
ثبت بیش از ۳ هزار موقوفه توسط بانوان؛ نقش درخشان زنان در گسترش تمدن اسلامی

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، در پنجمین همایش بینالمللی «حورا انسیه» که امروز ۷ خرداد در محل سازمان اوقاف برگزار شد، اظهار داشت: این فراخوان علمی با محوریت موضوع زن و تحولات ناشی از آن برگزار شده و تأکید دارد که دین اسلام جایگاه رفیع و ارزشمندی برای بانوان قائل است.
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف توفیق دارد در حوزه وقف در خدمت این همایش باشد، افزود: تحلیل نقش موقوفات بانوان در پیشرفت تمدن اسلامی، موضوعی مهم و قابل توجه است. تاکنون موقوفات بسیاری توسط بانوان بزرگوار وقف شده که منشأ آثار فراوانی بودهاند. بسیاری از مساجد و حوزههای علمیه به همت بانوان وقف شدهاند.
حجتالاسلام عادل ادامه داد: حوزه علمیه بانوان گرچه کمتر از سه دهه است که راهاندازی شده، اما در این مدت رشد چشمگیری داشته است و میتوان از ظرفیت وقف در توسعه آن بهره برد. یکی از نمونههای بارز این موضوع، موقوفه گوهرشاد است که نهتنها محل عبادت، بلکه مرکزی فرهنگی در حوزه تعلیم و تربیت نیز به شمار میرود. در وقفنامه این موقوفه، بر تأمین کاغذ و مرکب نیز تأکید شده و این امور همچنان در حال اجرا هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف اضافه کرد: بیش از سه هزار موقوفه توسط بانوان در ایران ثبت شده و در جریان حمایت از جبهه مقاومت نیز مشارکت پررنگی داشتهاند. بسیاری از این کمکها بهصورت طلا بوده که نشان از نقش محوری بانوان در این زمینه دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای نوین در حوزه وقف، گفت: با ایجاد بستر «وقف پول»، بانوان در سطوح مختلف مالی میتوانند داراییهای خود را وقف کنند. همچنین در زمینه علم و نخبهپروری نیز وقف میتواند نقش بینظیری ایفا کند.