کد خبر:۲۳۷۹۷۱
لاریجانی در مراسم رونمایی از پایگاه جامع آثار شهید مطهری :

آثار استاد مطهری از استحکام عقلانی برخوردار است

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر جایگاه نادر استاد مطهری در میان سایر اندیشمندان هم‌عصر خود، گفت: استاد مطهری شخصیتی شخصیت‌ساز است که سیمایی واقعی از فکر و معرفت اسلامی را ارایه کرده است.
آثار استاد مطهری از استحکام عقلانی برخوردار است

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» علی لاریجانی عصر دیروز (یکشنبه 15 اردیبهشت) با حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در مراسم رونمایی از پایگاه جامع آثار شهید مطهری با تاکید بر نقش این پایگاه در ترویج آرا و عقاید این مرد بزرگ، تصریح کرد: این پایگاه دسترسی به آثار شهید مطهری را آسان و امکان بهره‌مندی از آثار و اندیشه‌های وی در زمان‌های مختلف را فراهم کرده است.

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: استاد مطهری یکی از افراد نادر در تاریخ معاصر در زمینه تفکر و اندیشه اسلامی است که این نادر بودن به جهت افکار همه‌جانبه ایشان است که تک‌بُعدی نیست و سیمایی واقعی از فکر و معرفت اسلامی را ارایه کرده است.

 

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های بارز شهید مطهری این بود که افکارش را با زبان ساده‌تر از سایر رو‌ش‌های معمول ترویج می‌داد و یکی از دغدغه‌های اصلی وی بیان ساده و شیوای تفکر اسلامی برای جذب نسل جوان بود.

 

لاریجانی با تاکید بر اینکه زیربنای فکری شهید مطهری تفکر فلسفی و کلامی بوده است، گفت: اکثریت آثار استاد مطهری از استحکام عقلانی برخوردار است و به همین دلیل رجوع به این آثار همواره سیر صعودی داشته و منحصر به زمان خاصی نیست که این جهت در سایر متفکران هم‌عصر وی زیاد نیست.

 

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: خصوصیات فکری شهید مطهری علاوه بر استحکام عقلانی به زبان ساده نیز بیان شده و از دیگر سو به دلیل چندضلعی بودن، جذابیت و کمال دارد.

 

لاریجانی گفت: بنیاد شهید مطهری و پایگاه اطلاع‌رسانی ایشان کاری بزرگ را باید دنبال کند و این کار بزرگ ترویج آثار و عقاید این معلم شهید در داخل و خارجی از کشور است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آثار شهید مطهری تاکنون بیشتر به زبان عربی بازانتشار داده شده است، گفت: جامعه جهانی امروز نیازمند تفکرات شهید مطهری است به ویژه اینکه در سال‌های گذشته موج بیداری اسلامی در کشورها به‌وجود آمده و به نظر می‌رسد رجوع به آثار شهید مطهری می‌تواند به شکوفایی افکار در این زمینه تحقق بیشتری بخشد.

 

لاریجانی یادآور شد: یکی از موضوعات مهمی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کردند این است که مسیر را باید طوری سامان داد که نقد و بررسی افکار شهید مطهری بتواند تحقق عملی یابد.

 

 نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر توجه جامعه دانشگاهی و حوزوی به آرا و اندیشه‌های معلم شهید مطهری تصریح کرد: هم‌اکنون بسیاری از رساله‌ها در دانشگاه‌ها و حوزه‌عای علمیه به بررسی ابعاد مختلف تفکر شهید مطهری اختصاص یافته که این امر حکایت از این است که وی به‌عنوان یک متفکر نادر و بزرگ در عصر کنونی توانسته است نقش‌آفرینی کند.

 

وی با تاکید بر وجوه مختلف فکری شهید مطهری، افزود: به‌عنوان مثال شهید مطهری در زمینه اقتصاد اسلامی، یادداشت‌های بسیار خوبی داشتند که بعدها این یادداشت‌ها به شکل مجموعه‌ای گردآوری شده و بازخوانی این مجموعه موید این امر است که شهید مطهری مسائل مهمی را در زمینه اقتصاد اسلامی عنوان داشته که همچنان با گذشت سی و اندی سال از شهادت وی دارای تازگی است.

 

لاریجانی همچنین با اشاره به تاکیدات شهید مطهری در حوزه عدالت اجتماعی افزود: این اندیشمند بزرگ عدالت اجتماعی را به‌عنوان یکی از ستون‌های قوام‌یافته انقلاب اسلامی می‌داند و در این زمینه به جد معتقد است که تداوم انقلاب اسلامی با آزادی اندیشه میسر خواهد بود.

 

رئیس نهاد قانونگذاری در این‌باره تصریح کرد:‌ البته در آرای شهید مطهری آزادی اندیشه با آزادی عقیده متفاوت است چرا که وی برخی عقاید را باعث جمود جامعه می‌داند.

 

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نهم افزود: در شرایط کنونی در جامعه وقتی از آزادی فکر سخن می‌گوییم، تنگ‌نظری‌هایی وجود دارد که به منظور رفع آنها، ترویج بیشتر آرای شهید مطهری می‌تواند راهگشا باشد و باید به این نکته اشاره داشت که وقتی از آزادی فکر سخن می‌گوییم این مسئله به معنای این نیست که هر یک از طرفین درست می‌گویند و مهمترین رهاورد مثبت آزادی فکر این است که فضایی به وجود می‌آید که در این فضا نواقص دیده می‌شود.

 

وی معنویت را از دیگر محورهای مهم تفکر شهید مطهری دانست و افزود: بنابر تفکر شهید مطهری اگر همه شرایط را در یک جامعه در نظر بگیریم ولی در این جامعه زمینه معنویت و توجه به اخلاق‌گرایی فراهم نباشد، جامعه رو به انحطاط خواهد رفت و ایشان این شرایط را جزو مسائل لازم برای انقلاب می‌دانستند که پویایی و حیات انقلاب اسلامی به آن وابسته است.

 

لاریجانی تطبیقی بودن آثار شهید مطهری را از دیگر وجوه برجسته آثار برجای‌مانده از وی دانست و گفت: تطبیقی بودن آثار شهید مطهری یکی از وجوه مشخص آثار وی است که به‌عنوان مثال مجموعه‌ای تحت عنوان «شرط مبسوط منظومه دقایق» از جمله این آثار است که بسیار مهم است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: استاد مطهری شخصیتی شخصیت‌ساز است و پایگاه اینترنتی جامع استاد مطهری باید از این ظرفیت به بهترین وضع استفاده کرده و آثار وی را به صورت آسان و ساده با بهره‌مندی از نوآوری‌های نوین در دسترس افراد و جوانان قرار دهد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی کتاب با حضور در «سالن یاس، کارنامه نشر» از کتاب «شاخص‌های فرهنگ عمومی کشور» متعلق به نهاد کتابخانه‌های عمومی رونمایی کرد.

 

گفتنی است در این دیدار پورمحمدی قائم مقام وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام مسعودپور معاون حقوقی، امور مجلس و استانها و اسماعیلی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رئیس مجلس شورای اسلامی را همراهی کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار