به گزارش خبرنگار فرهنگی «
خبرگزاری دانشجو»، سید محمد حسینی در نشست رسانهای نمایشگاه تخصصی عملکرد و دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که ظهر امروز در ساختمان سینمایی این وزارتخانه برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در نمایشگاه رهتوشه کارنامه وزارت فرهنگ در معرض ارزیابی و نقد اهالی فرهنگ و هنر قرار میگیرد و در کنار این نمایشگاه برنامههای متنوعی برگزار میشود.
وی ادامه داد: با برگزاری این نمایشگاه افراد احاطه خوبی نسبت به فعالیتهای صورت گرفته در سالهای اخیر پیدا میکنند و همچنین با زمینههای فرهنگی که در کشور وجود دارد، آشنا میشوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در نمایشگاه رهتوشه یک بخش مربوط به آثاری است که برای اولین بار برگزار میشود، البته سعی کردهایم مهمترین موارد را بیان کنیم؛ چون امکان ارائه همه کارهای انجام شده در این نمایشگاه وجود ندارد، قطعاً انتظارمان بیش از فعالیتهای فعلی است و همه مدیران در تمام بخشها باید روحیه کاری خود را بالا ببرند و بدنه کارمندی کشور باید بیشتر از این فعالیت کند.
حسینی افزود: در بعضی موارد مانند بحث مجوزها کار با جدیت انجام می شد و میبینیم که بحث مجوزها به خوبی پیش رفته است.
وی گفت: فعالیتهای استانی در مقایسه با سالهای گذشته بسیار بیشتر شده و 230 سفر به استانها کشور داشتهایم که این فرصت خوبی برای رونق بخشیدن به فعالیتهای فرهنگی در استانهاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با حوزه سینما اضافه کرد: سعی کردهایم به حوزه سینما به دلیل اینکه مورد توجه مردم قرار میگیرد، توجه داشته باشیم و خوشبختانه در حال حاضر سینما فضای خوبی دارد و از جنجالهای گذشته خبری نیست.
حسینی با اشاره به بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب گفت: نمایشگاه کتاب کاملاً آماده شده و در حال تقسیم غرفهها هستیم؛ امسال با مشکل بودجه مواجهیم، ولی با این حال کارهای نمایشگاه به خوبی انجام شده است و مهمانان خارجی بیشتری نسبت به سال گذشته در این دوره از نمایشگاه حضور دارند.
وی افزود: در روز 17 و 18 اردیبهشت و همزمان با نمایشگاه کتاب، اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای آسیایی برگزار میشود و انشاالله مهمانان این اجلاس نیز از نمایشگاه کتاب بازدید میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخش بینالملل نمایشگاه امسال به قسمت جنوبی خیابان شهید بهشتی منتقل شده و از این رو فضای بیشتری به این بخش اختصاص داده میشود.
حسینی با اشاره به تحریم مدیران رسانهای از سوی کشورهای اروپایی ادامه کرد: افراد معاند نظام جمهوری اسلامی به دنبال این هستند که افراد موثر و توانا را شناسایی و بتدریج آنها را در لیست تحریمها قرار دهند؛ دشمنان انقلاب اسلامی نگران تاثیرگذاری شبکههای برونمرزی ما هستند؛ چون این شبکهها در بیان وقایع فعالند و دشمنان از این بابت نگران هستند.
وی اظهار داشت: بسیاری از بنگاههای رسانهای و خبری دنیا به سرمایهداران و استکبار متصل هستند، از این رو دشمنان تحمل رسانهها و شبکههای دیگر را ندارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار «
خبرگزاری دانشجو» درباره اقدامات این وزارتخانه برای بهبود شرایط کاغذ در سال 92 گفت: کاغذ همانند سایر کالاها روال عادی خود را پیدا کرده است؛ در ابتدای مسئله کاغذ نیاز بود که کارگروهی تشکیل شود و ما نیز چنین کاری را انجام دادیم که در حال حاضر کاغذ روال عادی خود را طی میکند.
حسینی با بیان اینکه افراد با ارز مبادلهای کاغذ وارد کشور میکنند، ادامه داد: باید از افرادی که اهل مطالعه و کتاب هستند حمایتهای بیشتری صورت گیرد و همه محمولههای کاغذی که وارد کشور میشود، در داخل توزیع شود، اما با این حال باید بخش حمایتی خود را افزایش دهیم؛ اگر مجلس اعتبار ردیف نشر را افزایش دهد ما نیز میتوانیم حمایت خود را از ناشران افزایش دهیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حذف نهادهای صنفی گفت: این اتفاق نیفتاده، بلکه ما نهادهای صنفی را تشویق کردهایم که حضور پررنگتری داشته باشند، البته باید ضوابطی نیز حاکم شود که صنوف بتوانند راحتتر به کار خود بپردازند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه گاهی خود اعضای صنف شکایت میکنند، ادامه داد: به طور مثال در یک گروه چهار صنف مشغول فعالیت هستند که باید بر فعالیت آنها نظارت صورت بگیرد و ما مسئولیت ساماندهی این صنوف را بر عهده داریم.
حسینی در خصوص اکران فیلمها گفت: قطعاً فیلمها مورد بازبینی قرار میگیرند و اگر فیلمی تایید نهایی شود، به اکران درمیآید و اینکه یک فیلم در بعضی سینماها نمایش داده نشود مسئله ای جدا از عدم اکران آن فیلم است.
وی در رابطه با حضور کاندیداها در نمایشگاه کتاب گفت: هفته گذشته در مراسم سالروز هنر انقلاب اسلامی برخی از کاندیداها درخواست سخنرانی در این مراسم داشتند و این یکی از مشکلات ماست و تلاشمان این است که کاندیداها از امکانات دولتی این وزارتخانه استفاده نکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما نمیتوانیم کاندیدایی را از حضور در نمایشگاه منع کنیم، ولی امکانات خاصی را در اختیار آنها قرار نمیدهیم.
حسینی در رابطه با موسیقی سنتی گفت: ما جشنوارههای مختلفی را با موضوع موسیقی سنتی برگزار کردهایم و برخی از گروههای موسیقی سنتی به خارج از کشور نیز اعزام شدهاند و حمایت کافی از این حوزه انجام شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گاهی افرادی که در حوزه موسیقی پاپ فعالیت میکنند، انتظار دارند حمایت مالی گستردهای از آنها صورت گیرد و به دلیل محدود بودن منابع مالی چنین امکانی برای ما فراهم نیست و علاوه بر آن باید بودجه به صورت عادلانه در همه حوزهها تقسیم شود.