کد خبر:۲۳۸۰۶۶
شاه‌آبادی در نشست خبری اعلام کرد:

توجه به ظرفیت‌های داخلی در تولید آثار هنری/ طراحی پوشش مشخص برای آقایان تا سال 92

معاون هنری وزارت ارشاد گفت: در تولید آثار هنری به ظرفیت‌های داخلی کشور توجه ویژه‌ای داشتیم و برای پتانسیل‌های هنرمندان ارزش شایانی قائل هستیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حمید شاه‌آبادی در نشست خبری معاونت هنری وزارت ارشاد که ظهر امروز در تالار رودکی برگزار شد، گفت: از اولین نشست مطبوعاتی حدود سه سال می‌گذرد، در این دوره یک انرژی جدیدی در معاونت هنری وزارت ارشاد ایجاد شده و ساماندهی رخدادهای هنری را شاهد بوده‌ایم و آثار هنری هنرمندان مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
 
وی ادامه داد: باید اعتراف داشته باشیم که در این سه سال کاستی‌هایی وجود داشته است، البته به کارهای مثبتی که در این معاونت صورت گرفته نیز افتخار کنیم.
 
معاون هنری وزارت ارشاد ادامه داد: در تمامی آثار هنری که تا به حال تولیده شده به ظرفیت‌های داخلی کشور توجهی ویژه شده و به پتانسیل‌های هنرمندان بها داده شده است.
 
شاه‌آبادی با اشاره به اینکه‌ در آثار هنری از دیگر کشورها تقلید نکرده‌ایم، اظهار داشت: طرح‌های جدید که در این دوره انجام شده است همگی کیفیت‌محور بوده؛ بیش از 30 طرح عمده و ملی تصویب شده که برخی از آنها به نتیجه رسیده و مابقی نیز در حال انجام است که طرح هفته هنر استان‌ها،‌ طرح حکمت رضوی و بنیاد ادبیات نمایشی از جمله این طرح‌هاست.
 
وی گفت: قصد داریم برای صیانت از طرح‌هایی که در این سه سال تصویب شده کتاب و مستندی تهیه کنیم تا سرآغازی باشد برای دولت بعدی؛ سال گذشته برای معاونت هنری وزارت ارشاد سال حساسی و پرتراکم از نظر حجم برنامه‌ها بود و خوشبختانه با وجود کمبود بودجه هیچ کدام از طرح‌ها تعطیل نشد.
 
معاون هنری وزارت ارشاد اضافه کرد: بودجه‌ای که مجلس شورای اسلامی برای معاونت هنری وزارت ارشاد تصویب کرده بود با بودجه‌ای که معاونت اداری مالی وزارت ارشاد ابلاغ کرد، تفاوت بسیاری داشت؛ بودجه ابلاغی معاونت اداری مالی وزارت ارشاد 23 درصد بود و با این بودجه طبیعتاً باید تمام طرح‌ها متوقف می‌شد، ولی با همکاری وزیر ارشاد 50 درصد بودجه به ما تعلق گرفت و با آن تمام طرح‌ها را اجرایی کردیم.
 
شاه آبادی ادامه داد:‌ از 17 فروردین که آغاز رسمی سال است برنامه‌های معاونت هنری وزارت ارشاد آغاز شد که در این میان می‌توان به برنامه هنر انقلاب اسلامی اشاره کرد.
 
طراحی پوشش مشخص برای آقایان تا سال 92
 
وی با بیان اینکه معاونت هنری حوزه‌های فراوانی دارد که یکی از آنها حوزه مد و لباس است، گفت:‌ برای این حوزه 14 ماموریت تعیین شده که در نظر داریم در سال 92 برای آقایان یک پوشش مشخص طراحی کنیم؛ پژوهش‌های میدانی برای طراحی پوشش لباس مردان متکی بر نمادهای اسلامی و ایرانی در حال انجام است که امیدواریم این کار بزودی به سرانجام برسد.
 
معاون هنری وزارت ارشاد تصریح کرد:‌ در سال 92 فراخوان طراحی لباس ویژه مردان را خواهیم داشت تا بتوانیم لباسی با سلیقه و فرهنگ مردم ایرانی طراحی کنیم.
 
شاه آبادی اضافه کرد: موسسات تک منظوره‌ای در حوزه مد و لباس تاسیس کرده‌ایم تا تمامی فعالیت‌ها از قبیل عکاسی و تصویربرداری در حوزه مد و لباس، طراحی پارچه و فعالیت موسسات پژوهشی که در این حوزه صورت می‌گیرد، تحت نظارت موسساتی که مجوز رسمی از معاونت هنری وزارت ارشاد دریافت کرده‌اند، باشد.
 
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره‌ها از هفته گذشته آغاز شده که اولین جشنواره در شهر مشهد بوده است؛ از طرفی دیگر امسال به ساماندهی هنرستان‌ها توجه جدی داریم؛ همچنین در سال 92 محلی را برای نمایشگاه دائمی در نظر گرفته‌ایم تا از طریق آن آثار هنرمندانی که در هنرستان‌ها هستند را در معرض نمایش قرار دهیم؛ در حال حاضر 2870 آموزشگاه آزاد هنری در کشور وجود دارد.
 
معاون هنری وزارت ارشاد اضافه کرد: 670 گروه تئاتر دارای پروانه موقت هستند که کار تجمیع این پروانه‌ها بسرعت در حال انجام است؛ در نظر داریم گروه‌های تئاتری دارای پروانه ثابت شوند و بودجه مشخصی برای آنها در نظر گرفته شود.‌ شورای نظارت استانی وظیفه نظارت بر گروه‌های تئاتری را برعهده دارد. 
 
برگزاری جشنواره موسیقی جوان، برای اولین بار 
 
شاه‌آبادی ادامه داد:‌ امسال برای اولین بار جشنواره موسیقی جوان را برگزار خواهیم کرد و امیدواریم این جشنواره در نیمه اول سال 92 به نتیجه برسد؛ این جشنواره به جوانانی که در حوزه موسیقی ایرانی به فعالیت می‌پردازند، اختصاص دارد.
 
وی با اشاره به جشنواره فجر گفت: فعالیت‌هایی دیگر مانند ایجاد هولوگرام ملی و برچسب اطمینان برای این جشنواره در نظر گرفته شده است؛ همچنین به منظور حمایت از آلبوم‌هایی که در این سه سال مجوز گرفته‌اند جشنواره قطعات برتر را برگزار خواهیم کرد تا به نوعی از هنرمندان این آلبوم‌ها حمایت کرده باشیم.
 
معاون هنری وزارت ارشاد افزود: امروز فراخوان جشنواره موسیقی فجر اعلام می‌شود؛ این جشنواره 26 مرداد در تهران و کرمانشاه برگزار خواهد شد.
 
شاه‌آبادی ادامه داد: توسعه فعالیت‌های کیفی مراکز علمی و کاربردی را در دستور کار خود داریم، در حال حاضر 158 رشته در این مراکز تدریس می‌شود.
 
وی ادامه داد: در بخش‌هایی که نگاهمان فرابخشی بوده است به مناسبت‌ها توجه‌ای ویژه داشتیم و دو ویژه‌برنامه ماه شعبان و رمضان انجام شده است؛ همچنین توزیع کارت‌هایی بین هنرمندان پیشکسوت از دیگر کارها و فعالیت‌هایی است که در حوزه فرابخشی معاونت هنری وزارت ارشاد انجام شده است. 
 
معاون هنری وزارت ارشاد با اشاره به هنرهای تجسمی گفت‌: برنامه‌ای که در حوزه هنرهای تجسمی در سال گذشته در تالار رودکی با محوریت نگارخانه‌ها انجام شده بود، امسال با محوریت هنرمندان انجام می‌شود و هنرمندان از همه استان‌ها آثار خود را مستقیماً‌ به دبیرخانه می‌فرستند. 
 
ساماندهی نشانه‌های روی پوشاک در سال جاری
 
شاه‌آبادی با اشاره به موضوع علائم‌ و نشانه‌های البسه گفت: امسال به طور جدی کار ساماندهی نشانه‌ها و علائمی که بر روی پوشاک وجود دارد را دنبال می‌کنیم و تا پایان امسال این علائم ساماندهی خواهد شد.
 
وی با اشاره به اجرای هنرهای سنتی گفت: اینکه دانشگاه‌ها از موضوع هنرهای سنتی فاصله گرفته‌اند باید ریشه‌یابی شود؛ امسال این موضوع از سوی معاونت هنرهای سنتی پیگیری خواهد شد.
 
معاون هنری وزارت ارشاد در همین زمینه گفت:‌ سال گذشته در بنیاد رودکی آموزش نقاشی قهوه‌خانه‌ای را گذاشته بودیم که متاسفانه استقبال خوبی از آن صورت نگرفت؛ در شرایط فعلی منابع درسی خوبی در حوزه هنرهای سنتی نداریم و باید این رشته را در مراکز علمی-کاربردی تدریس کنیم.
 
شاه‌آبادی گفت: مرکز آموزش عالی علمی و کاربردی وابسته به بنیاد رودکی مجوز تاسیس دریافت کرده است که انشاالله بزودی راه‌اندازی می‌شود.
 
وی گفت:‌ مراکز علمی-کاربردی نیز برای تدریس برخی از رشته‌ها با محدودیت‌هایی مواجه هستند؛ رشته خوشنویسی در مراکز علمی-کاربردی وجود دارد، ولی استقبال خوبی از این رشته نشده است. 
 
راه‌اندازی رشته هنرهای سنتی در ماه بهمن
 
معاون هنری وزارت ارشاد گفت:‌ در صورتی که اجرای رشته هنرهای سنتی در مراکز علمی-کاربردی به تصویب برسد، در بهمن ماه دانشجو می‌پذیرد.
 
شاه‌آبادی ادامه داد: تغییر حوزه کار در هنرستان‌ها به وزارت آموزش و پرورش مربوط است و ما نمی‌توانیم چنین کاری را انجام دهیم.
 
وی با اشاره به توقف جشنواره موسیقی نواحی گفت: دبیر این جشنواره در نظر داشت که جشنواره موسیقی نواحی را به صورت بین‌المللی برگزار کند، ولی به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای این امکان برای معاونت هنری وزارت ارشاد وجود نداشت و امسال این جشنواره همانند دوره قبل در تهران و کرمان به صورت داخلی برگزار خواهد شد.
 
معاون هنری وزارت ارشاد گفت: موسسه ارکستر به صورت رسمی ثبت شده است و ما تنها آن را سازماندهی مجدد کرده‌ایم؛ چرا که احساس می‌کنیم تمام انرژی این موسسه برای بخش موسیقی گذاشته می‌شود و از سایر ماموریت‌های خود بازمانده است؛ 50 درصد فعالیت‌های این موسسه در دولت قبلی صرف دو گروه موسیقی سنفونیک و ملی ‌شده است.
 
شاه‌آبادی درباره بودجه سال 92 و بحث یک دهم درصد گفت:‌ هنوز بودجه نهایی تصویب نشده، ولی تا به الان به دلیل مخالفت هیئت وزیران موضوع یک دهم درصد منتفی شده است.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: در نظر داشتیم تئاتر خیابانی را اردیبهشت ماه در مجموعه مریوان برگزار کنیم، اما دوستانمان در مجموعه مریوان با این موضوع مخالفت کردند؛ برگزاری این جشنواره در اردیبهشت و مهر به دلیل مشکلات بودجه‌ای برای ما امکان‌پذیر نبود، به همین دلیل جشنواره تئاتر خیابانی امسال در مهر ماه برگزار می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
رضا گلپايگاني
-
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۵
وقتي ادعاي يک فرهنگ سازي جديد و بر مبناي سنت در جامعه ي جهاني داريم بايد از نوک انگشت تا فرق سرمان را هم بر همان مبنا طراحي کنيم!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار