیت های فرهنگی مساجد را گسترش دهیم به طوری که این فعالیت ها نسبت به سال های گذشته رشد مناسبی داشته و در درجه اول نیز رشد این فعالیت ها با همت ائمه جماعت و مجموعه افراد اثرگذار در مسجد است.
 
طاهریان گفت: مسئله مهمی که باید دستگاه های فرهنگی به دنبال آن باشند، مشکل جذب نیست، موضوع  نگه داشتن جوانان و نوجوانان در مسجد است. چون بیشتر آنها شاید به دلیل اینکه برنامه های مسجد در سنین بالاتر پاسخگوی نیاز آنان نیست ارتباطشان را با این مراکز قطع می کنند. بنابراین دستگاه های فرهنگی باید با تنوع بخشی به فعالیت ها روز به روز این نگهداشت را افزایش دهند.
 
وی با اشاره ایجاد تفاهم نامه مرکز بانهاد رهبری در دانشگاه ها گفت:‌ کاری که صورت گرفته این است که ما با ایجاد تفاهم نامه ای با نهاد رهبری تصمیم گرفتیم در دانشگاه هایی که مسجد دارند، کانون هایی دانشگاهی راه اندازی کنیم که این کار از امسال به صورت جدی دنبال خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار