به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، احمدرضا حیدرنیا مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه نشست های مربوط به هجدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که در محل این شرکت برگزار شد، از تاخیر در اجرای پروژه های پتروشیمی مرتبط با خط لوله اتیلن مرکز و مجتمع هایی که در مسیر این خط قرار دارد خبر داد و گفت: بخش خصوصی پروژه ها را به کندی پیش می برد.
حیدرنیا گفت: بعضی طرح های پتروشیمی به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار شده است، اما بعد از 10 سال هنوز حتی یک ستون هم ننشانده اند.
وی افزود: پیشنهاد می شود اگر این سرمایه گذاران نمی توانند پروژه ها را اجرا کنند، هر چه سریعتر آن ها را برگردانند تا به سرمایه گذارانی که قصد انجام کار دارند واگذار شود.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: بدنبال هماهنگی های صورت گرفته پروژه هایی که تحویل گرفته شده است، اما عملیات اجرایی آن آغاز نشده، به زودی بازپس گرفته می شود.
حیدرنیا تصریح کرد: در خط لوله اتیلن مرکز، احداث خط لوله به عهده دولت گذاشته شده و مجتمع های پتروشیمی پیرامون آن به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی گفت: کار در خط لوله آغاز شده است، اما بدلیل توقف فعالیت ها در بخش خصوصی، فعالیت در این خط لوله نیز به کندی انجام می شود.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: در این شرایط اگر خط لوله را پیش نبریم گلایه می شود که چرا پروژه اجرا نشده است و از طرف دیگر در صورت ادامه کار می گویند چرا قبل از این که واحدهای پتروشیمی احداث شده باشد خط لوله کشیده شده است.
حیدرنیا در ارتباط با پروژه های در دست اجرا در حوزه پتروشیمی، گفت: پروژه NF سوم پتروشیمی بندرامام با بیشترین پیشرفت در هفته های آتی به بهره برداری می رسد و در کنار این پروژه، طرح های فجر 2، هگمتانه امسال راه اندازی می شود.
وی افزود: طرح های ASU پتروشیمی اروند، HD پتروشیمی ایلام، پتروشیمی لرستان، فاز نخست پتروشیمی کاویان و فاز دوم پتروشیمی کارون نیز در صورت تامین خوراک ، امسال وارد مدار تولید می شود.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، اضافه کرد: پتروشیمی مهاباد با 70 درصد پیشرفت هم اکنون نیازمند تامین منابع مالی از طرف بانک ها است و در صورت حل مشکلات ناشی از بوروکراسی موجود در بانک ها و همچنین تامین خوراک مورد نیاز، این پروژه هم امسال به بهره برداری می رسد.
به گفته ی حیدرنیا، پروژه های لردگان، زنجان و گلستان با مشکل مالی مواجه هستند که اجرای این پروژه ها به دلیل مسایل مالی به کندی پیش می رود.
وی افزود: در صورتی که مشکل بوروکراسی بانک ها حل نشود، پروژه های اجرایی در بخش پتروشیمی با مشکل مواجه خواهد شد.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: اخیرا یک شرکت بخش خصوصی برای دریافت تسهیلات با یکی از بانک های خصوصی جلسه ای داشته که بانک برای ارایه تسهیلات حدود 500 میلیارد تومان وثیقه درخواست کرده است. از آنجا که بخش خصوصی چنین وثیقه هایی برای دریافت تسهیلات ندارد، طبیعتا نمی تواند از تسهیلات مورد نظر برخوردار شود.
حیدرنیا افزود: هم اکنون بر اساس قانون ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی نمی تواند ضمانت بخش خصوصی را در بانک ها داشته باشد اما در بودجه سال 92 این مساله دیده شده است که در صورت تصویب، با ضمانت های سه گانه میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بانک ها و بخش خصوصی، حرکت بزرگی در این بخش محقق خواهد شد.
همکاری با انجمن سازندگان و تشکیل 12 کنسرسیوم
به گفته ی مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، قراردادی میان این شرکت و انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت به امضا رسیده که در خلال آن تجهیزات مورد نیاز لیست و گروه بندی شده است. اکنون در بحث انعقاد قرارداد برای ساخت این تجهیزات هستیم.
حیدرنیا در مورد بومی سازی برخی از تجهیزات و کالاهای مورد نیاز در بخش پتروشیمی توسط سازندگان داخلی، گفت: در بحث کاتالیست ها، خریدها با قیمت های حدود 5 تا 6 درصد بیشتر از نمونه های خارجی صورت می گیرد که این میزان تغییر قابل قبول است.
وی تاکید کرد: در صورتی که تامین منابع مالی برای بخش داخلی صورت گیرد توان تامین 85 تا 90 درصد تجهیزات در داخل وجود دارد.