آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۸۳۵۸
معاون دادگستری خراسان رضوی:

3 خرداد شروع تبلیغات ریاست جمهوری و شورای شهر/ با متخلفان برخورد خواهد شد

معاون دادگستری خراسان رضوی با اشاره به شروع تبلیغات ریاست جمهوری و شورای شهر از سوم خردادماه گفت: تبلیغات ریاست جمهوری 20 روز وکاندیدای شورای شهرنیز هفت روز فرصت دارند تا به ارائه برنامه‌های خود بپردازند.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مرتضوی معاون دادگستری استان خراسان رضوی صبح امروزدر پنجمین نشست از سلسله نشست‌های «اخلاق انتخاباتی و انتخابات اخلاقی» در ساختمان دادگستری مشهد گفت: دادگستری مشهد درامر تشکیل ستاد پیشگیری از تخلفات سیاسی در کشور پیشتاز بوده و توانسته کارگروه پیشگیری و برخورد با جرایم و تخلفات انتخاباتی را تشکیل دهد.


وی بیان کرد: خراسان رضوی بسیار زودتر از آنکه رئیس قوه قضاییه ابلاغ تشکیل ستاد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی را به ما بدهد اقدام به تشکیل این ستاد کرد و کارگروه این ستاد را در استان تشکیل داد.


معاون دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه رعایت قانون و قانون مداری درانتخابات اولویت کار ما را تشکیل می‌دهد به شیوه نظارتی در انتخابات مجلس اشاره و تصریح کرد: ما در انتخابات مجلس شورای اسلامی با جدیت کامل کار را به انجام رساندیم.


وی با تاکید بر این مهم که مبحث اخلاقی را باید در راس امور قرار دهیم بیان داشت: اخلاق انتخاباتی یک محوراست و کارکرد رسانه به عنوان خط قرمزما در این مورد به شمار می‌رود، برای رسیدن به عملکرد بهتر، منشوری اخلاقی و حقوقی را ارائه خواهیم داد که پس از آن، دیگر کاندیداها و ستاد‌های آنان نخواهند توانست بهانه جویی برای عدم آگاهی از قوانین کنند و جرم و تخلف خود را توجیه کنند.


مرتضوی با مهم دانستن انسجام وحدت گفت: حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای بسیاری از تهدیدات را خنثی خواهد کرد، دادگستری جهت رسیدن به این هدف سه کمیته بررسی تهدیدات، آسیب‌ها و چالش‌های انتخاباتی که همه دستگاه‌ها را مکلف کرده‌ایم تا این آسیب‌ها و چالش‌ها را مشخص کنند و کمیته بررسی فضای مجازی، که از مدت‌های قبل  متشکل از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کار خود را آغاز کرده را تشکیل داده است.


وی با بیان اینکه کمیته بررسی فضای مجازی کنترل پیامک‌های مردم را نیز در حوزه اختیارات خود دارد خاطرنشان کرد: ما برای انجام این مهم با مخابرات هماهنگی‌های لازم را کرده‌ایم و در صورت مشاهده پیام‌های تبلیغی و یا مشکوک برخورد لازم صورت می‌گیرد، کمیته حقوقی انتخابات نیز در حال حاضر شکل گرفته که وظیفه آن پاسخگویی به سئولات اختلافی و ابهامات موجود است.


مرتضوی با اشاره به انتخابات شورا‌ها و ریاست جمهوری در یک زمان گفت: ما دو شکل انتخابات ملی و استانی در غالب شورا‌ها داریم، در مبحث انتخابات ملی اگر شخصی تخلفی را صورت دهد کمیته‌ای در تهران متشکل ازشورای نگهبان، وزارت اطلاعات، سپاه و نیروی انتظامی زیر نظر دادستان کل کشور پیگیرآن تخلف خواهند بود و در صورت مشاهده تخلفی ما نیزآن را به تهران ارجاع خواهیم داد، اما در انتخابات شوراها اگر گزارشی مبنی بر تخلفات یا جرم را دریافت کنیم در دادگستری استان آن را پیگیری خواهیم کرد.


معاون دادگستری خراسان رضوی در ادامه با اشاره به شروع ثبت نام کاندیدای ریاست جمهوری بیان داشت: ثبت نام از کاندیدای ریاست جمهوری امروز  آغاز شده است و کاندیداها از تاریخ سوم خرداد ماه به مدت 20 روز می‌توانند تبلیغات کنند همچنین بررسی صلاحیت اعضای شورا شهر امروز به پایان می‌رسد و اعضای شورای شهر هفت روز فرصت دارند تا تبلیغاتشان را انجام دهند.


وی گفت:ما به  شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها ودیگر دستگاه‌های دولتی تذکر داده‌ایم  که به هیچ عنوان از جایگاه خود برای تبلیغات استفاده نکنند که در صورت آمدن گزارش مطمئن باشند برخورد خواهد شد، همان گونه که در انتخابات مجلس شورای اسلامی حدود 17 نفر ازافراد رابه علت این تخلف جابه جا و یا از سمت خود برکنار کردیم.


مرتضوی افزود: جهت جلوگیری از این پیشامد‌ها ما هر هفته جلسه‌ای در خصوص انتخابات خواهیم داشت ودر این جلسات به خوبی برنامه‌های کاندیداهاو نهاد‌ها را رصد می‌کنیم.


وی گفت: رویکرد ما در ستاد پیشگیری از وقوع تخلفات انتخاباتی پیشگیری حداکثری و برخورد حداقلی است و با این شیوه توانسته‌ایم فضای انتخاباتی را کنترل کنیم و البته کتابچه‌ای را در این خصوص آماده کرده‌ایم که تا حدود 10 روز آینده آماده می‌شودو با منشور اخلاقی انتخابات در اختیار کاندیدا حامیان آنها ومردم قرار داده خواهد شد.

 
 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار