کد خبر:۲۳۶۲۷۹
پژوهشگر و متخصص پزشک اجتماعی:

SID جهان به سمت پروسیجر‌های گرانقیمت می‌رود

پژوهشگر و متخصص پزشک اجتماعی گفت: SID درجهان به سمت پروسیجر‌های گرانقیمت می رود و هراندازه حق الزحمه پزشکان افزایش می‌یابد تعداد جراحی‌ها نیزبه همان نسبت رو به افزایش است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دکتر محمد خواجه دلویی امروز در جمع اساتید ودانشجویان پزشکی دردومین کنگره کشوری اخلاق پزشکی ویژه دستیاران در باب موضوع تقاضا‌های القا شده برای مراقبت‌های پزشکی، درسالن شهید چمران بیمارستان قائم مشهد گفت:آتچه حائز اهمیت است این است که چرا این تقاضا‌ها شکل می‌گیرد.


وی بیان داشت: اساسی‌ترین علت وجود تفاوت میان ارائه خدمات پزشکی با بازاراقتصاد است، خدمات پزشکی نیاز اجتناب ناپذیر همه انسان‌ها است، شاید ما نخواهیم مسکنی برای خودتهیه کنیم و یا نیاز به خرید وسیله  نقلیه را درخود نبینیم اما در بحث خدمات پزشکی کالا‌هایی وجود دارد که نیازاجتناب ناپذیرماست، اگر بیماری به سراغ ما بیاید ما باید در جهت درمان اقدام کنیم.


وی در ادامه افزود: مبحث دیگر ارائه دهنده خدمات و گیرنده آن است گاهی پیش می‌آید خریدار برای خرید جنس خود فهم اطلاعاتش از فروشنده بیشتر باشد در اینصورت در خرید کالای مورد نظر کمتر متضرر می‌شود اما در پزشکی اطلاعات فروشنده از خریدار در اکثر مواقع بیشتر است و همین امر موجب القای تقاضا یا تقاضای القا شده می‌شود.


 پژوهشگر و متخصص پزشک اجتماعی  افزود: براساس مطالعات انجام شده بر روی 300 پزشک ساکن در تهران در مواردی مانند جنسیت، هزینه خدمت گرفته شد مشخص شد بیشتر این پزشکان در تقاضای القا شده در بحث جنسیت و هزینه خدمت بسیار بالاتر از آنچه فکر می‌کردیم عمل کردند. نتیجه این بود تقاضای القا شده بر اساس جنسیت در خانم‌ها بیشتر بوده و به هر اندازه تمایل به درآمد بیشتر باشد این القا نیز افزایش می‌یافته.


دلویی با ارائه این پرسش ادامه داد: آیا همیشه  SIDجنبه منفی دارد؟ خیر چونSIDدو روی یک سکه است که یک طرف آن کاملا منفی و طرف دیگر آن کاملا مثبت است در بسیاری از موارد بیمار نمی‌داند که چه چیز به نفع اوست و در نهایت دکتر را امین خود می‌داند و از او نظر خواهی می‌کند پس وجود نقص دانش خود در بسیاری از موارد موجب افزایش تقاضای القا می‌شود.


پژوهشگر و متخصص پزشک اجتماعی گفت: اگر ما از یک فرد سالم که هیچ مشکلی ندارد تقاضای تزریق آمپول بکنیم مقاومت خواهد کرد زیرا او خود را سالم می‌پندارد و این در حالی است که بسیاری از مردم ما نیاز به چکاپ دارند.نبود این احساس نیاز موجب می‌شود که ما تقاضا را در جامعه القا کنیم و این جنبه SIDاست.


وی بیان داشت: تفاوت بین ارائه خدمات و بازار اقتصاد باعث می‌شود SIDجنبه منفی پیدا کند بحث محدودیت رقابت و بسته بودن دست دارو سازان برای تبلیغ در رسانه‌ها تفکر انسانی بودن خدمت و تفکر غیر انتفاعی بودن خدمات موجب می‌شود ما SIDرا به جنبه مثبت آن نزدیک کنیم.


دلویی با بیان اینکه جراحی پلاستیک برای اولین بار در سال 1856 و در جنگ کریمن استفاده شد گفت: در جراحی پلاستیک  برای اولین بار جهت التیام زخم‌های سوختگی حاصل از جنگ شکل گرفت اما متاسفانه در سال 1997 در آمریکا دو میلیون نفر جراحی پلاستیک جهت زیبایی انجام دادند و رشد این شکل جراحی ها 147 درصد در سال گزارش شده است.


وی گفت: SIDدر هر روز به سمت پروسیجر گران قیمت می‌رود و با افزایش هزینه پزشکان این جراحی‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند. اجتناب ناپذیر است نیم‌شود این را کتمان کرد تقاضا خیلی وقتها با نیاز واقعی مغایرت دارند شاید چاره بسیاری از مشکلات کنونی مقاله‌ای باشد که در سال 2011 در یکی از نشریات انگلیسی به چاپ رسید که گفت: یک کلمه می‌تواند زندگی شما را نجات دهد و آن گفتن NOدر مقابل تقضاهایی که مدام از شما خواسته می‌شود.

 


 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار