کد خبر:۲۳۸۹۳۵
ویژگی‌های رئیس‌جمهور اصلح -4

مردمى بودن، ارزشى بالاتر از انتخاب شدن به وسیله مردم است

مردمى بودن، ارزشى بالاتر از انتخاب شدن به وسیله مردم است. بعضى افراد ممکن است در یک نظام دمکراتیک، به شکل دمکراتیک هم انتخاب شوند، اما با مردم رابطه‌اى نداشته باشند.
مردمى بودن، ارزشى بالاتر از انتخاب شدن به وسیله مردم است

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ امام علی علیه السلام در مورد مردمی بودن و مردم داری پیامبر اکرم «ص» فرمودند: وقتی حضرت رسول (ص) به منزل می‌رفت، اوقات خویش را به سه قسمت، تقسیم می کرد:  قسمتی را برای عبادت خدا ، بخشی را برای  اهل بیت خود  و قسمتی را به خود، اختصاص می داد؛ سپس زمانی را که به خود  ، اختصاص ، داده بود، میان خود و مردم، تقسیم می‌کرد و بخشی از آن را به مردم ، اختصاص می‌داد و عام وخاص را می‌پذیرفت و چیزی از آنان، مضایقه نمی‌کرد. ( کتاب اسوه ی حسنه ، ص 425)
امسال به دلیل نامگذاری سال سیاسی و اقتصادی توجه به شاخص مردمی بودن مهم است، زیرا بعد از8 سال رئیس جمهوری قرار است انتخاب شود که نقاط ضعف رئیس جمهور فعلی را نداشته و نقاط مثبت آن را دارا باشد و این اهمیت در بیانات مقام معظم رهبری طی سال‌ها در ذیل آمده است.


1.مردمى بودن حکومت هم یکى دیگر از ارزشهایى است که حاکمیت اسلام و معارف اسلامى به این مملکت هدیه کرده است. مردمى بودن، ارزشى بالاتر از انتخاب شدن به وسیله مردم است. بعضى افراد ممکن است در یک نظام دمکراتیک، به شکل دمکراتیک هم انتخاب شوند، اما با مردم رابطه‌اى نداشته باشند. اینها مردمى نیستند. در کشور اسلامى ما، مردمى بودن یک ارزش است. رئیس جمهور مردمى است؛ مسؤولان مردمیند و مى‌خواهند مردمى باشند. هر کس بیشتر به مردم نزدیک باشد، بیشتر احساسات مردم را درک کند و بیشتر با مردم احساس و ابراز همدردى کند، مردم به او علاقه بیشترى نشان مى‌دهند. این هم یکى از امتیازات بزرگ وضع کنونى ماست.( بیانات در دیدار با جوانان در مصلّاى بزرگ تهران‌ 1379/02/01)


2.در میدان سیاست هم مردمى بودن، در میدان سازندگى هم همینجور، در میدان مدیریت کلان کشور هم مردمى بودن، عنصر مردمى بودن. انقلاب مردمى است، بسیج هم مردمى است.( بیانات در دیدار گردان‌هاى نمونه عاشورا و الزهراى بسیج‌‌ 1386/09/05)


3.یکى از بزرگترین افتخارات انقلاب ما، مردمى بودن و مردمى ماندن است. این، نعمت بزرگى است که باید آن را پاس داشت و قدر دانست. در دنیا، بسیارى از دولتهایى که به وسیله انقلابها، یا به وسیله کودتاها، یا به طرق گوناگون دیگر روى کار مى‌آیند، نمى‌توانند حمایت مردمى را براى خودشان حفظ کنند. حتّى دیده شده است، دولتهایى که با کمک مردم بر سرِ کار آمده‌اند، بعد بلافاصله با یک حرکت تند و انقلابى اعلام کرده‌اند که مثلاً تا فلان مدّت، انتخاباتى انجام نخواهد گرفت، یا وعده داده‌اند، ولى به وعده خود عمل نکرده‌اند. جمهورى اسلامى، در اوّلین سال پیروزى انقلاب - سال پنجاه و هشت - پنج انتخابات برگزار کرد و تا امروز هم مرتّب ادامه داشته است.


حضور مردم، نعمت بزرگى است. این نعمت که بحمداللَّه در همین روزها یک تجربه و آزمایش شیرین و پرشکوه دیگر از آن مشاهده شد و صحنه بسیار زیبایى را آفرید که در دنیا و در تاریخ مایه افتخار ملت ایران و جمهورى اسلامى و انقلاب شد - انتخابات ریاست جمهورى - جاى شکرگزارى دارد. انتخابات - از جمله انتخابات اخیر - همه از برکات مردمى بودن و همین نعمت بزرگ خداست. عزیزان من! در برابر نعمت باید شکر کرد.( بیانات در دیدار نمایندگان مجلس 1376/03/07)


4.حضرت آیت الله خامنه ای، «مردمی بودن» را از دیگر خصوصیات مشترک انقلاب اسلامی و بسیج دانستند و خاطرنشان کردند: بسیج در حماسه دفاع مقدس افتخارات فراوانی به دست آورد و در حال و آینده نیز اگر کشور نیاز نظامی پیدا کند، بسیج در صف مقدم دفاع و حماسه است اما «جنگ»، همه محتوای بسیج نیست و این شجره طیبه به علت برخورداری از خصوصیت «مردمی بودن» در همه عرصه های کشور جاری و تأثیرگذار است.( مراسم همایش و رزمایش بسیجیان سراسر کشور با حضور رهبر معظم انقلاب 1386/09/05)


5.جمهورى اسلامى، انقلاب و نظام و کارش مردمى است و مردم از ریزترین کارها مطلع مى‌شوند؛ مگر آن چیزهایى که گفتنش مفسده‌یى بار بیاورد. در دوران جنگ، چیزهایى بود که گفتنش مفسده داشت؛ لیکن در غیر این امور، هر چیزى که اتفاق بیفتد، اول بایستى مردم در جریان قرار داده بشوند. در زمان امام (رضوان‌اللَّه تعالى‌علیه) همین‌طور بود. هر وقت بنا بود کارى انجام بگیرد، با ایشان مشورت مى‌شد. از مطالبى که ایشان مکرراً مى‌فرمودند، این بود که کارى که مى‌کنید، طورى باشد که بتوانید به مردم بگویید؛ یعنى قابل طرح براى مردم باشد.


معیارها، فهم و درک مردم از انقلاب است. نظام ما، نظام مردمى است؛ نه نظام حزبى که ریسمانهایش به نقطه‌یى وصل است و در آن نقطه، یک حزب نشسته و هر کارى که مى‌خواهد، انجام مى‌دهد. نخیر، این‌جا اجزاى اصلى نظام، در تمام کشور - حتّى در روستاها و شهرهاى دورافتاده و در بخشها - پراکنده‌اند.( سخنرانى در دیدار با ائمه‌‌ى جمعه‌‌ى سراسر کشور1369/03/07)
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار