به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، امروز سید شمسالدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در هفتمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه، درباره سیاست دولت در خصوص حذف ارز مرجع کالای اساسی گفته است که سیاست دولت برای پرداخت ارز مرجع کالای اساسی تغییر نکرده و مشابه قبل است.
پیشتر نیز دولتی ها گرانی های اخیر در برخی کالاهای اساسی را با اختصاص ارز به آنها بی ارتباط دانسته و هر گونه ادعایی در این مورد را بی اساس خوانده بودند.
این در حالی است که هم نمایندگان مجلس و هم فعالان اقتصادی به عملکرد دولت و مواضعشان در این خصوص انتقاد دارند.
ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه بسیاری از مباحثی که از سوی اعضای دولتی مطرح میشد، بیشتر حالت فرافکنی داشت، گفته بود که یکی از دلایل اصلی گرانیهای اخیر ریشه در ارز دارد، اما رئیس کل بانک مرکزی گفته به حد توانمان ارز مرجع را به کالاهای اساسی دادهایم.
احمد توکلی، نماینده دیگر مجلس نیز اعلام کرده، مباحث اقتصادی بوجود آمده ناشی از نوسانات نرخ ارز است؛ این در حالی است که دولت نهم و دهم، بیشترین درآمد را ارز نفتی داشته و سیاست ها و بستههای اقتصادیش نتوانسته کارایی لازم را داشته باشد.
اظهارات فعالان اقتصادی در بخش هایی مانند تولید روغن مایع، گوشت و دارو نیز حاکی از قطع ارز مرجع مربوط به این بخش ها است.
رئیس صنف تولیدکنندگان روغن اعلام کرد که در حال حاضر ارز مرجع تنها به تولیدکنندگان دولتی اختصاص می یابد و بخش خصوصی ناچار است از ارز مبادله ای برای واردات مواد اولیه مورد نیازش استفاده کند و دلیل افزایش قیمت 35 درصدی روغن همین عامل است.
امروز هم شانه ساز، معاون دارویی سازمان غذا و دارو به دلیل عدم تخصیص ارز به دارو از این سمت استعفا کرد.
وی با اشاره به اینکه از اول سال تا کنون 209 میلیون دلار ارز به بخش دارو اختصاص پیدا کرده است، افزود: تا کنون با توجه به بحث های اداری و گرفتن کد، هنوز این مقدار به دست شرکت های تولیدکننده و واردکننده دارو نرسیده است؛ همچنین حدود 70 میلیون دلار دارو در گمرک وجود دارد.
با وجود همه اینها هنوز هم دولت حذف ارز مرجع کالاهای اساسی را نمی پذیرد و اوضاع را مانند قبل می داند!