گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ امام على علیه السّلام فرمودند:راستگو بودن و پرهیز نمودن از دروغ، زیباترین اخلاق و بهترین ادب است. (غرر الحکم - باب صدق) و ملت مسلمان ایران به لحاظ پای بندبودن به اصول و مبانی دینی و شرافت اخلاقی، راستگویی، عدالت و عدم خیانت که هریک از آنها یک اصل و بنیاد اخلاقی محسوب می شوند بنیادگراست و به آن افتخار میکند.
امسال به دلیل نامگذاری سال سیاسی و اقتصادی توجه به شاخص راستگو بودن و صداقت مهم است زیرا بعد از8 سال رئیس جمهوری قرار است انتخاب شود که نقاط ضعف رئیس جمهور فعلی را نداشته و نقاط مثبت آن را دارا باشد و این اهمیت در بیانات مقام معظم رهبری طی سال ها در ذیل آمده است.
1.شما با عمل خودتان، عنصر دین، ایمان، عدالت و صدق را در معادلات جهانى وارد کردید، در حالى که صداقت و راستگویى در معادلات سیاسى دنیا گمشده است. هیچکس از یک سیاستمدار توقع ندارد که راست بگوید؛ مى گویند راست مى گوییم، اما خودشان هم مى دانند که همین حرف هم دروغ است. صدق و صفا و راستگویى به عنوان ادبیات سیاسی و به وسیله ى مسلمانها و ملت مؤمن ایران در معارف جهانى وارد شد. (بیانات در دیدار مردم استان سمنان 1385/08/17)
2.همه مردان و زنان را به امانت و راستگویى توصیه و دعوت مىکنم که رسول خدا(صلّىاللَّهعلیهواله) نشانهى حقیقى مؤمن را حفظ امانتها و صدق لهجه و راستگویى معیّن فرمود.( خطبههاى نماز جمعهى تهران 1368/07/28)
3.جهاد چهار شعبه دارد: امر به معروف، نهى از منکر و راستگویى و صداقت در مواضع؛ درست همین معنایى که امروز ما در موضعگیرى معنا مىکنیم؛ یعنى انسان در مواضع سیاسى و اجتماعى صداقت داشته باشد. بنابراین صدق در مواضع، خودش جهاد است. «من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا اللَّه علیه» به آن معناست.( توصیههایی اخلاقی از رهبر معظم انقلاب 1390/06/06)
4.ملت ایران به لحاظ پای بندبودن به اصول و مبانی دینی و شرافت اخلاقی، راستگویی، عدالت و عدم خیانت که هریک از آنها یک اصل و بنیاد اخلاقی محسوب می شوند بنیادگراست و به آن افتخار می کند.اما غربیها، بنیادگرایی را با تحجر، نفهمیدن منطق و نادیده گرفتن پیشرفتهای دنیا برابر دانسته اند و بر همین اساس این تهمت و دروغ را به ایران اسلامی نسبت داده اند تا اسلام را از چشم جوامع مسلمان بیندازند و مانع از گرایش توده های غربی به سوی اسلام شوند(دیدار جمعی از علما و روحانیون با رهبر انقلاب در آستانه ماه مبارک رمضان 1371/11/25)
5.مىگوییم «البته که ما بنیادگرا هستیم.» انکار و نفى هم نمىکنیم. پایبندى به اصول که بد نیست! شرافت اخلاقى هم یک اصل است؛ راستگویى هم یک اصل است؛ عدالت هم یک اصل و بنیاد اخلاقى است؛ خیانت نکردن هم یک بنیاد اخلاقى است، تکذیبِ کارهاى بد هم یک بنیاد اخلاقى است.( بیانات در دیدار جمعی از روحانیون 1371/11/25)
6.هنگامى که در مذاکرات مجلس، نشانه هاى تقوا و راستگویى و پایبندى به ارزشهاى اخلاقى و حس مسؤولیت مشاهده شود، فضاى کشور به عطر این خصال پسندیده معطر خواهد شد.( پیام به مناسبت آغاز به کار چهارمین دورهی مجلس شورای اسلامی 1371/03/07)
7.یکی از اصول اخلاقی اسلام و مصداق بارز تقوا و امانت که جزء صلاحیتها و شرایط رئیسجمهور در قانون اساسی به شمار آمده است. صداقت و راستگویی است. آقای بنیصدر این شرط را نقض کرده و اساس کار خود را بر عدم صداقت در اظهار و در عمل نهاده است.( نطق در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی کفایت سیاسی بنیصدر1360/03/31)