به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، مراسمی با عنوان «رستم این حماسه کیست؟» با موضوع جدال سه گفتمان سیاسی بر سر حماسه اقتصادی و سیاسی شب گذشته با حضور روح الامینی، عضو جبهه ایستادگی؛ ابطحی، عضو جبهه پایداری و جلودارزاده، روزنامه نگار اصلاح طلب برگزار شد.
شهید بهشتی پایه گذار حرکت تشکیلاتی، حزبی و کادرسازی در نظام اسلامی بود
روح الامینی در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی گفت: این شهید بزرگوار پایه گذار حرکت تشکیلاتی، حزبی و کادرسازی در نظام جمهوری اسلامی بود که به بیان خود ایشان، تشنه خدمت بودن را در راس کارهای خود قرار داد و معتقد بود هرگز نبایستی افراد تشنه بودن بر قدرت را در راس امور کارهای خود قرار دهند.
این عضو جبهه ایستادگی بیان کرد: من در قبل از انتخابات 88 با توصیه ای به احمدی نژاد که سالهاست با هم آشنایی داریم با ذکر جمله ای از شهید بهشتی، گفتم که میدان را به سردار دیگری از اصولگرایی تحویل بدهد و با توجه به اینکه دور اول ایشان دور خوبی بوده، این دوره نیز بخوبی به اتمام برسد و ادامه ندهند؛ که ای کاش ایشان حرف ما را گوش می کرد و در این راستا نیز حتما آیندگان از ما خواهند پرسید که در این چهار ساله چکار کرده اید.
میتینگ ورزشگاه آزادی یک مصیبتی بزرگ در جمهوری اسلامی بود
وی تصریح کرد: ما برای رسیدن به جمهوری اسلامی خون های فراوان و جانبازهای بسیاری تقدیم کرده ایم و تا به حال نیز اجازه نداده ایم تا افرادی که در گوشه و کنار این کشور قرار دارند دچار مشکلی شوند و حقی از آنها ضایع شود و با مصیبتی مثل این میتینگی که در ورزشگاه آزادی با پول بیت المال انجام گرفته با چالش هایی که زیبنده یک دولت نیست روبرو شویم.
روح الامینی گفت: نکاتی را که تاکنون مقام معظم رهبری گفته اند نقاط راهبردی است که اولین نکته آن را پیش از عید فرمودند: بار ریاست جمهوری کار سنگین و طاقت فرسایی است و کسانی می توانند زیر بار این مسئولیت بروند که در خود نیز این توان را ببینند.
این عضو جبهه ایستادگی خاطرنشان کرد: نکات بعدی که ایشان در مشهد فرمودند این بود که هر سلیقه ای وارد صحنه شود، رای ایشان نیز تا لحظه انداختن به صندوق مشخص نیست؛ البته رویه ایشان و امام(ره) این بوده که مردم سالاری ما، مردم سالاری واقعی و حقیقی است و رهنمودهایی نیز برای آن وجود دارد و در حقیقت مهندسی انتخابات و رای مردم وجود ندارد.
وی افزود: نکته پایانی در رهنمودهای ایشان مربوط به دولت آینده می باشد؛ بدین نحو که دولت آینده نقاط ضعف دولت قبلی را برطرف کرده و نقاط قوت را نیز تقویت می کند.
روح الامینی گفت: نکته ای که در این همهمه کاندیداهای شاخص وجود دارد و هر روز نیز بر اعلام این حضور افزوده می شود، توجه به انتخاب افراد و مهمتر از آن انتخاب برنامه، تیم و گفتمان می باشد که در رابطه با گفتمان، تمامی این دوستان نوعا گفتمان انقلاب اسلامی و یا زیر گفتمان ها را فریاد می زنند؛ ولی اختلاف سلیقه هایی نیز باید وجود داشته باشد.
متاسفانه ما در این دولت، دولت سربازها را به جای دولت جنرال ها داشتیم
این عضو جبهه ایستادگی تصریح کرد: در جامعه ممکن است ما دو یا حتی چهار طیف یا گفتمان اساسی را داشته باشیم که در این راستا من این دسته بندی هایی که در آن گفتمان ها را به اصولگرا، دولت و اصلاح طلب منحصر می کنند، قبول ندارم و در واقع ادامه وضع موجود می تواند یک گفتمانی بوجود بیاید که ممکن است در دولت نگنجد و دوستانی بیایند که تحمل این بار مسئولان را نداشته باشند و نتوانند یک جریان کارآمد را پی ریزی کنند.
وی افزود: از نظر من در این دسته بندی ها نگاه به دو مقوله برنامه و تیم و همچنین کسی که می خواهد این تیم را رهبری کند، بسیار مهم می باشد که در این راستا کابینه ای که در آن وجود دارد باید قدرتمند باشند و بتوانند هماهنگ کار کند و نه مثل اینکه اکنون در دولت دهم متاسفانه وزرا از خود اختیاری ندارند و بسیاری از مصوبات و رای گیری ها صوری است؛ در حالی که در قانون یک وزیر باید در بسیاری از مسائل پاسخگو باشد و متاسفانه ما در این دولت، دولت سربازها را به جای دولت جنرال ها داشتیم و افراد بزرگ تحمل نشدند.
روح الامینی خاطرنشان کرد: ما حتما باید توجه داشته باشیم که تیمی که روی کار می آید قدرتمند باشد و در ذیل گفتمان ارزش ها آزادی و انقلاب و استقلال و ایستادگی بتواند در صحنه عمل به صورت کارآمدی در عین تکیه بر اصول و ارزش ها و پایداری و ایستادگی بر مبانی عمل کند.
این عضو جبهه ایستادگی در پایان بیان کرد: احتمالا بر اساس قوانینی که در شورای نگهبان وجود دارد،7 تا 10 نفر از چهار طیف انتخاب می شود و امیدواریم که در این راستا نیز انتخابات پرشوری داشته باشیم.
ابطحی، عضو جبهه پایداری نیز در این مراسم و در بخش اول صحبت های خود به صورت کوتاه گفت: امیدواریم افرادی که برای انتخابات وارد عرصه می شوند واقعا احساس تکلیف کرده باشند و واقعا ملاک های مورد نظر رهبری را در نظر گرفته و بحث ایشان در مشهد در دیدار نوروزی ترویج و در آنها حاکم شود تا مملکت ما با ایجاد یک حماسه سیاسی بزرگتر از این گردنه بگذرند.
جلودارزاده، روزنامه نگار اصلاح طلب نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: بنده صرفا ژورنالیست و یک فعال سیاسی و عضو جبهه بزرگ اصلاح طلبان و حزب آزادی می باشم و معتقدم که امروز جامعه ما به دلیل مشکلات فراوان در سطوح مختلف بین المللی و داخلی تنها از طریق اصلاحات می تواند خود را از این ورطه نجات دهد.
حماسه اقتصادی و سیاسی جز با ورود خاتمی به انتخابات رخ نخواهد داد
وی بیان کرد: ما به جد معتقدیم که حماسه اقتصادی و سیاسی جز با ورود و حضور سیاسی سیدمحمدخاتمی به انتخابات رخ نخواهد داد و اعتقاد داریم خاتمی با توجه به کارنامه درخشانی که داشته می تواند با ورودش هم دریچه ای در حوزه دیپلماسی با توجه به فشارهای جهانی باز کند و هم با توجه به مشکلات در زمینه های مختلف یک نشاط روانی را در جامعه بوجود خواهد آورد.
این عضو جبهه اصلاح طلبان تصریح کرد: ما چهار عنصر را به عنوان مرجع برای حل مشکلات و موانع پیشنهاد می کنیم؛ اولین عنصر شامل امنیت می باشد که امروز به امنیت شغلی فکری و رفاه نیازمندیم تا ملت ما فارغ از هرگونه دسته بندی حق بدیهی خود یعنی رفاه اقتصادی را داشته باشد.
جلودارزاده خاطرنشان کرد: دومین عنصر در این راستا نیز اعتقاد داشتن به اینکه اسلام منادی آزادی است با این مضمون که آزادی بیان اندیشه و فکر و روش درچارچوب قانون داشته باشیم.
وی گفت: ما اصلاح طلبان یک سلیقه ای هستیم که مظلوم واقع شده و انتخاب اول ما نیز خاتمی می باشد و اگر ایشان نیاید اجماع ما روی یک کاندید خواهد بود و در صورت ورود ایشان همگی کنار خواهند کشید.
دولت جدید اگر موفق بود، مردم باز آنها را انتخاب می کردند
روح الامینی در بخش دوم صحبت های خود بیان کرد: نکته ای که این روزها در تعدد افراد شاخص مطرح است، بیشتر صورت مسئله و شعارهای مشترک می باشد که در این راستا راهکارها کمتر آشکار می شود و اگر تحلیل محتوای این افراد را عیار سنجی کنیم، خواهیم دید که تشابه در شعارها زیاد می باشد؛ اما چیزی که جای آن خالی است راهکارها می باشد و با وجود گذشت سه دولت کارگزاران و اصلاحات و اصولگرایی و سه کارنامه ورق خورده، هرآنچه که در توان داشتند انجام دادند و فضای جدید نباید کپی آنها باشد؛ زیرا که اگر موفق بودند مردم باز آنها را انتخاب می کردند.
ابطحی نیز در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: اگر در واقع بخواهیم به حماسه سیاسی دست پیدا کنیم همدلی و وحدت ملی را نباید فراموش کنیم تا یک ملت بتواند ایجاد حماسه کند و اینکه می گویند اگر فلان شخص بیاید همه متفقیم، پس امیدواریم بیاید و باید بدانند که نظام نیز راه را نبسته است ولی آنچه مهم است حمایت مکرر این ها را از عوامل فتنه فراموش نخواهیم کرد و از آنها نیز می پرسیم طرح مناسک چه شد؟
وی بیان کرد: کاری در جبهه اصلاح طلبان صورت گرفت که خاتمی نیز گفت: صدای دشمن از اردوگاه اصلاح طلبان بلند شده و شخصیت های برجسته ای را می بینیم که عوامل موصاد شده اند و آیا شما مهاجرانی و حقیقت جو و سازگارا و اکبر گنجی را کجا می بینید؟
عضو جبهه پایداری با اشاره به خدمات درخشان دولت های گذشته گفت: هر دولتی در وسع خود کاری کرده؛ اما اگر قوت و ضعف ها را بسنجیم عاملی برای انتخاب اصلح در انتخاب آینده خواهد بود.
ابطحی افزود: تحریم ها، سوء تدبیرها و مافیاهای اقتصادی علل مشکلات اقتصادی بوده که ما گره های اقتصادی را در جای خود نمی بینیم؛ زیرا که ساختار اقتصاد ساختار ناسالمی است و اگر ما هم بخواهیم حرکتی در اصلاح آن انجام شود فریاد بسیاری برخاسته می شود تا جایی که حتی ما از افرادی توقع داریم که از آبروی خود بگذارند، عقب نشینی صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: من کواکبیان را به عنوان یک اصلاح طلب از بعضی از اصولگرایان بهتر می دانم؛ زیرا که مواضع خود را بخوبی و آشکار و صادقانه بیان می کند؛ ولی برخلاف آن ما در دام بعضی ها افتاده ایم که سیاست عین دیانت را در ریش گذاشتن و انگشتر عقیق در دست کردن می دانند، نه اینکه سیاست را بر اساس مواضع دین بیان کنند و همین که اینها مسلمانند و نماز خوانده و ریش می گذارند و اصولگرا هستند، باید از آنها پرسید که آیا این سیاست اسلامی است؟
آنهایی که می گویند اصلاح طلبان باید توبه کنند، خود توبه نمایند
جلودارزاده نیز در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: من به عنوان روزنامه نگار و فعال سیاسی می گویم که تناقض آنجایی است که خاتمی را غیر مستقیم با واژه فتنه متهم می کنند. این سخن خاتمی مربوط به اواخر 79 بوده است؛ ولی آنچه مشخص است دوستان پیشنهاد می کنند که اصلاح طلبان توبه کنند، ما هم توصیه می کنیم که آنها توبه کنند و در هیچ جای قانون نداریم که کسی از عملکرد خود توبه کند و ما نیز التزام خود را به قانون بیان کرده ایم.
وی بیان کرد: برخی از دوستان می گویند که همه اصلاح طلبان را از تیغ بگذرانید؛ ولی بنده می گویم شورای نگهبان حق ندارد بر خلاف قانون عمل کند و ما معتقدیم که استقلال یعنی ما از یوغ بیگانه بیرون بیاییم و آزادی هم یعنی آزادی بیان و نقد و جمهوری هم یعنی نظامی مبتنی بر رای مردم با عنایت به قوانین اسلامی.
برخی از دوستان از خاتمی انتظار رفتاری فرا قانونی داشتند
این روزنامه نگار اصلاح طلب تصریح کرد: خاتمی در مواقع بسیار متعددی در دوران ریاست جمهوری خود ایستادگی نشان داد؛ اما آنچه مشخص است این است که برخی از دوستان از خاتمی انتظار رفتاری فرا قانونی داشتند که ایشان چنین اعتقادی نداشت تا از اختیارات قانونی فراتر رود، اما تجربه هشت سالی که ایشان رئیس جمهور بود و هشت سالی که برما خیلی سخت گذشت این تجربیات جلو روی خاتمی است و اگر لطف کند و تشریف بیاورد حتما تا جایی که قانون اجازه دهد، ایستادگی خواهد کرد.
جلودار زاده افزود: برخی نیز خاتمی را به حمایت از فتنه متهم می کنند که ما نیز می گوییم که در قانون اساسی و قضایی ما واژه حصر کجاست و خاتمی نیز فرمود که اگر از ما انتقادی دارید ما را محاکمه کنید و آنجا ما جواب دهیم.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که به کار گرفته می شود بر اساس توانایی است و نه بر اساس رویکرد و بر اساس توانایی ها کل هیئت دولت مشخص می شود و تفاوت دولت خاتمی و قبلی و بعدی را آمارها مشخص می کند و درآمدی که در هفت سال اخیر داشته ایم نشان از عملکرد متفاوت است.
ابطحی در پایان گفت: آمارها آنچه نشان می دهد ما تا یک سال قبل شاخص های مثبت داشتیم و ضریب جینی را کاهش دادیم و توزیع درآمدهای ملی به وضع اقشار آسیب پذیر کمک کرد و این بی انصافی است که برخی بگویند دولت احمدی نژاد کاری در رابطه با اقتصاد نکرد یا کمتر کرد تا جایی که حتی خاتمی نیز کار احمدی نژاد را در رابطه با یارانه ها ستود و اینها قانون بود؛ اما آن لایحه در مجلس توسط طیفی از اصولگرایان و اقلیت اصلاح طلبان به سخره گرفته شد.