آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۷۴۰۰
در مراسم اختتامیه همایش بین المللی «حورا النسیه» مطرح شد؛

احیای الگوی زن مسلمان؛ از سیره حضرت زهرا (س) تا تحول در سبک زندگی امروز

دبیر علمی همایش بین‌المللی «حورا انسیه» با تأکید بر ضرورت بازشناسی سیره حضرت زهرا (س) و الگوی زن مسلمان، گفت: با اتکا به آموزه‌های قرآنی و شناخت الگو‌های اصیل، می‌توان به سمت تحول در سبک زندگی امروز و احیای تمدن اسلامی گام برداشت.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، میرهاشمی، دبیر علمی همایش بین‌المللی «حورا انسیه» و رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا (س)، در مراسم اختتامیه این همایش که امروز، ۷ خرداد، در سازمان اوقاف برگزار شد، با اشاره به ساختار علمی همایش گفت: برای این رویداد دو پنل علمی در نظر گرفته شد؛ یکی با محور "زن و خانواده" و دیگری با موضوع "سیره حضرت زهرا (س).

وی درباره روند انتخاب عنوان سالیانه این همایش توضیح داد: پس از برگزاری جلسات متعدد، عنوان "زن در تحولات اجتماعی" برای امسال انتخاب شد؛ چرا که امروز شاهد بیداری زنان علیه ظلم صهیونیستی هستیم و این بیداری، بخشی از جریان بازگشت به هویت زن مسلمان است.

میرهاشمی تأکید کرد: قدم نهادن در مسیر احیای تمدن اسلامی، باید با هدف تعالی انسان باشد. مقالات این همایش نیز در همین راستا در دو گروه طبقه‌بندی شدند و جمع‌بندی علمی آنها نشان‌دهنده تأکید بر احیای جایگاه زن مسلمان است.

او با اشاره به نقش مفاهیم دینی در بازتعریف نقش زن در جامعه گفت: محققان در مقالات خود بر مفهومی تمرکز کرده‌اند که با عنوان "الگوی سوم زن" شناخته می‌شود. البته برخی معتقدند این مفهوم تازه‌تأسیس نیست، بلکه بازگشت به یک الگوی اصیل فراموش‌شده است. الگویی که اطلاعات اندکی از آن در اختیار داریم، اما حتی همین شناخت محدود نیز می‌تواند در تغییر سبک زندگی امروز مؤثر باشد.

وی افزود: ما اطلاعات محدودی از سیره حضرت مریم (س) و حضرت زهرا (س) داریم، اما قرآن کلید‌هایی در اختیار ما گذاشته که می‌توان با آنها به ابعاد تربیتی و تمدنی این شخصیت‌ها دست یافت.

میرهاشمی در پایان به نقش آموزه‌های قرآنی اشاره کرد و گفت: قرآن در آیه "رَبِّ ابْنِ لِی عِندَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ" از زبان همسر فرعون، الگویی از زن مبارز در دل ظلم ارائه می‌دهد. این آیه نشان می‌دهد که یک زن می‌تواند با ایمان خود، در جامعه جهانی اثرگذار باشد. قرآن ما را متوجه می‌کند که دنیا محل گذر است و همین نگاه می‌تواند تحولی بزرگ در نگرش انسان معاصر ایجاد کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار