گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اردیبهشت ماه شیراز همواره بسیار خاطره انگیز بوده و مردمانش این ماه را دوست داشته و خاطرههای زیادی در دل دارند.
یکی از بهترین خاطره ها که عشق در وجود مردم نهاد و آنان را با خاطره های مردان دلیرجنگ آشنا کرد اجلاس بزرگ سرداران و 14 هزار و 400 شهید استان فارس در سال 90 بود.
اجلاسی که قبل از برگزاری آن با برافراشته شدن عکس های شهدا در خیابان های شهر همراه شد. عکس هایی که برای رزمندگان دوران جنگ خاطره های زیادی را زنده کرد و برای نسل های امروز نیز درس شد تا آنان نیز با مجاهدت، شهادت و بصیرت شهدا و رزمندگان دفاع مقدس آشنا شده و بدانند که شهدا دوستدارشان بود و جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند تا نسل امروز با آرامش زندگی کنند.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان این کنگره که پس از گذشت سال ها از جنگ در فارس برگزار شد در واقع حرکت عمیق فرهنگی به شمار می رفت که به نحو مطلوبی کلید خورد و برگزار شد.
در استان فارس که مهد علم، ادب، تمدن و فرهنگ اصیل ایرانی است قدم های زیادی برداشته شد و با برگزاری 1300 یادواره در سطح بخش ها و شهرها مقدمه های برگزاری اجلاس بزرگ سرداران و 14 هزار و 600 شهید فارس فراهم شد.
به همین مناسبت سرتیپ مجتبی میناییفر، از رزمندگان جنگ و رئیس کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید استان فارس در گفت وگویی به تشریح دستاوردهای این کنگره و برنامه ها پرداخت.
مینایی فر گفت: نقطه قوت و افتخار این کنگره که امسال در سومین سالگرد آن هستیم،دیدار با امام خامنهای رهبر و مقتدایمان بود که با استقبال پرشور جمعی از مردم و مسئولان فارس انجام شد.
وی ادامه داد: پس از اینکه رهبری شیراز را سومین حرم اهل بیت(ع) نامیده بودند ایشان دومین پیام خود را مبنی بر اینکه تعداد 14 هزار و 600 شهید نشان می دهد که تمام استان درگیر جنگ بوده است، بیان فرمودند.
رئیس کنگره سرداران و 14هزار و 600 شهید استان فارس تاکید کرد: معتقدیم باید کاری کنیم که عدد 14 هزار و 600 در ذهن مردم و انقلاب نهادینه شود و فارس همچنان در عرصه های مختلف در قله بماند.
مینایی فر تصریح کرد: در اجلاس بزرگ شهدا هر شب 15 هزار نفر را پذیرا بودیم و این از نمونه بارز این اجلاس بود.
وی ادامه داد: برای نخستین بار مراجع معظم تقلید از جمله آیات عظام آیت الله مکارم و نوری همدانی در کنگره بزرگ شهداحضور یافتند.
رئیس کنگره سرداران و 14هزار و 600 شهید استان فارس افزود: آنچه حائز اهمیت است اینکه آیت االله مکارم شیرازی در سخنان خود اعلام کردند در طول عمرم چنین برنامه باشکوهی را ندیده بودم و شاید شما نیز ندیده باشید.
گام مهم ما در سال گذشته صدور شناسنامه شهدا بود
میناییفر تصریح کرد: یکی از کارهای شاخص دیگری که در پی کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید فارس انجام شد صدور شناسنامه های شهدا در فارس و انتشار تمبرهای پستی بود که برای نخستین بار انجام شد و باید از تلاش های ویژه غلامرضا نجار، مدیرکل پست استان فارس و نعمتی، مدیرکل ثبت احوال استان فارس قدردانی ویژه داشت.
وی گفت: اگر چه برخی از مسئولان برخی از انتظارات را برآورده نکردند؛ اما برخی دیگر بخوبی وظایف خود را انجام دادند.
انتشار 40 عنوان کتاب به همراه بیش از 500 یادواره در سال 91
رئیس کنگره سرداران و 14هزار و 600 شهید استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در سال 91 بعد از اجلاسیه، 40 عنوان کتاب به عنوان آثارماندگار منتشر شد.
میناییفر افزود: در نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس 10 عنوان کتاب شامل دو رمان و مابقی از زندگینامه شهدا رونمایی شد.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری یادواره های شهدای تخریب چی، مخابرات و اطلاعات در سال گذشته از یادواره های شاخص بود که در سال گذشته برگزار شد.
وی افزود: در سال 91 بیش از 500 یادواره مردمی را برگزار کردیم که 80 یادواره توسط ادارات و محلات در شیراز برگزار شد که از نمونه های بارز این یادواره ها می توان به یادواره شهدای محله کشن،مهدی آباد و گلستان عنوان کرد.
رئیس کنگره سرداران و 14هزار و 600 شهید استان فارس ادامه داد: امسال در سال 92 نیز یادواره های مختلفی در دست برنامه است که از جمله آن می توان به برگزاری یادواره شهدای سرباز با همکاری سپاه، ارتش و نیروی انتظامی، یادواره شهدای امدادگران و عرصه پزشکی، مربیان آموزشی و نظام عقیدتی و تجلیل از شهدای واحد ادوات و ضدزره به عنوان واحد پشتیبانی و رزم اشاره کرد.
میناییفر بیان داشت: در ادامه کارهای انتشارات سرداران و 14 هزار و 600 شهید استان فارس کار تالیف 20 عنوان کتاب در دست برنامه است که بر اساس آن به عنوان نخستین کار، کتاب زندگینامه شهید سرلشکر شهید جاودانیان از طرف همکاران سپاهی در روز 29 فروردین ماه امسال و در روز ارتش به همکاران ارتشی اهدا که با استقبال بی نظیری مواجه شد و در مرحله نخست 4000 جلد توزیع و چاپ مجدد آن آغاز شد.
وی افزود: برخی دستگاه های فرهنگی همسو نیستند و این در حالی است که اگر ارشاد، اوقاف و تبلیغات اسلامی حمایت کنند کتاب بیشتری می توانیم منتشر کنیم.
رئیس کنگره سرداران و 14هزار و 600 شهید استان فارس تصریح کرد: کتاب شهید بامداد را به هر استانی فرستادیم استقبال کرده و درخواست ارسال مجدد را دادند؛ ولی در استان فارس هیچ کس درخواست دیگری ندارد.
تاکید برپاسداشت منزلت شهدای زنده در فارس خانواده شهدا کادو نمی خواهند؟!
مینایی فر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: معتقدیم جانبازان شیمیایی، جانبازان قطع نخاع و بالای 70 درصد شهید زنده هستند و باید برای حفظ منزلت آنان برنامه ریزی ویژه شود.
****وی افزود: سرکشی و دیدار با خانواده شهدا ملاک نیست آنان احتیاج به کادوی مسئولان ندارند باید جایگاه جامعه ایثارگری تعریف شود و تا مردم جایگاه خانواده شهید و ایثارگر را بدانند.
رئیس کنگره سرداران و 14هزار و 600 شهید استان فارس که خود از یادگاران دفاع مقدس است در بخش دیگری از مصاحبه خود به طرح سوالاتی در زمینه زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا در استان پرداخت و افزود: آیا خواسته زیادی است که سردرب تمام ادارات بنویسند برای شادی روح شهدا صلوات؟؟
میناییفر ادامه داد: چرا خطبای ما در ابتدا و آخر سخنرانی های خود یادی از 14 هزار و 600 شهید فارس نمی کنند؟؟
وی گفت: معتقدیم باید بیش از پیش شهدا را برای مردم معرفی کرد و شیراز را تنها تخت جمشید، حافظیه و سعدیه ندانند، بلکه معرفی شهدا را یکی از معیارها در کنار اینها قرار دهند.
رئیس کنگره سرداران و 14هزار و 600 شهید استان فارس خاطرنشان کرد: جای بسی تاسف است در شیراز که مردمان آن با دیدن عکس شهدا سر بلند حرکت می کردند عکس زیبای شهدا را با بنر مالیات عوض کردند آیا اینها خواسته زیادی بود؟!
میناییفر ادامه داد: باید در هفته شیراز برنامه ویژه ای به شهدا اختصاص دهیم و از بودجه میلیاردی استان نیز اعتباری ویژه ای برای کنگره شهدا اختصاص دهیم. آیا نمی شود در شیراز سایت ویژه شهدا باشد تا اطلاع رسانی لازم در آن صورت گیرد.
وی تصریح کرد: همه نوع شبکه تلویزیونی در کشور داریم، آیا نمی شود یک شبکه را به عشق شهدا و به نام شهدا راه اندازی کرد؟
رئیس کنگره سرداران و 14هزار و 600 شهید استان فارس خاطرنشان کرد: ما شنیده ایم اعتباراتی برای ساخت مقبره شهدای گمنام دانشگاه های شیراز و آزاد اختصاص یافته، اگر آمده چرا کارهای اجرایی انجام نمی شود و اگر هم نیامده چرا دفاع نمی کنند تا مقبرههای شهدای گمنام از وضعیت فعلی نجات یابند و دارای مقبره در شأن باشند.
میناییفر تاکید کرد: تنگه الله اکبر شیراز نیز که میزبان شهدای گمنام است امروز نیازمند مقبره شایسته است و نباید مسئولان در این زمینه کوتاهی کنند.
وی گفت: مسئولان متولی بیایند و این سوالات را پاسخ بدهند، اما نه اینکه تنها بگویند این سرکشی ها را از خانواده شهدا داشته ایم، اینها باید انجام شود؛ اما نگاه و اعتقاد ما کار ماندگار و اثرگذار است که باید به آن عمل شود.