کد خبر:۲۳۵۹۲۰
همه چکش‌کاری‌های بودجه در کمیسیون تلفیق؛

از ارز تک نرخی تا افزایش قیمت حامل‌های انرژی

بررسی بودجه 92 در کمیسیون تلفیق ادامه دارد؛ ارز تک نرخی، افزایش قیمت حامل‌های انرژی و کاهش درآمد هدفمندی یارانه‌ها از مهمترین تغییرات لایحه بودجه بوده است.
از ارز تک نرخی تا افزایش قیمت حامل‌های انرژی

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، لایحه بودجه سال 92 در کمیسیون تلفیق در دست بررسی می باشد و بعد از چکش کاری های فراوان تغییراتی در آن رخ داده است.


در کمیسیون تلفیق فروش ارز بر اساس «نرخ واحد» پیشنهاد و مقرر شده با این نرخ واحد ارز به کالاها اختصاص دهد؛ بدان معنا که نرخ ارز در محاسبات بودجه بر اساس نرخ واحد مدیریت ‌شده باشد که این نیز توسط کمیته‌ای در دولت شامل معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و وزیر نفت در هر مقطعی تعیین خواهد شد؛ یعنی ارز در کشور با دو نرخ فروخته نمی‌شود، بلکه همیشه ارز یک نرخی خواهد بود.


به این ترتیب در کمیسیون تلفیق نیز این نرخ 2450 تومان در نظر گرفته شد.


به گفته کارشناسان اقتصادی، تک نرخی شدن ارز، اقدامی مثبت و موثر و عاملی مهم برای جلوگیری از مفاسد و رانت خواری است که البته موضوع مهم در این زمینه، برخوردار بودن دولت از برنامه ای مدون در این زمینه است.

 

کاهش درآمد هدفمندی یارانه‌ها از 120 به 50 هزار میلیارد تومان


از سوی دیگر دولت در لایحه بودجه 92 درآمد 120 هزار میلیارد تومانی را برای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها پیشنهاد داده بود که مجلس با 50 هزار میلیارد تومان آن موافقت کرد.


دولت از این درآمد 120 هزار میلیارد تومانی که پیشنهاد داده بود 90 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی، 15 هزار میلیارد تومان برای تولید و همچنین 15 هزار میلیارد تومان برای کمک به طرح‌های عمرانی و هزینه‌های جاری که عمدتاً مربوط به حقوق کارکنان می‌شد، در نظر گرفته بود.


اما  در نهایت روز گذشته در کمیسیون تلفیق رقم 50 هزار میلیارد تومان آن به تصویب رسید.

 

افزایش قیمت حامل‌های انرژی


کمیسیون تلفیق بودجه همچنین با توجه به کاهش درآمد هدفمندی یارانه ها، این اجازه را به دولت داده است که قیمت حامل های انرژی را افزایش دهد؛ به همین دلیل در سال جاری در مورد بنزین، نفت‌گاز و CNG با تغییر قیمت روبرو خواهیم بود و بقیه حامل‌های انرژی به قیمت سال گذشته خواهد بود.


همچنین متوسط قیمت پیشنهادی با توجه به فوب خلیج فارس تعیین می شود که بنزین 460 تا 800، نفت گاز 200 تا 250 و CNG هم 200 تا 250 تومان در نظر گرفته شده است.


در نهایت تعیین قیمت هر کدام از حامل های انرژی به عهده خود دولت خواهد بود؛ به نحوی که متوسط افزایش قیمت آنها 38 درصد شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار